Mijn guilty pleasures deze zwangerschap

Hoe ik tijdens mijn zwangerschap met Fay vooral graag frikandellen speciaal at en cola light dronk heb ik ook nu weer een aantal guilty pleasures. Het blijft toch iets geks vind ik. Dat je opeens bepaalde cravings hebt die je normaliter dus niet hebt. Of het door de hormonen komt of de verandering van je lichaam, ik weet het niet. Maar ik verlang gewoon naar bepaalde dingen en zorg er dan ook voor dat ik daar veelvuldig van kan genieten.Β 

Lees ook dit: Vreemde eetgewoontes tijdens de zwangerschap

Guilty pleasures deze zwangerschap

Ook deze zwangerschap ontkom ik niet aan mijn prik-verslaving. Tijdens het vele afvallen ben ik daar vrijwel van afgekickt maar hij is weer terug. Al probeer ik wel altijd de light of zero versie te pakken. Maar eigenlijk is dat net zo slecht. Dat wordt dus weer afkicken straks na de bevalling maar ik weet dat ik het kan, dat scheelt!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarnaast is haring een echte guilty pleasure van me. Het liefst vers van de visboer, maar is daar geen mogelijkheid voor dan pak ik zure haring, dat mag ook namelijk. Het is een beetje een compensatie voor de gerookte zalm die ik nu niet mag. Want dat is iets waar ik behoorlijk naar verlang maar dus niet mag. Dat wordt direct na de bevalling een flinke maaltijd met sushi, wraps met zalm, broodje carpaccio en een glas wijn hahaha.

Iets wat er deze zwangerschap ook in is geslopen dat is de Latte Macchiato. Wij hebben een Dolce Gusto en normaliter pakte ik dan 1 of 2 keer per week een lekkere kop koffie, maar nu is het elke ochtend raak. Best een duur grapje ook want die cups slaan een flink gat in de portemonnee. Nu wil het wel zo zijn dat het apparaat vorige week kuren begon te vertonen. Help!

Dan een aantal niet food-gerelateerde guilty pleasures..

Mega grote onderbroeken. Van die soort die je bijna tot aan je oksels omhoog kunt trekken. Hoe heerlijk zijn die! Ik kan me dan ook bijna niet meer voorstellen dat ik ooit weer normaal ondergoed ga dragen. En waar ik ze haal? Action haha!

Oh en nog zo eentje in die categorie: slobbertruien. Ik woon daar het liefste in. De hele dag door. Ja nu al! Natuurlijk doe ik dat niet en trek ik gewone kleding aan. Maar zodra ik thuis kom verruil ik het direct om voor een slobbertrui en een joggingbroek. Heerlijk!

Verder zal ik vast nog meer guilty pleasures hebben maar kan er momenteel niet opkomen. Ook dat doet een zwangerschap met je haha!

Wat waren jouw guilty pleasures tijdens de zwangerschap?

De uitgelichte afbeelding is afkomstig van Shutterstock.

18 reacties op “Mijn guilty pleasures deze zwangerschap

  • Hahaha.. nou ja bij mij is t meer opvallend dat het nu zoveel meer is dan voor de zwangerschap. Eerst nam ik genoegen met 2 latte’s per week en nu MOET ik elke dag πŸ˜›

 • Haha heerlijk om te lezen al die gekke dingen tijdens de zwangerschap
  Ik was echt verslaafd aan choco cornflakes tijdens alle 3 m’n zwangerschappen
  Nu vind ik t echt niet lekker haha

 • Oeh latte’s heerlijk. Ik kan mij eigenlijk niet zo herinneren dat ik iets specifieke echt moest eten tijdens mijn zwangerschap. Wel een boel dingen waar ik niks van moest weten πŸ˜‰

 • Haring was ook mijn verslaving! Gerookte zalm mag wel, mits vers en van de visboer (Het gaat om de plastic verpakking waar gevaar in zit) Enjoy!

 • Ik had ze niet! Maar was wel weer blij toen ik een broodje gerookte zalm at in de kraamweek πŸ™‚ Nu nog een sushi date plannen als ook jij weer mag πŸ™‚

 • hahaha ik zag het plaatje van de haring en dacht… houd jij de guilty pleasure onder zwangere vrouwen hoog?? πŸ˜› en ja hoor haha

 • Normale dingen had ik niet echt een extra craving voor. Ik wilde tijdens mijn zwangerschap stukjes muur eten… muur? ja muur… Geen idee hoe dat ooit in mijn hoofd was ontstaan, want dat is natuurlijk alles behalve eetbaar (ik heb het natuurlijk ook niet echt gegeten) maar ja.. dat wilde ik dus. Later bleek ik een ijzertekort te hebben en toen ik daar tabletjes voor kreeg was die behoefte over, dus het zal er wel mee te maken hebben gehad…

 • Tandpasta! En ik had dus soms trek in nat zand. Die geur… Haha, de stukjes muur van Daisy vind ik dus helemaal niet gek ? Ook nooit gedaan trouwens hoor, behalve de tandpasta. Daar nam ik gewoon extra van en poetste het liefst zes keer per dag.

  Verder at ik me rond aan de aardbeien en gele kiwi’s. Qua gedrag had ik niet echt iets, behalve rondgierende hormonen. En die mega onderbroeken ja. Die zitten zo lekker.

 • O ja, ik weet nog goed dat ik juist omdat het niet mocht er zΓ³ naar verlangde: gerookte zalm. Ik at het inderdaad meteen na de bevalling. Net als filet americain.

Reageren is niet mogelijk.