Hallo lief broertje ♥ | De eerste ontmoeting

Al tijdens de zwangerschap was onze dochter echt een geweldige grote zus. Toch vond ik die eerste ontmoeting tussen de peuter en onze pasgeboren baby behoorlijk spannend. Van te voren was ik er al flink mee bezig; hoe gaan we het aanpakken? En hoe zou ze reageren op haar broertje? 

We hadden ervoor gekozen om (mits het tijdstip van de bevalling het toe zou laten) Fay naar het ziekenhuis te laten komen zodra mijn man, de kleine Milo en ik eerst onze eigen momentjes samen zouden hebben gehad. Ook hadden we een geboortefotograaf bij de bevalling en deze zou ook blijven tot en met de komst van Fay. Ook wilde ik dat Milo in zijn eigen bedje zou liggen als Fay binnen kwam, zodat ze de kans zou krijgen om eerst naar mij te komen en te wennen aan haar broertje…

De eerste ontmoeting

Van te voren droomde ik over de eerste ontmoeting tussen grote zus en klein broertje. Ik hoopte vooral dat de peuter niet zou huilen want dat gebeurd nog wel eens in nieuwe situaties. En ik hoopte dat ze haar broertje op den duur zou accepteren. Ja stiekem maakte ik me best wel druk om die eerste ontmoeting… Al bleek achteraf dat mijn zorgen volledig voor niets waren geweest.

Want de eerste ontmoeting ging nog mooier en beter dan ik ooit heb durven dromen. Vanaf de allereerste seconde dat onze dochter de deur binnen kwam zag ik het al aan haar snoetje: pure blijdschap.

Het mooie was, het eerste wat ze vroeg was “waar is de baby, waar is Milo”. En ze liep direct naar het bedje waar hij in lag. Pas daarna had ze oog voor mij en kwam ze een dikke knuffel brengen. Milo moest bij mama liggen van haar, zodat ze hem nog beter kon bekijken en knuffelen. Dus zo gezegd, zo gedaan!

Ze was er werkelijk niet bij weg te slaan en bleef hem bewonderen, ertegen praten, knuffelen en kusjes geven.

Je zult snappen dat dit alles mij intens ontroerde en toen ik naderhand de foto’s van Christel Rombouts Fotografie onder ogen kreeg gingen die waterlanders weer aan. Vanaf het allereerste moment is Fay de allerbeste zus die een broertje zich maar wensen kan en ik kan niet trotser zijn op deze twee!

“Mijn lieve broertje, eindelijk kan ik jou zien. Je bent de allerliefste!”

19 reacties op “Hallo lief broertje ♥ | De eerste ontmoeting

Reageren is niet mogelijk.