Leuk groen uitje: Campina boerderijdagen

campina boerderijdagen

Op vrijdag 19 mei (de dag na Hemelvaart) en maandag 29 mei (Tweede Pinksterdag) is het weer zover. De Campina Boerderijdagen! Dit is een ontzettend leuk en groen uitje om samen met je kinderen (of zonder als je die niet hebt) te ondernemen. Het is daarnaast ook low budget want toegang is volledig gratis. Op deze boerderij dagen laten melkveehouders door heel Nederland zien waar onze zuivel vandaan komt.

Campina Boerderijdagen 2023

Dit jaar doen er zo’n 75 melkveehouders mee aan de Campina Open Boerderijdagen 2023. Verdeeld over twee dagen kun je zelf kiezen naar welke boerderij je wilt gaan. Alhoewel de toegang gratis is, vinden de boeren het wel zo fijn om te weten heovele mensen er komen. Op die manier kunnen zij er beter op in spelen. Schrijf je daarom dan ook in via de website van de Campina Boerderijdagen.

Onze ervaring

Aangezien de laatste keer een aantal keer geleden is geweest en ik me er eigenlijk niet veel van kan herinneren zal ik onze ervaring van dit jaar delen. Dat kan natuurlijk pas zodra we er zijn geweest. Wij zijn wel van plan om in ieder geval zowel op 19 mei als op 29 mei te gaan. Dit omdat elke melkveehouderij weer anders is, ze hebben dan ook andere doelen. De een zorgt voor melk voor de kaasfabriek en de ander richt zich juist op melk voor te drinken. Het lijkt me erg leuk om de overeenkomsten en de verschillen te gaan zien.

Ga jij naar de Campina Boerderijdagen?