Happy Challenge #1: mijn waarden.

Jullie hebben wellicht aan de zijkant van mijn blog al het plaatje zien staan van de Happy Challenge. Deze uitdaging is opgezet door 3 andere bloggers, namelijk: Kelly, Lisanne en Marieke. Zij zijn alle drie hele positieve bloggers of lifestyle, mindstyle, enzovoort en ze willen met deze challenge zorgen voor een goed gevoel. Een goed gevoel met jezelf, je leven, de dromen die je hebt en ga zo maar door. Tien weken lang zetten zij opdrachten online die zij zelf hebben uitgevoerd en die hun volgers kunnen uitvoeren. Alle opdrachten hebben te maken met het Happy worden en/of er bewuster van worden.
happychallenge-love

De eerste opdracht die ze hebben geplaatst is het vinden van jouw waarden. Er zijn een hoop normen en waarden, maar welke passen nu bij jou en welke zijn voor jou het belangrijkste? Als volgers mochten we de drie belangrijkste uitkiezen en vertellen waarom deze drie het belangrijkste zijn.

Waar ik zelf de afgelopen weken/maanden/jaren ben achter gekomen is dat ik de mensen om mij heen het belangrijkste vindt. Zonder geweldige mensen om je heen ben je maar alleen. En alleen zijn is iets wat ik goed kan, maar eenzaam zijn niet. Daarom is naastenliefde voor mij enorm belangrijk. Onze familie, de vriendschappen die ik heb, de loyaliteit die je daarvan krijgt zijn me allemaal even dierbaar. Zonder de liefde die ik dagelijks ontvang van de dierbaren om mij heen zou ik het niet redden. Die liefde geeft me de kracht, voor al het andere in mijn leven.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat ik verder ook enorm belangrijk vind is persoonlijke groei. Door de jaren heen heb ik allerlei dingen meegemaakt en heb ik vele momenten gehad waarin ik dacht nooit meer uit de negatieve spiraal te komen. But I did it! Ik heb over me heen laten lopen, ik ben gepest, ben gebruikt (door zogenaamde vrienden), voelde me te min, was depressief… en ga zo maar door. Maar dit alles heeft me wel gevormd tot wie ik nu ben. Ik heb zogenaamde vriendschappen verbroken omdat ze me meer pijn en energie kostten dan opleverden, ik ben naar Aruba gegaan voor een langere tijd om mezelf terug te vinden, ik heb gestreden en ik ben gegroeid. En dit alles doe ik nog steeds. Nog steeds kom ik mezelf tegen en probeer ik alles eruit te halen, nog steeds leer ik bij.. Elke dag weer en dat is ook iets wat ik wil blijven doen. Van een depressief en negatief meisje ben ik gegroeid tot een positieve vrouw die trouw is aan haarzelf en aan de mensen die echt om haar geven. Die plezier en hartstocht heeft gevonden in het leven en die meerdere uitdagingen aangaat!

Als laatste heb ik gekozen voor zekerheid. Dit is een waarde die ik erg belangrijk vind maar ook het moeilijkste. Want eigenlijk is niets zeker in het leven. Ik wil een stabiel leven waarbij huisje boompje beestje nu op nummer 1 staat, maar wat is stabiliteit? Wat is zekerheid? De zekerheid van het hebben van een baan? Dat heb ik niet. De zekerheid van inkomen? Dus ook niet. Wat voor een zekerheid dan wel? Waar je eigenlijk zeker van kunt zijn is dat de zon altijd opkomt en ondergaat en dat er ooit een einde komt aan het leven zoals we die kennen. Maar waar ik ook absoluut zeker van ben is het geloof in mezelf en de lieve mensen om me heen. Dat er dingen mis zullen gaan en anders zullen lopen dan we hopen? Ja ook daar ben ik zeker van, maar alle dalen hebben pieken en dat is een gegeven wat ervoor zorgt dat ik rust kan vinden.

13 reacties op “Happy Challenge #1: mijn waarden.

 • Hele mooie waarden zeg 🙂 Echt leuk om weer bij iedereen te lezen dat de waarden en uitleg nét wat anders zijn! Mooi geschreven!

  liefs,
  Femke

  p.s: Als die hond in de instagram updates van jou is, mag ik hem hebben, of tenminste een keer komen knuffelen? Als ik het goed zie is het een golden retriever en dat zijn mijn lievelingshonden nawww, wat een schatje x3

 • Wat leuk dat je hieraan meedoet! Ik vind het een mooi initiatief. Ik vind je een sterke persoonlijkheid. Ook hier idd vriendschappen verbroken omdat ik er ongelukkig van werd. Ben benieuwd naar de volgende blogjes over deze challenge.

 • Eerlijk is eerlijk: je hebt de opdracht echt awesome uitgewerkt EN heel mooie waardes gekozen.
  Kudo’s!

  Ben het overigens helemaal met Femke eens, de verschillen zijn echt groot vaak, en mooi om te lezen. Veel succes met de rest van de challenge!

 • Mooi geschreven, ik wilde mijn opdracht vandaag ook online zetten. Helaas niet gelukt, morgen weer een kans zeg ik dan maar. Ben benieuwd naar de komende weken.

 • Het verhaal van persoonlijke groei vind ik mooi geschreven, ik herken me zelf een klein beetje erin. Zelf ook veel meegemaakt waardoor ik nu ben wie ik ben. En een enorme groei heb gemaakt naar het positieve.

  Zo zie je maar dat er nog meer waarden zijn die belangrijk zijn dan ik zelf al op me blog heb geschreven.

 • Very Much Dutch zegt:

  Jaa, zeker mooi geschreven! Kan mij heel erg vinden in het stukje over persoonlijke groei.

 • Mooie waarden!! Heel mooi dat je de mensen om je heen het belangrijkste vindt. Je stuk over persoonlijke groei sprak me ook erg aan!

Reageren is niet mogelijk.