Health Challenge: week 2 tussendoortjes

Als eerste wil ik jullie bedanken voor alle fijne reacties die ik de vorige keer weer kreeg. Er zaten ook een paar goede tips tussen waar ik echt iets aan heb gehad. Dat maakt het ook een stuk makkelijker voor mij om vol te houden. Jullie zijn mijn stok achter de deur. Vandaag wil ik jullie graag vertellen hoe week 2 is gegaan en kijken we alvast vooruit naar week 3.

De tweede week

In de tweede week stonden de tussendoortjes centraal. Het was de bedoeling om minimaal 2x een tussendoortje te eten en het moesten natuurlijk ook gezonde tussendoortjes zijn. Daarnaast moest ik blijven letten op het drinken en proberen zo min mogelijk calorieën te drinken. Dus ik kocht snoeptomaatjes, rijstwafels, komkommer, wortels, bananen en peperkoek. Ook had ik de tip voor yoghurt gekregen en nootjes, dus dat probeerde ik ook uit.

Op de dagen dat ik thuis was vond ik het heel makkelijk om het ritme aan te houden. Ook qua drinken. Het waren vooral de dagen dat ik op pad was voor mijn blog dat ik er moeite mee had. Ook qua drinken, maar ik zorgde er dan wel voor dat ik gezond dronk. Dus bijvoorbeeld een smoothie (die gelukkig aangeboden werden op de persdag van X-factor) of groene thee. Qua tussendoortjes ging het minder. Ik had het dan wel meegenomen (snoeptomaatjes) maar was zo druk bezig dat ik er helemaal niet aan dacht. Het zit dus nog niet in mijn systeem, wat wel logisch is.

salad-791891_1280Week 3 groente

De komende weken zal ik dus nog flink aan de slag moeten qua tussendoortjes. Wellicht dat de opdracht voor komende week me daarmee kan helpen aangezien ik minimaal 2 grote porties groente moet gaan eten. En aangezien ik als tussendoortje vaak iets van groente pak is het een win win situatie. Ik zit eraan te denken om ook gewoon een lekkere monkeyplate te maken zodat ik gezond eet en dus zo ook mijn porties groente binnen krijg.

Het is dus de bedoeling dat ik meer groente ga eten. Groente mag je eigenlijk zoveel eten als je wilt, behalve specifieke groente zoals avocado want daar zitten best veel calorieën in. Maar verder is het gewoon goed om groente te eten. Nu ben ik niet zo’n makkelijke groente eter, ik vind dingen zoals paprika, mais, komkommer, tomaatjes, wortel, enzovoort wel erg lekker. Maar boontjes of witlof of zuurkool, nee dat vind ik niets!

Hebben jullie nog ideeën qua makkelijke/lekkere groente?

9 reacties op “Health Challenge: week 2 tussendoortjes

 • Ik ben ook niet zo’n groenteliefhebber. Ik hou heel erg van sperziebonen, maar daar heb jij dus niks aan. Ik maak daar vaak salade mee. Wat ik ook lekker vind is om een soort farmer/waldorfsalade te maken met yoghurtdressing. Wortel, sellerie en zo. Bij onze groenteboer kan je zo’n mix kopen zonder dressing erdoor. In de winkel zijn ze vaak aangemaakt met mayo. Ik koop dat die mix en maak er zelf een lichte dressing bij. Ook heerlijk bij de maaltijd!

 • Hoi!
  Wat ben je goed bezig!! Als ik alleen wat mag aanmerken..peperkoek zit vól suiker en is dus erg slecht voor je en daarnaast kun je prima avocado eten, want calorieën (en goede vetten) heb je op zich wel nodig om de dag door te komen. Doordat je al zo goed let op wat je drinkt, snackt en nu je meer groente gaat eten, daalt je totale calorie-inname op een dag al giga dus dat avocadootje heb je nodig!
  Geeft ook een voller gevoel dan wanneer je een stuk komkommer eet 😉
  Lekker doorgaan zo!! Superknap!!

 • Ik houd zelf heel erg van rauwkost, zowel uit de hand als in een salade. Ook snacktomastjes, komkommers en wortels vind ik heerlijk en snack ik wel eens in de avond. Heb je toch het idee dat je flink aan het kauwen bent 😉

 • Peperkoek zou ik idd proberen zo min mogelijk te eten. Omdat ik nu grote porties pak aan ontbijt en lunch heb ik vaak niet zoveel zin in iets tussendoor. Maar ik weet dat het nodig is dus dan zit ik maar iets op tafel zodat ik het zie liggen. Je kan ook een groente omelet maken dan zit je ook weer aan je eiwitten 🙂

 • Goed bezig hoor! Ik ben wel gek op groente, maar niet rauw (behalve komkommer en sla bijvoorbeeld), dus ik eet niet zo snel groente als tussendoortje. Om toch wat meer te eten dan alleen bij het avondeten (waar ik overigens met liefde een schep extra groente neem) eet ik graag salades of soep, heerlijk!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *