Halloween in de Julianatoren

In de maand oktober (5, 6, 7 en 12 t/m 28 oktober) staat Julianatoren helemaal in het teken van Halloween. Halloween in de Julianatoren is hartstikke leuk en zeer geschikt voor kleine kinderen. Ik ben Yvette van SpillMyTea.com en ik mocht voor Nicole dit weekend een kijkje gaan nemen, zodat ik jullie kan laten zien wat je kunt verwachten. En tja het is oktober, het is Halloween, de herfst is begonnen… dus als vanzelfsprekend waren wij allen gekleed in een korte broek en zomerjurkje. Want allemachtig, wat was het warm!

Halloween in de Julianatoren

Ik was nog nooit bij het pretpark Julianatoren geweest, laat staan met mijn gezin. Onze dochter is anderhalf en voor veel pretparken eigenlijk nog te klein. Julianatoren profileert zichzelf als ‘kinderpretpark’, dus was ik ontzettend benieuwd of wij het een hele dag vol zouden gaan houden met onze mini. Ik was allereerst al heel blij verrast door de aankleding. Overal stonden hooibalen met pompoenen, er hingen spinnenwebben in de lucht en Jul & Julia (de boegbeelden van Julianatoren) waren verkleed als spook en heks. Nog voordat je de kaartjes koopt en nog voordat je het park binnengaat, vind je op de parkeerplaats eerst nog een superspannend Griezeldoolhof. Van een heks kregen we de opdracht de letters van een woord te zoeken, door de vriendelijke heks in het midden van het doolhof te vinden. Heel leuk voor kinderen, maar misschien een beetje eng voor de allerkleinsten.

Halloween griezeldoolhofHalloween decoratie Julianatoren

Bol AlgemeenBol Algemeen

Speciale Halloween Shows

Uiteraard zijn de shows in Julianapark in oktober helemaal passend bij het thema Halloween. Op verschillende tijden en verschillende podia kunnen de kindjes genieten van diverse shows met Jul de Muis, Julia de Muis, mevrouw Suikerspin en Meneer Kaasgaaf. Omdat het park niet mega groot is, is het niet moeilijk om alle shows bij te wonen. Alles ligt op ‘kinderloopafstand’ van elkaar en de tijden sluiten mooi aan.

Halloween Openingsshow

Om 10:20 uur vlak voor het park opent, begint op het Torenpodium de Halloween Openingsshow! Een leuk feestje met Jul en Julia! Er worden griezelige liedjes gezongen en de kinderen kunnen lekker mee dansen!

Halloween openingshow

Jul’s Griezelfeest

Om 11:00, 13:00 en 14:00 uur vind op het Torenpodium Jul’s Griezelfeest plaats! Jul komt zingen en dansen, maar ook griezelen! Samen met een vriend van Jul, proberen de kindjes Jul te laten schrikken! Maar of dat lukt…

Jul's griezelfeest

De Grote Spookshow: De Spoken van Griezelstijn

In het Jul & Julia Theater kun je om 12:00, 13:00, 14:00 en 15:00 uur kijken naar De Grote Spookshow! Een toneelstuk voor kinderen, waar ze van behoorlijk dichtbij al hun helden kunnen zien. Jul, Juia, meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin zijn er allemaal bij en samen beleven ze een heel spannend avontuur! Onze kleine meid is anderhalf jaar en vond het erg leuk, dus ik denk dat het niet te eng is, maar dat verschilt natuurlijk per kind.

De Grote Spookshow julianatoren

Julia’s Halloween Dansles

Houden jouw kinderen ook zo van dansen? Die van ons wel, dus de Halloween Dansles met Julia was een absoluut succes! Om 12:30, 13:30, 14:30 en 15:30 uur kun je op Julia’s Podium (vlak naast haar eigen huisje, echt super schattig) genieten van een heerlijk dansspektakel. Samen met Julia en haar vriendinnetje, leren de kinderen mee te dansen op verschillende griezelliedjes.

Julia's Halloween dansles

Griezel Catwalk

Bij Halloween hoort natuurlijk verkleden! We hebben dan ook heel wat kleine spookjes, vampiertjes, heksjes en tovenaartjes zien lopen in het park. Als je kind verkleed komt en hij of zij meldt zich een kwartier voor aanvang bij het Torenpodium, kunnen ze om 16:00 uur meedoen aan de Griezel Catwalk, waarmee ze ook nog eens te gekke prijzen kunnen winnen! Wij waren al bij de openingsshow in het park en voor onze mini was het toch wel een beetje onhaalbaar om het tot 16:00 uur vol te houden, dus helaas heb ik de Griezel Catwalk zelf niet gezien.

Andere leuke Halloween activiteiten & attracties

Voor je het park betreed, vind je naast Het Griezeldoolhof het gratis te betreden Zanzibar Secret Adventure, een spannend spookhuis. Daarna, bijna meteen wanneer je binnenkomt staat een photobooth waar je als enge zombie een foto kunt maken. Op dezelfde plek vind je de Griezeltunnel. Je maakt een korte wandeling door een donkere gang met heel mooie lichtgevende muurtekeningen. Ook leuk voor de allerkleinsten! Wanneer je iets verder loopt, voorbij de dino’s, vind je aan je linkerhand het Spookslot. Deze attractie staat er altijd, ook als het geen Halloween is. Je maakt een spannend ritje in een karretje door dit spookhuis en af en toe kun je behoorlijk schrikken. Ik denk dat je hier wel iets ouder voor moet zijn.

Zanzibar Secret Adventure Photobooth

Wat vonden wij ervan?

Mijn man, dochter en ik zijn uiteindelijk toch nog een uur of 4 á 5 in het park geweest. Tussen de shows door hebben we geluncht met een frietje bij Julia’s Cafetaria, een heerlijk Italiaans ijsje gegeven bij Jul’s La Venezia en verschillende ritjes gemaakt in bijvoorbeeld de Stones Baan (een klein treinritje langs de Flinstones en dino’s) en Kabouterwonderland, waarbij je met een karretjes door kabouterland wordt gereden. Ook maakten we ter afsluitingen nog een heerlijke wandeling door het Picknickbos, wat echt een aanrader is in de herfst. We hebben het ontzettend naar ons zin gehad en onze dochter nog veel meer.

We kwamen tot de conclusie dat Julianatoren een superleuk park is voor alle leeftijden en ook de allerkleinsten. Zonder kinderen zou ik er niet heengaan, maar tot een jaar of 10 denk ik wel dat je je er goed kunt vermaken. Bedankt Julianatoren en bedankt Nicole voor deze fijne dag!