Spannende Halloween uitjes en activiteiten voor kinderen

halloween uitjes activiteiten kinderen

De blaadjes vallen van de bomen, de nachten worden langer en er hangt een mysterieuze sfeer in de lucht. Dat kan maar één ding betekenen: Halloween staat voor de deur! Voor kinderen is Halloween een van de leukste tijden van het jaar. Verkleedpartijtjes, pompoenen uithollen en natuurlijk snoepjes verzamelen zijn allemaal deel van de pret. Maar wat als je op zoek bent naar wat extra spanning en avontuur voor je kleintjes? Geen zorgen, ik heb de leukste en spannendste Halloween uitjes en activiteiten voor kinderen op een rijtje gezet.

Halloween uitjes en activiteiten voor kinderen

Van spookhuizen tot griezelige evenementen, hier zijn enkele geweldige manieren om Halloween met je kinderen te vieren.

Pompoen uithollen bij een boerderij

De traditie van het uithollen van pompoenen gaat hand in hand met Halloween. Maar waarom zou je dit niet naar een hoger niveau tillen en je kleintjes meenemen naar een boerderij? Veel boerderijen organiseren pompoenuitholactiviteiten voor kinderen. Je kunt samen met je kinderen de perfecte Halloween pompoen creëren. Vergeet niet om een paar kaarsen mee te nemen voor een spookachtige gloed in het donker.

Hier vind je een overzicht van diverse pompoen boerderijen, bij sommige kun je ook pompoenen uithollen.

Spookachtige dierentuin safari

Halloween en dieren? Ja, het kan! Sommige dierentuinen organiseren speciale Halloween-evenementen waarbij kinderen op avontuur kunnen gaan in het donker. Tijdens een spookachtige dierentuin safari kunnen kinderen dieren zien terwijl ze zich onderdompelen in een griezelige sfeer met verklede medewerkers en enge decoraties.

Dierenrijk – Boeh! in de Zoo (Noord Brabant)

Zo organiseert de dierentuin Dierenrijk in Mierlo van 30 september tot en met 29 oktober BOEH! in de ZOO waarbij je een spannende speurtocht door de dierentuin maakt, pompoen kunt snijden, kunt leren over uitgestorven dieren op het kerkhof en nog veel meer.

Griezelige bioscoopavond

Een andere geweldige manier om Halloween met kinderen te vieren, is door naar een speciale Halloween-film te gaan. Veel bioscopen vertonen tijdens het Halloween-seizoen kindvriendelijke griezelfilms. Laat je kleintjes genieten van een beetje spanning en sensatie op het grote scherm.

En draait er niets spannends in de bioscoop dan kun je natuurlijk ook thuis een bioscoop avond houden! Maak het zo donker mogelijk in de woonkamer, kies lekkere snacks uit, kruip dicht bij elkaar en zet bijvoorbeeld een Dolfje Weerwolfje film op, of Hotel Transsylvanië.

Bezoek aan een Griezelig Pretpark

Sommige pretparken transformeren zichzelf in ware Halloween-wonderlanden tijdens het seizoen. Met spookachtige attracties, verklede medewerkers en snoep in overvloed is een bezoek aan een Halloween-themapark een onvergetelijke ervaring voor kinderen. Vergeet niet om je kinderen te verkleden voor de gelegenheid!

DippieDoe – DippieBoe (Noord Brabant)

DippieBoe is een Halloween-evenement speciaal ontworpen voor kinderen tussen 2 en 12 jaar oud, dat plaatsvindt van 17 t/m 22 oktober in Attractiepark DippieDoe in Best. Het hele park is getransformeerd tot een Halloween-wonderland en alle attracties zijn gedurende de hele dag toegankelijk. Tijdens de dag zijn er verschillende leuke Halloween-activiteiten, maar het echte huiveringwekkende avontuur begint pas wanneer de klok zes keer op rij heeft geslagen.

Toverland – Halloween Days (Limburg)

Wil je de Halloween-sfeer proeven zonder al te veel schrik? Tijdens de familievriendelijke Halloween Days in oktober en november kun je genieten van een griezelig avontuur met een knipoog. Laat je verwonderen door bijna 40.000(!) pompoenen, omgetoverd tot de meest fantasierijke creaties, en breng een bezoek aan de ‘grie-zellige’ shows en Halloween-belevenissen. Dit is het perfecte moment om quality time door te brengen met je gezin tijdens de herfst, aangezien ook alle nieuwe attracties in Avalon op je wachten!

Kinderen tot en met 12 jaar mogen zich verkleden en schminken, zodat er geen verwarring ontstaat met de acteurs en entertainers. Meer informatie over de Halloween Days in Toverland vind je op de site.

Drouwenerzand – Sweet Halloween (Drenthe)

Tijdens Sweet Halloween richt Drouwenerzand zich op gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Wanneer je de entreeprijs betaalt is dat all-in. Daar vallen ook de Halloween activiteiten onder, zoals pompoen uithollen, schminken en ‘wonden laten aanbrengen’. In verschillende delen van het attractiepark kunnen basisschoolkinderen gratis deelnemen aan 3 ‘altijd prijs’ spelletjes. Voor de jongere kinderen is er een vriendelijk Halloweenhuisje beschikbaar. Natuurlijk kun je ook ‘vriendelijke’ Halloweenfiguren tegenkomen in het attractiepark, wat een geweldige kans is voor de kinderen om foto’s te maken.

Walibi Halloween Spooky Days (Flevoland)

Heerlijk griezelen en spoken met het hele gezin? Dan moet je bij Walibi Holland zijn voor Halloween Spooky Days, speciaal ontworpen voor dappere monsters tussen 6 en 12 jaar. Samen kunnen jullie Halloween Spooky Days beleven in Walibi Holland van 7, 8 en 14 tot en met 29 oktober 2023. Wist je trouwens dat kinderen tot 12 jaar verkleed naar het park mogen komen? Dat is toch monsterlijk gaaf! Meer informatie over de Halloween Spooky Days bij Walibi vind je hier.

Julianatoren (Gelderland)

Met de komst van de eerste vallende bladeren breekt de Halloweenperiode (van 6 oktober t/m 5 november) aan. Het park wordt prachtig versierd, en het bos aan de achterkant van het park transformeert in een mysterieus Griezelbos. In het Griezelbos komt een scène tot leven, geïnspireerd door de nieuwe film ‘Wiezel de Griezel en de Veranderdrank’, die zijn première heeft op zondag 1 oktober om 8:30 uur op RTL4.

Er valt van alles griezeligs te beleven. Ontdek meer dan 60 spannende attracties en beleef samen met Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Dino & Dina, Cas de Ranger, Wiezel de Griezel en Jul & Julia diverse spookachtige shows. En voor de avontuurlijke zielen: vergeet niet om Cas de Ranger te assisteren in het Griezelbos. Kom ook langs en maak herinneringen die je nog lang zullen achtervolgen! Meer informatie vind je hier.

Bobbejaanland (België)

Gruwel mee tijdens Halloween in Bobbejaanland! Vanaf zaterdag 7 oktober wordt Bobbejaanland weer compleet omgetoverd tot een waar Halloween paradijs. Met maar liefst 7 spookhuizen kun jij je de stuipen op het lijf laten jagen, de meeste spookhuizen zijn voor tieners en volwassenen maar er is er eentje voor alle leeftijd en de ander voor kinderen die niet bang aangelegd zijn. Verder zijn er ook vier griezelige zones met elk hun eigen thema en wordt er ook aan de kleine bezoekers gedacht bijvoorbeeld met een pompoen race en spooky salsa.

halloween uitjes pretpark kinderen

Hellendoorn – Heksendoorn (Overijssel)

In oktober en november draait Avonturenpark Hellendoorn volledig om Halloween, met evenementen die geschikt zijn voor zowel jong als oud. Heksendoorn, bedoeld voor families met kinderen tot ongeveer 12 jaar, biedt een sfeervolle beleving met indrukwekkende decoraties, nieuwe shows, extra activiteiten en een enerverend spookhuis. Hier vind je meer informatie over Heksendoorn.

Disneyland Parijs (Frankrijk)

Ik kon het niet laten om ook Disneyland Parijs te noemen aangezien wij daar het Halloween festival gaan meemaken deze herfst. Van 1 oktober t/m 5 november is er namelijk het Disneyl Halloween Festival in de parken waarbij het gehele park is getransformeerd met prachtige Halloween-decoraties die je zullen verbazen. Levendige pompoenen, herfstversieringen en speelse geesten creëren een betoverende sfeer voor fans van griezelen van alle leeftijden. Ook is er een speciale parade en lopen er diverse schurken rond die je normaliter niet zo snel zult zien. En natuurlijk is er een hele gave afsluitende avondshow bij het kasteel… Wij zijn zo benieuwd hoe we het gaan ervaren!

Andere spannende Halloween uitjes

Plaswijckpark (Zuid Holland)

Gedurende de hele maand oktober wordt Plaswijckpark gehuld in een Halloween-sfeer, dus het kan zomaar gebeuren dat je ergens een spook tegenkomt. Ga samen met je vriendjes op spokenjacht, knutsel heksenbezems en andere enge creaties, of laat jezelf in een spannend thema schminken. Wedden dat je ouders van je schrikken! Dit jaar zijn er maar liefst drie griezelavonden gepland op 18, 19 en 20 oktober. De laatste is extra angstaanjagend en geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Meer informatie over deze griezelavonden vind je hier.

Het Aardbeienterras Zundert (Noord Brabant)

Vanwege het overweldigende succes van vorig jaar vieren ze ook dit jaar weer de ‘engste aardbeiendagen’. Het Aardbeienterras ondergaat opnieuw een transformatie naar Halloween-sferen, inclusief een groot spookhuis en een sinistere begraafplaats. Het spookhuis is uiteraard geschikt voor alle leeftijden! Tijdens de weekends en de herfstvakantie bestaat de kans dat je heksen en vampiers tegenkomt. Je hoeft hiervoor geen reservering te maken en de toegang is gratis. Let op: kinderen die verkleed komen, krijgen een kleine verrassing!

Terror Nights Standdaarbuiten (Noord Brabant)

Het meest indrukwekkende Halloween-evenement van Brabant bevindt zich in Standdaarbuiten. Een complete avond uit voor het hele gezin. Terror Nights is voor elke bezoeker een onvergetelijke ervaring. Dit jaar hebben ze maar liefst 3 grote spookhuizen en tal van trick-or-treat-locaties. Een bezoek aan het evenement duurt ongeveer 1,5 uur, en je kunt onbeperkt gebruikmaken van alle spookhuizen. De spookhuizen zijn ingedeeld in sterrencategorieën, zodat bezoekers meteen kunnen zien of ze klaar zijn voor de uitdaging van dat specifieke spookhuis.

Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin (Noord Holland)

Griezelplezier in de speeltuin van 14 oktober t/m 29 oktober. Inclusief spooktrein, Halloween decoratie, speurtocht en nog veel meer. Er is op dit moment niets hierover te vinden op de website, alleen op de Facebookpagina stond een kleine aankondiging dus zodra er meer bekend is zal ik dit hier delen.

De Tuinen van Hier (Noord Brabant)

Wil je met je kinderen een plezierige middag of avond doorbrengen? Kom dan van 14 t/m 28 oktober naar het Halloween Herfst Event in de Tuinen van Hier! Hier wacht een volledig verzorgde ervaring op jullie, inclusief diverse activiteiten zoals het uithollen van pompoenen en het werpen van heksenmutsen. Bovendien krijgen jullie elk 2 consumpties om even bij te komen van alle spanning. Jullie kunnen bijvoorbeeld genieten van een heerlijke warme chocolademelk of een hotdog. Het wordt gegarandeerd een dag vol griezelig plezier! Via Social Deal krijg je korting op de tickets.

Halloween speurtocht bij Intratruin Nuenen (Noord Brabant)

Tijdens de herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober is er een heuse Halloween speurtocht in de Intratuin in Nuenen. Bij binnenkomst ontvang je een speurkaart en echte heksenhoed zodat het een echt avontuur wordt. Zoek in de winkel naar de verstopte letters, halverwege de route wacht een toverdrankje voor extra speur energie. Heb je alle letters gevonden? Lever de speurkaart dan in en maak kans op fantastische prijzen waaronder kaarten voor de winter Efteling en een kinder leespakket. Ook ontvang je bij het inleveren van de speurkaart een lekkere traktatie als beloning.

Halloween nights – Speeltuinvereniging Philipsdorp (Noord Brabant)

Halloween in de speeltuin. Het moment is aangebroken: de ticketverkoop voor het meest grandioze en meest angstaanjagende Halloween-evenement op 27 en 28 oktober in de regio is van start gegaan. Dit jaar vieren ze het vijfjarig Halloween-jubileum met een XXL-editie! Ze hebben maar liefst twee immense spookhuizen, waarzeggers, heksen, een opwindende speurtocht, meer dan 40 live acteurs en talloze special effects in petto, waardoor het opnieuw een enerverend evenement belooft te worden. Koop nu je kaartjes (van slechts €1) op www.halloweeneindhoven.nl.

Halloween Knutselactiviteiten

Niet alle Halloween-plezier hoeft buitenshuis te zijn. Organiseer thuis knutselactiviteiten om de creativiteit van je kinderen te stimuleren. Laat ze hun eigen Halloween-versieringen maken, zoals spookachtige slingers, enge maskers of pompoenpoppen. Deze activiteiten zijn niet alleen leuk, maar helpen ook om de Halloween-spirit levendig te houden.

knutselen halloween
halloween knutselen

Griezelige Leesavonden

Halloween is een geweldige tijd om de verbeelding van je kinderen te stimuleren door griezelige boeken voor te lezen. Kies klassiekers zoals “De Griezelbus” van Paul van Loon of “De Heksen” van Roald Dahl. Na het voorlezen kun je samen met je kinderen praten over de verhalen en ze aanmoedigen om hun eigen enge verhalen te bedenken.

Griezelige Snoepjes Bakken

Bakken is altijd een leuke en educatieve activiteit om met kinderen te doen. Voor Halloween kun je samen met je kleintjes enge traktaties maken, zoals spinnenkoekjes, mummie-cupcakes of heksenhoedjes. Laat je kinderen deeg kneden, decoraties toevoegen en genieten van hun zelfgemaakte Halloween-snoepjes.

Verkleedpartijtjes met Vrienden

Last but not least, organiseer een Halloween-verkleedpartijtje voor je kind en zijn of haar vrienden. Laat de kinderen zich verkleden in hun favoriete Halloween-personages en organiseer spelletjes, knutselactiviteiten en een kostuumwedstrijd. Dit is een geweldige manier om Halloween te vieren in de veilige en vertrouwde omgeving van thuis.

8 reacties op “Spannende Halloween uitjes en activiteiten voor kinderen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *