Health Challenge: week 1 drinken

Degene die Anita van Mindjoy ook volgen weten dat zij samen met mij deze challenge aan is gegaan. Daar ben ik echt enorm blij mee want zo heb ik iemand die hetzelfde ‘doormaakt’ en waarbij ik steun kan vinden. En zij natuurlijk ook bij mij. Het voelt goed om ‘samen’ bezig te zijn en te weten dat je niet de enige bent. Vandaag een update van de challenge, met de resultaten van week 1 en een vooruitblik op week 2.

De eerste week

De opdracht van week 1 luidde:

Geen calorieën drinken. Alleen water (eventueel met fruit erin) en één cheat per dag.

Nou ik kan jullie sowieso vertellen dat ik geen enkele frisdrank op heb. Alle koolzuurhoudende drankjes zijn aan mij voorbij gegaan. Wel heb ik elke dag een cheat drankje genomen. Dat was dan bijvoorbeeld ice tea green bij de dierentuin of een lekkere kop latte macchiato bij mijn ouders. Wel hield ik het heel netjes bij 1 cheat per dag. Daar ben ik sowieso blij mee. Als het gaat om geen calorieën drinken heb ik me niet helemaal aan de opdracht gehouden. Soms lukte het echt niet om het water weg te krijgen en dan deed ik er een klein scheutje Slimpie in en dan lukte het wel. IMG_6493Ook het alcohol gebruik is deze week drastisch verminderd. Zo dronk ik vorige week nog gerust 2 glazen per dag/avond, heb ik deze week slechts 2 glazen in totaal op. Ook dat zijn weer calorieën die ik heb verminder dus!

Week 2 tussendoortjes

In week twee is het de bedoeling dat ik doorga met het drinken van water en dus geen calorieën. Maar daarbij komt ook dat ik tussen de maaltijden door gezonde tussendoortjes moet gaan eten. Ik moet toegeven dat dit voor mij echt enorm lastig is. Nu hoor ik regelmatig mensen zeggen ‘dan eet je toch mee met je dreumes’. Maar mijn dreumes krijgt een banaan in haar hand of een appel of.. en gaat lekker door met spelen. Het is eigenlijk bij ons geen momentje van rust. Wellicht moet ik dat wel gaan invoeren, maar dat zien we nog wel.

Mijn grootste probleem ligt vooral aan de tussendoortjes zelf. Ik ben wat dat betreft vaak inspiratieloos. Kijk een stuk fruit kan ik zelf ook wel bedenken, maar ik hou van variatie. Dus wat doe ik met het 2e tussendoortje? Daarbij wil ik jullie dus om hulp vragen…

Weet jij een lekker en makkelijk tussendoortje voor mij?

8 reacties op “Health Challenge: week 1 drinken

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *