Healthy challenge: juice detox

IMG_9243

Het is alweer een paar weken geleden dat ik iets schreef over mijn health challenge. Het is niet dat ik er niet mee bezig was, maar het stond wel op een laag pitje. En nu eigenlijk nog steeds. De dingen uit de eerste weken pas ik wel nog steeds toe, maar omdat er opeens wel erg veel speelde in mijn leventje besloot ik om de challenge pas af te maken als de rest op een laag pitje zou staan. Wel kreeg ik de mogelijkheid om een detox uit te proberen. Dat is iets wat ik al een tijdje wil, dus deze kans greep ik met beide handen aan. Daarom vandaag toch een update, maar dan over de detox!

Uzuma

Uzuma is een klein bedrijf gevestigd op het platteland van Brabant. Zij staan voor een gezonde levensstijl gecombineerd met datgene wat Moeder Natuur te bieden heeft. Bij de productie van de sappen is er geen sprake van verspilling, koken, pasteurisatie met hitte, draaiende messen, toevoegingen en conserveringsmiddelen.  Dus 100% rauw, vers, langzaam koud geperst sap, tot de rand gevuld met puur natuur en een zuivere smaak. De sappen zijn zo voedzaam, dat het drinken van een flesje van 240ml gelijk staat aan het eten van meer dan 1 KILO groente en fruit!

De detox

IMG_8671 2Ik ontving dus van dit bedrijf een enorm grote doos met daarin maar liefst 23 diepgevroren flesjes. Van die 23 flesjes waren er 21 speciaal voor de detox en de andere twee waren extra zodat ik alle zeven smaken kon testen. Helaas was er een klein foutje gemaakt en had ik uiteindelijk maar zes smaken, maar dat mag de pret niet drukken. Ik startte echt enorm enthousiast aan de driedaagse detox. Het eerste flesje ging er dan ook erg goed in. Ik startte met Aura, een groen sapje waar appel, komkommer, selderij, spinazie, passievrucht, gember en limoen in zit. Dit was dan ook echt een lekker fris sapje. Achteraf gezien was dit ook het allerlekkerste sapje

Bij de detox is het de bedoeling dat je om de 2 uur een flesje drinkt en tussendoor telkens 250 ml water. Daarnaast mag je niets eten of drinken. Ik dacht dat ik het makkelijk zou volhouden omdat het toch zeven keer een kilo aan groente en fruit is, maar dat viel even vies tegen. Al tegen het middaguur kreeg ik het eerste hongergevoel. Ik kon aan niets anders denken dan aan eten en dan moet je voor je kind eten en drinken maken en mag je er zelf niets van. Het tweede sapje wat ik dronk was ook echt ronduit smerig! Deze smaak bleef de hele dag hangen waardoor de andere flesjes telkens met meer moeite naar binnen gingen.IMG_9242

Op een gegeven moment was het zelfs zo dat ik er een half uur tot drie kwartier over deed om een flesje weg te krijgen. En dan moest vrij snel daarna alweer het glas water naar binnen. Ik was alleen nog maar bezig met die flesjes en denken aan eten. Ik voelde me echt enorm licht in mijn hoofd en dat was ook niet zo raar, want zoveel calorieën bevatten die flesjes ook niet dus ik kreeg ook amper wat binnen. ’s Avonds besloot ik dat het genoeg was, ik at een tosti en besloot om te stoppen met de detox.

Als tussendoortje

Nu is het niet zo dat de flesjes weggegooid worden ofzo, nee ik gebruik de sapjes nu als tussendoortjes. Het blijft namelijk enorm gezond. Omdat het me leuk leek om eens een soort challenge met iemand anders te doen besloot ik om Anita te vragen of ze samen met mij de sapjes wilde proeven zonder dat we wisten welke het was. Zo konden we kijken of we de ingrediënten konden herkennen. Het opnemen was erg leuk, echter blijkt het toch een beetje een saai filmpje te zijn geworden haha. Dus ik heb mijn best gedaan met editen om er nog iets leuks van te maken. Ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Madelon op 17 oktober 2015 om 08:30

  Ik ben best nieuwsgierig naar de smaak van de sapjes. Detoxen is niks voor mij maar sapjes als deze als aanvulling op het dagelijkse eten lijkt me wel wat.

 2. Judith op 17 oktober 2015 om 08:44

  Hahaha dat klinkt als iets wat ik zou doen!Smaken herkennen ben ik overigens heeeel slecht in…

 3. Lifesabout op 17 oktober 2015 om 09:53

  Als tussendoortje of extraatje lijkt het mij ook nog wel te doen, maar als hele maaltijd….nee daarvoor vind ik eten te lekker en ik word naar als ik te weinig eet. Het ziet er wel heel lekker uit!

 4. zomersproetje op 17 oktober 2015 om 10:56

  De rode en oranje drankjes vind ik er aantrekkelijker uitzien dan die groene… Ik zou het dan ook pakken even tussendoor, niet als maaltijd. Gaan we dinsdag ook een proeverijtje doen? Kan ook met wijn ?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 17 oktober 2015 om 15:18

   Doen dan wel een drank-proeverij oké? 😉

 5. Karen op 17 oktober 2015 om 11:04

  Ik ben hier wel nieuwsgierig naar. De gewichtsconsulente in mij roept wel dat gevarieerd eten de sleutel is en je die sapjes ook zelf kunt maken, maar die kant-en-klare sapjes dat schelen wel tijd en het kan net dat extra duwtje in de rug zijn.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 17 oktober 2015 om 15:17

   Voor zelf maken heb je dan op zn minst een slowjuicer nodig.. En die heb ik helaas niet 🙁 *verlanglijstje check!*
   Maar inderdaad, als ik bijv in de avond denk “chips te weinig groente en fruit op” dan is zo’n flesje wel handig!

 6. Nicole @ Everyday-Life.nl op 17 oktober 2015 om 11:44

  Je hebt me wel heel benieuwd gemaakt naar de sapjes! Maar de hele dag alleen maar daar op leven, zou ik ook niet trekken!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 17 oktober 2015 om 15:18

   Ik kan er zondag wel wat meenemen, kun je proeven 😉

 7. Anita op 17 oktober 2015 om 13:29

  Je hebt er een leuk filmpje van gemaakt meis! Poeh mijn YouTube debuut, vond het wel spannend hoor maar dat is ook te zien 😉

 8. Channa op 17 oktober 2015 om 14:06

  Wij gebruikten hier regelmatig de slowjuicer voor dit soort sapjes. Maar weer us doen want je kan echt lekkere gezonde sapjes maken! Hier een hele dag op leven zou mij ook niet lukken. Ik nam ze in plaats van een tussendoortje.

 9. Els op 17 oktober 2015 om 18:55

  Wat leuk om jullie zo te zien :-)! Zo’n sapjes kuur lijkt me niks. Ik denk dat ik me ook net zoals jou zou voelen helaas.

 10. Cindy op 17 oktober 2015 om 19:42

  Ik heb ze vorig jaar mogen testen: de oranje waren veruit mijn favoriete smaakjes. De groene gingen ook nog wel, maar de rode, neee haha. Nu kan ik niet detoxen, maar het is niet verkeerd om dat eens in de zoveel tijd te doen, denk ik.

 11. Jenn op 17 oktober 2015 om 19:52

  Dat lijkt me helemaal niks, die groene sapjes. Ik blijf erbij dat groente voor mij om op te kauwen is, behalve als soep dan.

 12. IJlien op 17 oktober 2015 om 23:01

  Bwoeeeehhh die sapjes lijken me niks! Toch leuk om een keer geprobeerd te hebben 😉

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje