Mama challenge: gratis uitje voor het gezin

Zei ik van de week nog dat ik helemaal geen tijd heb gehad voor één van de activiteiten voor de mama challenge, kwam er al snel een uitje die ik kon gebruiken voor deze uitdaging! Heb wel vaker iets gedaan of gekocht waarbij ik achteraf gezien het had kunnen gebruiken maar dan had ik mijn camera niet bij! Tsjah en dat is toch wel handig als je iets wilt vastleggen…

mamachallenge 1
Het keelven: een gratis uitje voor het gezin!

Maar goed, zondag was het zover. Het was hier lekker weer en ik wilde graag iets leuks gaan doen met mijn gezinnetje. Mooie dag voor een gratis uitje voor het gezin! Ik besloot samen met mijn man dat wandelen wel leuk was en dan het liefst ergens waarbij de hond ook meekon. Wandelen is voor ons echt een uitje en dan het liefst ergens waar veel te zien is! Nu heb je hier in de buurt vele mooie wandelroutes, soms zelfs langs schaapskooien en koeienstallen waar je de koeien kunt voeren enzovoort. Maar omdat we met de hond wilden gaan (en onze kleine Fay natuurlijk) gingen we naar een natuurgebied.

Het Keelven, onze bestemming! Een heel mooi groot ven waar de hond kan zwemmen, met bossen eromheen waar de kinderen regelmatig hutten bouwen, waar je onderweg bordjes tegenkomt met uitleg over wat er allemaal te zien is (dus ook enorm informatief voor de kids en voor de volwassenen natuurlijk haha) en waar je zelf kunt kiezen welke route je loopt. Wij liepen het allemanspad omdat het goed begaanbaar is voor rolstoelen en kinderwagens maar als je bijvoorbeeld je kindje draagt of je kinderen kunnen zelf lopen dan zijn er ook diverse andere (lange en korte) routes te lopen. mama challenge 2De hond heeft sowieso enorm genoten… Hij kon heerlijk zwemmen in het schone water. Er leven massa’s waterlelies en je kunt tot best diep kijken als je op de rand staat! Er waren meerdere mensen met honden maar omdat het zo’n groot gebied is kon je gewoon je eigen plekje vinden. Ook heeft Lucky lekker gespeeld met een paar honden, zo leuk om te zien!Mama challenge 4Fay vond het ook allemaal erg leuk, ze was vanalles aan het bekijken en brabbelde er soms op los. Toch vond ze al dat nieuws en al dat moois behoorlijk vermoeiend en toen we over de helft van de route waren viel ze in slaap. Wel hield ze haar speeltjes vast, bang dat we ze zouden afpakken denk ik haha. mama challenge 3Nog even wat leuke kiekjes samen gemaakt en op naar de auto. We zijn zo’n 2 uur weg geweest en het was echt een top uitje! De volgende keer nemen we een picknickmand mee en gaan we een andere route lopen!

Ga jij wel eens wandelen met je gezin?

13 reacties op “Mama challenge: gratis uitje voor het gezin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *