Grote taboes in Nederland die we nu wél gaan bespreken

grootste-taboes-nederland

Onze samenleving is over het algemeen heel open in communicatie. Veel kan en mag in het nuchtere Nederland. Dit betekent echter zeker niet dat ook over alles gesproken wordt. Sommige dingen blijven taboe. Worden niet geaccepteerd door de maatschappij of er wordt simpelweg nooit over gesproken. Wanneer je er niet over praat, bestaat het ook niet. En dat is jammer, want juist door deze taboes bespreekbaar te maken, kunnen mensen eventueel beter geholpen worden en zullen ze zich meer op hun gemak voelen in onze maatschappij.

Hoog tijd om hier dus verandering in te brengen. Natuurlijk kunnen wij alleen deze taboes niet oplossen. Daarom hebben we ook de hulp van de rest van Nederland nodig. Door er meer over te praten en je open te stellen tot het voeren van discussies, hopen we toch ons steentje bij te dragen om meer taboes te doorbreken. In ons land horen we toch over alles te kunnen praten?

Laten we beginnen door de twee grootste taboes in ons land op tafel te gooien!

Seksuele verlangens

Opvallend voor ons land is dat veel van de grootste taboes met seks te maken hebben. Seks blijft iets waar we ons onzeker over voelen en waar we niet gemakkelijk over praten. Hoewel dit wel langzaam lijkt te veranderen, is plezier in bed niet iets waar we snel over spreken. Zeker Lovense seks artikelen worden nog als een groot taboe gezien.

Daarnaast ligt er ook op masturberen een taboe. Nog steeds. En dan met name voor vrouwen. En dat terwijl heel veel vrouwen masturberen! Sterker nog: de seksspeeltjes-industrie is booming momenteel. Zeker door de inbreng van vrouwen. Mede door de coronacrisis zijn we meer gaan experimenteren met seksspeeltjes zoals de Lovense Max 2. En waarom zou dit niet iets zijn waar we over mogen praten? Seks is heel normaal. Net als masturberen. Hoog tijd dus om dit taboe te doorbreken.

Psychische klachten

Bij ons nuchtere volkje lijkt een bezoekje aan de psychiater of psycholoog al genoeg reden om je mond te houden. Op psychische klachten rust (helaas) nog altijd een taboe. En dat terwijl de geestelijke gezondheid in Nederland sterk achteruit lijkt te gaan.

Laten we nu eens en voor altijd dit taboe doorbreken. Depressies zijn immers niets om je voor te schamen. Heel veel mensen krijgen hier in hun leven een keer mee te maken. Wanneer dit taboe blijft bestaan, schuilt het gevaar in het feit dat mensen minder snel hulp zullen vragen en depressies extremere vormen zullen aannemen.

De cijfers liegen er echter niet om. Ruim acht procent van de Nederlanders geeft aan dat het wel eens over zelfdoding heeft nagedacht en soms zelfs al plannen had gemaakt om dit uit te voeren. 2,2 procent van alle volwassenen heeft wel eens een poging gedaan. En in 2020 overleden 1825 mensen aan zelfdoding. Door depressies bespreekbaar te maken, hoopt men dat de drempel lager zal liggen om hulp te zoeken. Dit taboe moet dan ook doorbroken worden.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje