Health Challenge: week 4 en 5

De challenge van week 4 en 5 zou echt makkelijk worden. De vorige keer was het groente en daar heb ik dan vaker problemen mee. Maar fruit is echt iets wat ik enorm lekker vind dus daar zag ik geen problemen bij. Toch heb ik nog wel wat moeite gehad met het eten van 2 stuks fruit.. Ik had namelijk geen blender en die heb ik echt gemist! Ook was ik bij Anita en zag ik het resultaat van haar eerste drie weken. Ben zo trots op haar.. Volg je haar belevenissen ook al?

De vierde week

De start van de week was natuurlijk al tijdens de wijnfeesten dus daar lukte het fruit eten al helemaal niet. Ze hadden in het hotel wel fruit liggen, maar dat liep nog net niet weg. Dus die twee dagen heb ik het even zonder moeten doen. Vanaf de maandag ben ik echter keihard aan de slag gegaan weer. Dat moest ook wel, na zo’n weekend. Eigenlijk kwam een detox wel van pas, maar die heb ik helaas niet in huis haha.

Wat ik wel in huis had was gedroogd fruit. Ik kreeg het opgestuurd een week daarvoor en besloot het te bewaren voor deze week. Ik was erg nieuwsgierig naar hoe ik het zou vinden aangezien ik ook wel eens gedroogd fruit uit de supermarkt had gegeten en ik dat echt vies vond. Dit was echter echt lekker. Ook mijn dochtertje vond het super dus de helft van de tijd mocht ik het delen met haar. Helemaal prima want het was biologisch plus zonder toegevoegde suikers. Hartstikke gezond dus, ook voor haar. IMG_6730

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik had het gedroogde fruit los uit de hand of door de yoghurt heen. Daarnaast at ik ook gewoon fruit door mijn griekse yoghurt of ik kocht een flesje met verse fruitsap of een smoothie. Afgelopen woensdag reisde ik met de NS en had ik een voucher van Social Deal voor een smoothie en een broodje gezond. Ideaal dus. Ook maakte ik gekarameliseerde appels, niet helemaal gezond maar wel lekkerrrrrr! Haha!

De vijfde week

Deze week was eigenlijk vrij makkelijk. Het draaide namelijk allemaal om koolhydraten. Ik mag van mezelf 2x per dag een portie koolhydraten eten en aangezien ik eigenlijk altijd bij het avondeten koolhydraten eet in de vorm van pasta, aardappelen of rijst betekende dit dat ik het ontbijt of lunch moest vervangen voor een broodloze maaltijd. Dit werd het ontbijt. Ik eet nu eigenlijk altijd yoghurt met fruit in de ochtend. Dit gaat straks nog wel veranderen, aangezien ik ook wel eens een mugcake wil eten, dan moet ik dus de lunch vervangen. Hoe ik dat ga doen weet ik nog niet, maar ook dat komt goed!

Zo denk ik aan een groente omelet of een verse kop groentesoep. Heb jij nog meer ideeën om een broodmaaltijd te vervangen?

De komende twee weken gaat de focus liggen op eiwitten en zuivel. Ook die mag ik twee porties per dag. Het is een echte beperking die ik mezelf opleg. En daarin wil ik misschien wel wat losser worden, maar ik wil gewoon bewust worden van wat ik inneem. Alleen dan kan ik het goed reguleren. En dan is van alles 2 gewoon het makkelijkste!

7 reacties op “Health Challenge: week 4 en 5

 • Thnx lieverd, ik ben ook trots op jou!! Ik kies ook voor yoghurt in de ochtend of een groenteomelet als lunch. Verder zo ook even geen tips.

 • Mag ik je een tip geven? Als je koolhydraten eet, kun je dat juist beter in de ochtend doen. Dan heb je er de hele dag nog wat aan? En gedroogd fruit is beter dan snoep, maar het bevat ook echt veel suikers. En wat betreft brood vervangen, ik vind dat ook altijd lastig. Eieren, soep, rijstewafels. Maar ook gewoon kwark kan lekker zijn?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Bedankt voor je tip! Ik zal proberen om vaker ’s ochtends koolhydraten te eten, echter vind ik het vaak moeilijk zo zwaar te ontbijten. Heb meer dan 10 jaar niet ontbeten haha, dus dit is al vooruitgang 😀

   Oh ja rijstewafels vallen ook onder koolhydraten dus die mag ik dan niet nemen ipv brood.

 • Een gebakken eitje of omelet ( krijg je gelijk wat extra groentes binnen) is ook erg lekker als lunch. Zelf eet ik nu graag weer brinta in de ochtend. Maar ik denk dat de brinta vlokken wel als Koolhydraten gelden?

 • Ik eet dagelijks 2 A 3 stuks fruit. Bij het ontbijt eet ik altijd 1 stuk fruit en een paar keer per week pers ik er een vers sinaasappelsapje bij. En andere stuk fruit eet ik later op de dag wanneer ik trek heb als tussendoortje. Groenten probeer ik altijd genoeg bij het avond eten van te eten maar als dat niet lukt eten we snoeptomaatjes, normale tomaten, kommers enzo als tussendoortje of bij de lunch. Een broodje met kaas of worst en dan een berg sla erop is ook favoriet. Zuivel eet ik weinig. Het is gewoon mijn ding niet. Wel eet ik dagelijks 1 A 2 broodjes met kaas. En als ik dan toch een keer zuivel wil eet ik graag milde kwark of Griekse yoghurt. De laatste bevat alleen helaas wel veel vet maar vult ook wel weer heel goed. Ik hou er lang een vol gevoel van.

Reageren is niet mogelijk.