Favorieten: hapjes bij het voetbal!

Vanavond is het weer voetbal-avond want het Nederlands elftal speelt dit keer tegen Chili. Het is de derde wedstrijd van “ons” Oranje dit WK en het is nog best een belangrijke wedstrijd want vanavond wordt bepaald of we 1e in de poul of 2e worden. Dit is best belangrijk want worden we tweede in de poul dan moeten we tegen de nummer 1 van een andere poul en dat is meestal wel de beste.  Dus het is van belang dat we eerste worden. We vreten die Chilenen gewoon op!

Goed, omdat de wedstrijd om 18uur begint en dat rondom etenstijd valt is het natuurlijk wel belangrijk de juiste hapjes voor te schotelen. Normaal zou ik zeggen: zet een bakje chips op tafel, bitterballetje erbij en klaar. Maar vanavond moet het toch iets uitgebreider. Je kunt natuurlijk een chili con carne maken (Snap je hem? We vreten ze op!) maar het makkelijkste en misschien ook wel het lekkerste is om gewoon wat hapjes te maken, die op de salontafel te zetten en eten maar! Lekker voor de tv!

Wat dacht je van mini pizza’s?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Heel eenvoudig te maken eigenlijk en je kunt erop doen wat jij wilt! Is dit iets voor jou? Of  heel misschien ben jij meer een persoon voor lekkere wraprolletjes. Ook al zo’n makkelijk te maken gerecht, plus je kunt zoveel variëren wat je wilt. Je kunt het met kipfilet doen, of met zalm. Maar je kunt ook helemaal vegetarisch gaan met paprika of komkommer. Heerlijk!

Als je visite krijgt is het misschien ook leuk om een garnalensalade te serveren in een komkommerbakje. Ik heb dit zelf al een aantal keer gemaakt en het is echt een succes! De garnalencocktail maak ik heel simpel met kleine garnaaltjes en sambasaus. Maar het kan ook met cocktailsaus of hoe jij het lekker vindt!

Wat het ook altijd goed doet als hapje is stokbrood met wat lekkers erop. Je kunt hiervoor natuurlijk gewoon kruidenboter gebruiken. Maar als je in de Oranje sferen wilt blijven heb ik nog een lekker recept voor je die ik uitpaulineskeuken heb, namelijk hummus met zongedroogde tomaat.

Wat ik ook uitpaulineskeuken heb gevonden zijn de gehaktspiralen. Ik heb ze zelf nog niet geprobeerd, maar het ziet er echt heerlijk uit en ik ben van plan om het snel te maken. Dan zal ik ook laten weten of het net zo lekker is als dat het eruit ziet!

En dan mijn laatste tip (heb er nog wel meer hoor, maar je moet ergens een grens leggen) zijn de kipkluifjes. Ja ik weet dat de meeste vrouwen hier liever niet aan beginnen, dat hoeft ook niet. Maar de mannen vinden het oooh zooo lekker! Je kunt ze heerlijk marineren of er een lekker sausje bij serveren. En het vult ook nog eens goed! (plus het houdt de man even stil van al het commentaar op de scheidsrechter)

Heb jij nog lekkere ideetjes voor de wedstrijd vanavond?

8 reacties op “Favorieten: hapjes bij het voetbal!

 • leuke tips! Hier niks origineels vandaag wij eten toch echt chili con carne;) ik hoop dat het helpt haha! Veel plezier vanavond!

 • Klinkt goed. Vooral die mini-pizza. Ik weet nog niet eens wat we vanavond eten. Het zal in ieder geval makkelijk zijn. Kids hebben denk ik al gegeten en wij met het bord op schoot.

 • Wij eten vanavond ook kleinere hapjes (ik lust geen Chili con carne). Mini frituur, bitterballen, mini frikadellen en kipnuggets. Daarnaast komkommer plakjes met daarop een plakje brie, stukje zalm en wat dille. Heerlijk! Ik heb kleine gehaktballetjes gemaakt én we hebben kippenvleugels. Ik wist niet dat kluiven voor vrouwen not done is. Ik vind het heerlijk! 😉

  • Nicole (misseagles) zegt:

   Oooh haha, ja ik bedoelde niet not done hoor het kluiven want ik kluif zelf ook.. Alleen merk ik wel dat maar weinig vrouwen dat doen! Tenminste in mijn omgeving wel…

 • Vrouwen die niet van kipkluifjes houden?? Ik ken er maar weinig eigenlijk 😛 Maar klinkt heerlijk allemaal!

 • Lekker! Maarten wilde vanavond pannenkoeken eten onder de wedstrijd dus je mag raden wie hier vanmiddag een hele stapel van die krengen staat te bakken. Yep, moi!!! Maar goed, hopelijk winnen we want dat is een stuk gunstiger. We missen toch ook Brazilië als we eerste worden? Wel gunstiger om het gastland pas eventueel in de finale tegen te komen.

 • Oh, lekker die kipkluifjes! En de andere hapjes klinken ook goed 😉 Hier doen we vaak plakjes ham met paturain besmeren en dat oprollen, of kleine gehaktballetjes, cherrytomaatjes met selderie, of gewoon een toastje.

  En vanavond zitten zitten we met een bord (van de Chinees) op schoot voor de buis 😉

  Een fijne dag!

 • Ziet er heerlijk uit! Wij hielden het vanavond bij een soepje, foccaciabrood en een salade. Ook heel lekker! En we hebben ze opgevreten (die Chilenen dan).

Reageren is niet mogelijk.