Gratis uitstapje: kinderboerderij Geldrop

Een van de dingen die ik tijdens mijn verlof wil doen is de Mamachallenge. Ik heb hier eerdere jaren ook aan mee gedaan en aangezien we ook dit jaar in de zomer niet op vakantie gaan leek het me weer een leuke uitdaging. Ik start met een gratis uitstapje hier bij ons in de buurt, de kinderboerderij in Geldrop. Echter ga ik er vanuit dat zoiets bij iedereen wel in de buurt zit!

Kinderboerderij Geldrop

De kinderboerderij maakt deel uit van het Landgoed Kasteel Geldrop, een van de mooiste en rustigste plekjes van Geldrop. Op de kinderboerderij werken voornamelijk vrijwilligers, waarvan een deel van deze vrijwilligers gehandicapt is of een beperking heeft. Ook zijn er altijd stagiaires aanwezig.

In en om de boerderij leven ezels, schapen, geiten, varkens en allerlei pluimvee. Ook is er een bijgebouw met een speciale ruimte voor de kleine huisdieren zoals konijnen, cavia’s en muizen. Er is ook een ruimte binnen in de boerderij waar bezoekers kunnen zitten als het regent. Deze kinderboerderij staat bekend als een echt “knuffelboerderij” aangezien je de meeste dieren mag aaien, knuffelen en voeren. Dit gebeurd echter wel onder toeziend oog van de ouders en/of een medewerker van de kinderboerderij.

Op het terrein van de kinderboerderij hebben ze ook leuke speeltoestellen zoals schommels, een glijbaan en een klimrek. Ook staan er allerlei loopauto’s en tractors voor de kleinsten om zich daarmee te vermaken. Al met al dus echt een super leuke plek om heen te gaan met je kinderen.

Andere gratis uitstapjes

Aangezien ik deze challenge niet alleen doe (dank je Merel voor het organiseren hiervan!) deel ik ook graag een aantal gratis uitstapjes van mijn blog collega’s.

Roxanne ging met haar zoontje naar de Geertje’s Hoeve in Haarzuilens.
Nathalie ging naar Futureland in Rotterdam.
Fleur geeft tips voor gratis uitjes op haar blog.
En zelf schreef ik in 2014 ook al een artikel over een gratis uitje hier in onze omgeving.

8 reacties op “Gratis uitstapje: kinderboerderij Geldrop

Reageren is niet mogelijk.