(Goede) wifi belangrijk op vakantie?

Internet is niet meer weg te denken uit ons leven. En dus vinden veel mensen een goede wifi verbinding toch echt wel belangrijk ook op vakantie. Ik moet toegeven dat ik dit zelf ook prettig vind. Natuurlijk heb ik een abonnement waar ook Mb’s bij zitten zodat ik altijd wel op internet kan via mijn mobiel. Maar dat kan soms erg snel gaan. Dus daarom vind ik het altijd prettig wanneer ik ergens heen ga dat er ook wifi is. Toch deed de wifi het afgelopen vakantie helemaal niet zo goed bij mij. Wat dus ook af en toe voor frustratie zorgde. Niet omdat ik hele dagen op het internet wilde zitten. Maar ik moest ook af en toe wat voor mijn werk doen en zelfs dat lukte met de wifi niet.

Voorkeur voor telefoon merk

Het grappige is dat mijn man en ik allebei een hele andere telefoon voorkeur hebben. Zo heeft hij een goedkope Samsung en ben ik toch echt een iPhone fanaat. En alhoewel mijn iPhone in vele opzichten echt wel beter is (mijn mening), heeft hij een betere camera. Dat geef ik dan ook meteen toe. Helaas maakt mijn man vrijwel nooit foto’s in verband met zijn beperking. Wat eigenlijk best zonde is van zo’n goede camera. Daarnaast heeft zijn Samsung nóg een pluspunt. En ja dit schrijf ik met pijn in mijn hart en ik hoop dan ook dat hij dit niet leest. Want hij had afgelopen vakantie dus helemaal geen wifi problemen. Ja heel soms dan haperde er iets of duurde het laden iets langer. Maar hij kon zelfs een volledig voetbalwedstrijd kijken via zijn telefoon (via de wifi) terwijl ik amper mijn mail geopend kreeg.

Geen deal breaker

Gelukkig is het ontbreken van, of het slecht werken van, de wifi geen deal breaker voor mij. Het zorgde er voor mij als zelfstandig ondernemer zelfs voor dat ik echt niet werkte. Natuurlijk checkte ik wel mijn mail, dit jaar heb ik nog geen virtual assistent die het voor me bij houd. Maar meer dan een vakantie overzicht heb ik niet gemaakt. En dat voelt dan voor mij ook niet als werk. Juist doordat de wifi niet zo goed werkte bij mij is mijn telefoongebruik in de vakantie nog nooit zo laag geweest. Daar is toch ook wel wat voor te zeggen. Ik kon zo veel meer genieten en de dingen doen die mij ontspanning geven.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Veilig internetten op vakantie

Daarnaast is het altijd maar de vraag of het wel veilig is om van een openbare wifi gebruik te maken op vakantie. Het geeft hackers namelijk veel makkelijker de kans om via zo’n openbare internet verbinding contact te maken met jouw telefoon en zo de gegevens die erop staan te kopiëren. Je merkt daar in eerste instantie niets van, totdat er opeens geld verdwijnt van je rekening bijvoorbeeld. Daarom is het eigenlijk ook veel slimmer om toch gebruik te maken van je databundel wanneer je op vakantie gaat. Dat kost wel geld, maar zit vaak al bij je abonnement in. Plus je beperkt jezelf tot de echt noodzakelijke dingen die je moet doen op internet. Zoals tickets kopen voor een leuk uitje bijvoorbeeld.

Het heeft mij in ieder geval achteraf gezien heel veel rust gegeven dat ik amper gebruik kon maken van internet. Dus in het vervolg zal ik het niet meer zo belangrijk vinden op vakantie, wel of geen wifi.