Mijn haat- liefdeverhouding met zwemlessen

Sinds mijn dochter vijf is zit ze op zwemles. Wij hebben er heel bewust voor gekozen om te wachten omdat we vonden dat ze er nog niet aan toe was. Ook de zwemschool zelf adviseert overigens om vanaf vijf te starten. Al zijn er natuurlijk altijd kinderen al eerder klaar voor. Onze dame niet. Zij had niet echt veel zin om naar zwemles te gaan. Dus ik hield mijn hart vast.

Van één naar twee lessen per week

In de eerste periode wilden we Fay even laten wennen (en onszelf stiekem ook) en lieten we haar nog maar 1x per week naar de zwemles gaan. We waren ook erg benieuwd wat ze ervan vond. Hoe dichterbij de eerste les kwam hoe spannender. Ze vond namelijk zelf dat ze echt wel al kon zwemmen en dus niet naar zwemles hoefde. Oh help hoe gaat dat straks lopen..

Gelukkig viel het allemaal reuze mee. Wat zeg ik, het ging vanaf minuut één echt top. Ze was als een vis in het water en wilde er niet meer uit. Omdat we merkten dat ze die eerste periode niet veel vermoeider was met die ene zwemles besloten we om in de tweede periode te gaan experimenteren met twee lessen per week. Als het dan toch teveel bleek te zijn konden we in de derde periode weer terug.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Haat- liefdeverhouding zwemlessen

Twee zwemlessen per week bleek voor de kleine dame meer dan goed te zijn. De zwemleraar ziet haar met sprongen vooruit gaan en ze vindt het telkens weer geweldig om erheen te gaan. Ze is nu net geen half jaar bezig dus moet nog wel even. Maar als het zo door gaat dan teken ik ervoor. Ik zie mijn dochter groeien, het feit dat ze zichzelf al redelijk kan redden in het water vind ik ook wel prettig en ze heeft gewoon zoveel plezier.

Toch kunnen voor mij de zwemlessen niet snel genoeg voorbij gaan. Twee keer per week op een niet al te handige tijd (welke tijd is eigenlijk wel handig zo na schooltijd?) erheen. Omkleden in veel te kleine hokjes in een veel te warme ruimte. Vaak zijn de hokjes zelfs allemaal bezet en dan zit je in een nog kleinere ruimte met nog drie ouders en kinderen om daar om te kleden. De handdoek valt 9 van de 10 keer op de natte grond. En als het de handdoek niet is dan wel een onderbroek of jurkje. Daarnaast is het altijd van te voren al rekening houden met het eten, want als we na zwemles thuis komen rond 17.45 uur is koken veel te tijdrovend. Een hoop gedoe dus voor 45 minuten zwemmen.

1 reactie op “Mijn haat- liefdeverhouding met zwemlessen

Reageren is niet mogelijk.