Happy december | TAG

December heeft een vliegende start gehad, maar inmiddels is de goedheiligman met zijn (discussie) Pieten weer naar Spanje vertrokken en zie je overal de lichtjes en kerstbomen verschijnen. Tijd dus voor de Happy december TAG die bedacht is door Maya van Mamamaai.nl! Ben je benieuwd wat ik van Oud & Nieuw vind? En of ik tweedehands cadeautjes geef? Lees dan snel verder..

Inkoppertje. Als je moet kiezen, Sinterklaas, Kerst of oud en nieuw?

Oeh nou dat vind ik dus helemaal geen inkoppertje. Eigenlijk nog best moeilijk. Kiezen tussen Sinterklaas en Kerst bedoel ik dan he. Want oud & nieuw kan me gestolen worden. Vroeger vond ik het al niet zo leuk, je moest eigenlijk de meest wilde plannen hebben anders ‘hoorde je er niet bij’. En had je die plannen dus niet dan voelde je jezelf heel vervelend. Zat je dan met je ouders om 12 uur thuis. Terwijl je vrienden de gekste dingen deden. En ook nu vind ik het niets bijzonders. We maken nooit gekke plannen. Zijn of thuis of bij mijn ouders. En dat is leuk en gezellig hoor. Maar niets speciaals ofzo.

Kerst vind ik altijd erg fijn omdat we dan samen zijn met familie en ook omdat het gewoon een hele sfeervolle tijd is. Met een mooie boom, lekker eten, spelletjes. We doen dan eigenlijk altijd dingen die we doorgaans niet (zo vaak) doen. Maar Sinterklaas is sinds dit jaar ook zo prachtig. Onze meid snapt steeds beter wat het is en dat snoetje wanneer ze de Sint ziet of wanneer ze liedjes mag zingen bij haar schoentje.. Schitterend!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een surprise of een gedicht maken?

Gedicht!! Ik heb altijd de leukste ideeen voor een surprise maar twee linkerhanden dus er komt nooit uit wat ik wil haha. Schrijven daarentegen kan ik blijkbaar heel goed haha. Vroeger maakte ik dagelijks gedichten en was een Sinterklaas gedicht peanuts. Nu heb ik al jaren eigenlijk geen gedichten meer geschreven behalve deze. Misschien toch weer eens gaan doen.

Hebben jullie leuke tradities rond de feestdagen?

Of we echt tradities hebben weet ik niet. Al gaan we elke kerstavond naar mijn schoonouders om te gourmetten en geven we cadeaus aan onze lootjes. Verder breng ik elke tweede kerstdag een bezoekje aan mijn oma. Die “traditie” is gestart op de tweede kerstdag dat mijn opa overleed. Ik vind het altijd heel fijn om op die dag even daar met de familie samen te zijn. De plek waar ik zoveel mooie herinneringen heb aan mijn opa.

Verantwoord of lekker dik verwennen?

Ik heb mezelf voorgenomen om mijn kind niet te verwennen, maar echt verantwoord bezig zijn met cadeaus ben ik ook niet. Dit jaar waren het wel meer cadeaus als van te voren gedacht aangezien we ook voor de blog nog last minute cadeaus ontvingen. Maar verder was het vrij beperkt wat ze kreeg.

Geef je wel eens tweedehands cadeautjes?

Ja, met Sinterklaas zelfs nog. We hadden duplo overgenomen van een blogvriendin en ook mijn ouders hadden super leuk speelgoed met een tweede leven. Ik zie niet in waarom je voor iets heel veel geld zou moeten betalen als een ander er niets meer mee doet. En het ook nog goed is.

shutterstock_221664037

Welke verschillen zijn er met hoe je vroeger thuis de feestdagen doorbracht t.o.v. nu met je eigen gezin?

Poeh ik moet zeggen dat ik dat helemaal niet meer weet. Van mijn tienerjaren weet ik dat we gingen gourmetten met ons gezin. Maar daarvoor? Dat ben ik eigenlijk wel kwijt. Wel weet ik dat Sinterklaas ook altijd goed gevierd werd, bij mijn opa en oma en thuis. En dat ik ook altijd super blij was met alles wat ik kreeg!

We gaan helemaal los en over de top of doe maar normaal met versieren van je huis?

Ik vind over the top echt geweldig, maar zelf doe ik het niet. Wel vind ik het altijd super gaaf om naar mijn tante te gaan rondom kerst want zij heeft dus wel over the top en dat is toch zo gezellig en sfeervol. Ik ontdek telkens weer nieuwe dingen terwijl ze niet nieuw zijn haha.

UglyXmassweather of glitterjurk?

Uhm, beide wel? Of beide niet? Nou ja, ik heb ze in ieder geval beide niet maar zou het allebei wel leuk vinden eigenlijk haha.

shutterstock_155834777

Heb je een echte kerstboom in huis?

Nee. We hebben afgelopen woensdag bij iemand een kleine nep kerstboom mogen ophalen maar hij is nog niet helemaal versierd. En aangezien ik dit weekend weg ben komt dat ook pas na het weekend haha. Mits ik genoeg versiering heb… Dat weet ik eigenlijk niet haha.

Driegangendiner, gourmetten of uit eten?

Alle drie leuk! En alledrie doen we ook volgens mij dit jaar. Of nou ja het gourmetten gaan we sowieso doen, uit eten ook en dat driegangendiner.. Ik heb wel eens een zesgangen diner gemaakt haha. Telt dat ook?

Kerstkaarten sturen of een berichtje op Facebook?

Ook weer allebei. Ik ga niet alle 300 vrienden op FB een kaart sturen dus zij krijgen een berichtje. Maar ik wil ook kerstkaarten sturen. Eigenlijk ook eentje met een foto van mijn dochter maar deze hebben we nog steeds niet gemaakt. Oeps. Wordt kortdag zo…

Wat is je beste kerst of oud/nieuwjaarsherinnering?

Ik moet zeggen dat ik, toen ik deze vraag las, eerst een paar nare herinneringen in mijn hoofd had. Maar toen die eruit waren er gelukkig ook nog een boel mooie herinneringen. Zoals de kerst die ik vierde op Aruba. En de kerst waarbij ik samen met mijn ouders en broertje in Spanje was. Dat zijn echt bijzondere en speciale dingen. En hoop zulke herinneringen ook met mijn dochter te kunnen maken.

1915303_242571960976_4349779_n

Je moet kiezen; Chocolade letter of een oliebol

Simpel: oliebol! Sinterklaas is net achter de rug dus de chocolade zit al lang en breed in mijn buik haha. Oliebollen daarentegen heb ik nog niet gehad. Al moet ik wel toegeven dat ik meer voel voor een appelbeignet!

Goede voornemens voor 2017?

Echt voornemens doe ik niet aan, maar ik wil komend jaar wel weer net zo gezond bezig zijn als afgelopen jaar. Plus genieten van mijn zwangerschap en de komst van onze buikbaby. Ik kan niet wachten tot ik hem of haar mag ontmoeten. Dan is ons gezinnetje echt compleet!

Ik tag hierbij Mamaliefde en Saskiaswereld! Wil jij hem ook overnemen? Benoem MamaMaai.nl dan ook even… 🙂

Wat is jouw beste kerst-herinnering?

* Alle afbeeldingen uit deze blog (behalve ik met kerstmuts) komen van Shutterstock.

21 reacties op “Happy december | TAG

Reageren is niet mogelijk.