Hallo lief broertje ♥ | De eerste ontmoeting

IMG_3007

Al tijdens de zwangerschap was onze dochter echt een geweldige grote zus. Toch vond ik die eerste ontmoeting tussen de peuter en onze pasgeboren baby behoorlijk spannend. Van te voren was ik er al flink mee bezig; hoe gaan we het aanpakken? En hoe zou ze reageren op haar broertje? 

We hadden ervoor gekozen om (mits het tijdstip van de bevalling het toe zou laten) Fay naar het ziekenhuis te laten komen zodra mijn man, de kleine Milo en ik eerst onze eigen momentjes samen zouden hebben gehad. Ook hadden we een geboortefotograaf bij de bevalling en deze zou ook blijven tot en met de komst van Fay. Ook wilde ik dat Milo in zijn eigen bedje zou liggen als Fay binnen kwam, zodat ze de kans zou krijgen om eerst naar mij te komen en te wennen aan haar broertje…

De eerste ontmoeting

Van te voren droomde ik over de eerste ontmoeting tussen grote zus en klein broertje. Ik hoopte vooral dat de peuter niet zou huilen want dat gebeurd nog wel eens in nieuwe situaties. En ik hoopte dat ze haar broertje op den duur zou accepteren. Ja stiekem maakte ik me best wel druk om die eerste ontmoeting… Al bleek achteraf dat mijn zorgen volledig voor niets waren geweest.

Want de eerste ontmoeting ging nog mooier en beter dan ik ooit heb durven dromen. Vanaf de allereerste seconde dat onze dochter de deur binnen kwam zag ik het al aan haar snoetje: pure blijdschap.

Het mooie was, het eerste wat ze vroeg was “waar is de baby, waar is Milo”. En ze liep direct naar het bedje waar hij in lag. Pas daarna had ze oog voor mij en kwam ze een dikke knuffel brengen. Milo moest bij mama liggen van haar, zodat ze hem nog beter kon bekijken en knuffelen. Dus zo gezegd, zo gedaan!

Ze was er werkelijk niet bij weg te slaan en bleef hem bewonderen, ertegen praten, knuffelen en kusjes geven.

Je zult snappen dat dit alles mij intens ontroerde en toen ik naderhand de foto’s van Christel Rombouts Fotografie onder ogen kreeg gingen die waterlanders weer aan. Vanaf het allereerste moment is Fay de allerbeste zus die een broertje zich maar wensen kan en ik kan niet trotser zijn op deze twee!

“Mijn lieve broertje, eindelijk kan ik jou zien. Je bent de allerliefste!”

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. marije op 3 juli 2017 om 06:12

  Aaah wat lief en wat fijn dat ze meteen zo’n goede grote zus is

 2. Marisca op 3 juli 2017 om 06:53

  Ah, dit ontroert mij ook! Ik ben ook heel benieuwd hoe Milan zal reageren op zijn broertje na 7 jaar alleen te zijn geweest.

 3. Melanie op 3 juli 2017 om 09:02

  Wat fijn dat het meteen goed ging. En wat een liefde volle foto’s. Heel mooi.

 4. Fenna op 3 juli 2017 om 09:13

  Wat lief! Mooie foto’s ook, haar gezichtje ❤

 5. Angela - Mama met passie op 3 juli 2017 om 09:27

  Smelt!! Geweldig om te zien en te lezen! Wat een verschil ook als ik kijk naar mijn dochter van net twee, zij snapte er weinig van! Huilde niet hoor, maar ze snapte het niet. Wel meteen zorgzaam en overal bij helpen en dat doet ze nog steeds. En sinds een week meer kusjes, aaitjes en zelfs vasthouden en kroelen sinds gister ? zijn wel 6 wekeb verder bijna, maar helemaal oke!

 6. Joyce op 3 juli 2017 om 09:55

  Aah lief! Mooi vastgelegd <3

 7. Tineke op 3 juli 2017 om 11:09

  Ach gossie, smelt! Fay is een hartstikke lieve grote zus dus!
  Liefs

 8. Marieke op 3 juli 2017 om 11:30

  Aaaaaahh! Wat een topper is jouw peuter.
  Niks mooiers dan de band tussen zus en broer zien ontstaan <3

 9. Patricia op 3 juli 2017 om 14:01

  Wat een mooie foto’s zeg. Een heel mooi moment om vast te leggen. Geniet er maar van.

 10. Christel op 3 juli 2017 om 14:02

  Het was echt een smeltmomentje ja ?

 11. Bregje op 3 juli 2017 om 14:47

  Oooh zo onwijs schattig! <3

 12. Jodi - liefthuis op 3 juli 2017 om 18:41

  Wauw wat mooi ?

 13. Anne-Marie op 3 juli 2017 om 21:11

  Wat een ontzettend lieve foto’s, echt ontroerend.

 14. Maud op 3 juli 2017 om 22:53

  Wat mooi om te lezen! ❤️ ik vond het ook zo spannend hoe Fenne gaat reageren op haar broertje of zusje! Maar dit geeft mij heel veel ‘goede hoop’! Hihi.

 15. Maaike op 4 juli 2017 om 07:57

  Wat lief zeg! En wat een prachtige en waardevolle foto’s!

 16. Essma op 4 juli 2017 om 09:46

  Mooi hoor. Mijn dochter reageerde ook heel lief op haar broertje. ?

 17. Nienke op 4 juli 2017 om 11:28

  Ohh ik krijg er ook tranen van in mijn ogen… Prachtig!

 18. marleen@burgertrutjes op 5 juli 2017 om 16:37

  Aaah, die foto’s zeggen echt al alles! Je hele tekst had weg kunnen blijven, wat ontzettend vertederend!!!

 19. Saskia op 7 juli 2017 om 20:53

  Awww wat een super foto’s zeg van dit mooie moment. Mooi te lezen dat het vanaf de eerste minuut zo goed ging.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje