Happy Challenge #4: veranderingen

Ja, je ziet het goed. Ik sla opdracht drie nog eventjes over. Ik wil hem heel graag doen, maar schrijven gaat me op het moment makkelijker af dan creatief zijn dus wellicht dat ik opdracht 3 nog wel ergens voorbij laat komen, maar nu dus nog even niet.
Opdracht 4 is weer een echte hersenkraker want je gaat op zoek naar de drie dingen in je leven waar je plaats voor wilt maken. Drie dingen die je meer tijd en aandacht wilt geven zodat je dichtbij je doel komt. Dat doel kan een grote droom zijn, maar ook iets waar je gewoon gelukkiger van gaat worden. Daar tegenover staat dan wel dat je ook drie dingen uitkiest die je op wilt geven. Want om plaats te maken in je leven voor 3 geweldige dingen hoor je ook 3 dingen op te geven. Dingen die niet je favoriet zijn, die je teveel energie kosten, die ongezond zijn, noem maar op.
de-happychallenge-logo

Drie dingen waarvoor ik plaats wil maken in mijn leven

Creativiteit.
Ik schrijf graag, ik maak graag foto’s en sinds kort ben ik ook enorm graag bezig met Project Life. Eigenlijk hou ik er dus best van om creatief bezig te zijn, maar ik doe het gewoon te weinig. Mijn camera haal ik nog maar zelden uit de kast, oke dat komt nu misschien ook wel omdat ik  met de laatste loodjes van de zwangerschap zit. Maar toch. Ik heb die camera gekocht omdat ik er écht wat mee wil! Zo ook met schrijven, hoe ik vroeger echt uren bezig kon zijn met gedichten, verhalen en songteksten laat ik dat nu vooral links liggen. Terwijl dit mijn passie is! Schrijven, fotograferen en het liefst in combinatie! Ik wil hier dus zeker plaats voor maken in mijn leven.
Gezonde levensstijl.
Begrijp me niet verkeerd, het is niet zo dat ik nu zoooo ongezond leef. Natuurlijk niet, er groeit een klein meisje in mijn buik en daar zorg ik echt wel voor. Maar ik merk wel dat ik qua zorg voor mezelf toch wat af laat weten. Ik wil straks na de zwangerschap weer terug naar de levensstijl die ik had voor de bruiloft. Dát voelde zo goed, lekker gezond eten en af en toe ook heerlijk zondigen want ik ben geen healthfreak. Veel beweging (kan in combinatie met dat fotograferen en met een kindje erg goed!), me-time inlassen zodat ik ook mijn lijf lekker verwen en zo zijn er nog wel wat dingen die daarbij horen. Ik wil weer controle over mijn lijf en gezondheid.
Familie & Vrienden.
Waar ik ook  meer plaats voor wil maken is tijd voor familie en vrienden. Ik ben daar al wel meer mee bezig geweest, maar merk toch dat het soms toch minder is dan ik zou willen. Soms schiet het erbij in of is er opeens alweer een week voorbij voor je het doorhebt. Ik wil dus meer tijd en plaats maken voor hen maar ook meer aandacht eraan geven. Tijdens de zwangerschap ben ik sowieso een zeef geweest dus kwam er ook niks binnen vanuit de ander bij mij. Ik wil zorgzamer worden als het gaat om onthouden van de belangrijke dingen uit andermans leven en daar dan ook op inhaken. Al is het slechts door een berichtje te sturen of door een kaartje, maar ik wil meer laten weten dat ik aan ze denk!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Drie dingen die ik op wil geven

Mijn gemakzucht.
Ik ben veel te vaak liever lui dan moe. Als ik eenmaal op de bank zit dan kom ik er maar moeilijk vanaf. Terwijl ik weet dat ik zoveel energie haal uit dingen doen zoals bijvoorbeeld wandelen met de hond of bezig zijn met mijn project. Ook is het gemakzucht van me om in plaats van na denken over een gezond tussendoortje gewoon maar een koek te pakken.. Want daar ligt hij toch voor? Of om negatief over dingen te denken, want dat kost me amper moeite. Negatief denken is zooooveel makkelijker dan positief. Maar dat is allemaal gemakzucht. Die wil ik weg hebben dus, hup.. eruit.. foetsie!
Mijn schuldgevoel.
Ik wil meer aan mezelf denken. Dat klinkt stom, maar ik doe heel vaak iets omdat ik anders bang ben dat de ander negatief over me denkt. Of omdat die ander niet snapt waarom ik ‘nee’ zeg of niet kom of.. En ja, dat zal vast voorkomen dat ze niet begrijpen waarom ik afzeg of ‘nee’ zeg. Maar zij staan niet in mijn schoenen en ik niet in die van hen. Ik ben zo erg bezig met wat anderen van me denken of dat ze wel snappen hoe ik me voel. Daar wil ik gewoon vanaf. Iedereen beleeft dingen op een hele andere manier. Dat merk ik nu vooral tijdens mijn zwangerschap, die van mij is totaal anders dan die van mijn moeder was of zoals die van mijn beste vriendin is. En dat is ook niet erg, de een heeft daar meer begrip voor dan de ander en de een kan zich daarin beter inleven dan de ander. Maar dat betekent niet dat diegene die zich minder kan inleven ook direct een waarde oordeel over je heeft. En dát is dus iets waar ik bang voor ben. Voor dat oordeel. Dus voel ik me schuldig en doe ik vaak dus toch dingen waar ik eigenlijk geen energie voor heb of gewoonweg geen zin in heb.
Onzekerheid.
Ik ben van kinds af aan al onzeker, zit waarschijnlijk wel  een tikje in de familie en ben daardoor al tegen vele  dingen aangelopen in mijn leven. Het is zelfs zo erg geweest op een punt dat ik er echt niet meer zelf uitkwam. Uiteraard had dit ook andere oorzaken, maar toch. Die onzekerheid van mij. Doe ik het wel goed? Ben ik wel een goede vrouw voor mijn man, de beste vriendin voor mijn vrienden? Help ik mijn familie wel goed genoeg, geef ik de dieren wel voldoende aandacht? En ga zo nog maar een half uur door.. Die onzekerheid komt nu ook weer een beetje de kop opsteken nu ik bijna uitgerekend ben. Want ben ik eigenlijk wel geschikt als moeder? Kan ik wel zorgen voor een heel nieuw persoontje en als ik dit dan doe, vergeet ik de rest dan niet? Ik wil super graag een geweldige moeder zijn, zoals mijn moeder voor mij is. Maar daarnaast ook mijn man, familie en vrienden niet vergeten. Oh ja en mezelf. Nog zoiets. Hoe ga ik dat bolwerken, kán ik dat wel bolwerken? Daar wil ik  vanaf, van die onzekerheid…

Zijn er in jouw leven dingen die je wilt toevoegen aan je leven of juist eruit wilt hebben?

5 reacties op “Happy Challenge #4: veranderingen

 • bernieadelaars zegt:

  Mooi geschreven meisje.
  Je dingen die je wil opgeven.Mooi doel. Maar weet dat je een geweldige meid bent en erg sterk. Het is niet belangrijk wat een ander ervan zegt of denkt. Als jijzelf en je naaste omgeving
  hier gelukkig mee zijn is het prima. maar vooral jijzelf, Toch?
  En je doelen. Je moederschap….. Daar heb ik nog geen seconde twijfel over. Je bent nu al een liefhebbende moeder terwijl je je kindje nog alleen maar gezien hebt via echo. Laat staan straks in het echt. Dat gaat je lukken. Je hebt goede en genoeg voorbeelden in je omgeving waar liefde volop vloeit dusssss dat komt helemaal goed. Komop de laatste lootjes…….xxx

 • Heel mooi gedaan, en ook erg herkenbaar!
  Weg met de gemakszucht en die schuldgevoelens. Was het maar zo makkelijk!

  Maar ik hoop dat het allemaal helemaal gaat lukken 😉
  (Vast wel, nu ik opdracht 5 heb gezien XD)

 • Mooie doelen Nicole en dat wat je opgeeft krijg je straks zoveel positiever terug! Als happy mama, rennend met de camera om de eerste kiekjes vast te leggen, gezond leven en vooral genieten! Ik weet zeker dat het je gaat lukken en ik wens je suc6 bij de laatste loodjes!
  Happy valentine en goed weekend
  Liefs

 • Mooi geschreven en vooral wat je weg wil hebben is herkenbaar. Ik ben door mijn zwangerschap wel sterker/harder en duidelijker geworden voor mijzelf maar vooral in keuzes naar andere.

  Moederschap brengt nog veel onzekerheden met zich mee maar 1 ding is vooral belangrijk en dat is liefde, zorg, aandacht en vooral een goede thuis. Ik weet zeker dat dat bij jullie goed gaat komen. X

Reageren is niet mogelijk.