Health Challenge: week 1 drinken

water-19659_1280

Degene die Anita van Mindjoy ook volgen weten dat zij samen met mij deze challenge aan is gegaan. Daar ben ik echt enorm blij mee want zo heb ik iemand die hetzelfde ‘doormaakt’ en waarbij ik steun kan vinden. En zij natuurlijk ook bij mij. Het voelt goed om ‘samen’ bezig te zijn en te weten dat je niet de enige bent. Vandaag een update van de challenge, met de resultaten van week 1 en een vooruitblik op week 2.

De eerste week

De opdracht van week 1 luidde:

Geen calorieën drinken. Alleen water (eventueel met fruit erin) en één cheat per dag.

Nou ik kan jullie sowieso vertellen dat ik geen enkele frisdrank op heb. Alle koolzuurhoudende drankjes zijn aan mij voorbij gegaan. Wel heb ik elke dag een cheat drankje genomen. Dat was dan bijvoorbeeld ice tea green bij de dierentuin of een lekkere kop latte macchiato bij mijn ouders. Wel hield ik het heel netjes bij 1 cheat per dag. Daar ben ik sowieso blij mee. Als het gaat om geen calorieën drinken heb ik me niet helemaal aan de opdracht gehouden. Soms lukte het echt niet om het water weg te krijgen en dan deed ik er een klein scheutje Slimpie in en dan lukte het wel. IMG_6493Ook het alcohol gebruik is deze week drastisch verminderd. Zo dronk ik vorige week nog gerust 2 glazen per dag/avond, heb ik deze week slechts 2 glazen in totaal op. Ook dat zijn weer calorieën die ik heb verminder dus!

Week 2 tussendoortjes

In week twee is het de bedoeling dat ik doorga met het drinken van water en dus geen calorieën. Maar daarbij komt ook dat ik tussen de maaltijden door gezonde tussendoortjes moet gaan eten. Ik moet toegeven dat dit voor mij echt enorm lastig is. Nu hoor ik regelmatig mensen zeggen ‘dan eet je toch mee met je dreumes’. Maar mijn dreumes krijgt een banaan in haar hand of een appel of.. en gaat lekker door met spelen. Het is eigenlijk bij ons geen momentje van rust. Wellicht moet ik dat wel gaan invoeren, maar dat zien we nog wel.

Mijn grootste probleem ligt vooral aan de tussendoortjes zelf. Ik ben wat dat betreft vaak inspiratieloos. Kijk een stuk fruit kan ik zelf ook wel bedenken, maar ik hou van variatie. Dus wat doe ik met het 2e tussendoortje? Daarbij wil ik jullie dus om hulp vragen…

Weet jij een lekker en makkelijk tussendoortje voor mij?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. cindy op 22 augustus 2015 om 08:00

  Ik ben ook erg benieuwd. ..Hierloopt het bij mij ook altijd vast…en nu hoop ik dat er geen adviezen komen waarbij je heel moeilijk aan je tussendoortje komt. …liefst een hapklaar brokje 🙂

 2. Malou op 22 augustus 2015 om 08:38

  Ik vind het ook heel lastig, dus ik hou de comments ook even in de gaten 🙂

 3. Alexandra op 22 augustus 2015 om 09:14

  Healthy mommy heeft laatst een artikel geschreven over gezonde tussendoortjes. Misschien zit daar wat voor je bij!
  http://healthymommy.nl/#article/21592

 4. Anita op 22 augustus 2015 om 09:18

  Hier gaat het geen calorieën drinken ook goed. Tips voor tussendoortjes: wortels (heb je ook meteen groenten binnen), rijstwafel, handje amandelen of notenmix, tomaatjes. Dat is hoe ik het wil gaan doen. Succes meis, je kan het!!

 5. Josan op 22 augustus 2015 om 10:37

  Goed bezig! Ik wist niet dat jij wijn dronk 🙂 Wat zijn trouwens gezond tussendoortjes? Telt een kaasplankje mee?

 6. Roos - The London Cookbook op 22 augustus 2015 om 13:00

  Goed bezig!! Ik neem vaak ’s ochtends 1 of 2 stuks fruit als tussendoortje. ’s Middags neem ik dan wat noten (zitten wel veel calorieën in), of groente zoals paprika en radijsjes, of een rijstwafel met philadelphia of huttenkase, of edamame boontjes

 7. Deirdre op 23 augustus 2015 om 16:08

  Goed bezig zeg! 🙂 Ik kies als tussendoortjes: nootjes met gedraagd fruit, cheese strings, fruit of bakje yoghurt/kwark (mager). Succes voor week 2!

 8. Jenn op 10 september 2015 om 14:16

  Goed bezig hoor!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje