Een goede Sinterklaas voorbereiding!

Morgen is het zover! Sinterklaas komt in het land.. Hij meert aan in Dokkum, Friesland wat voor ons nogal ver weg is. Maar gelukkig is de Sinterklaas intocht ook op televisie te zien. Om de Sint en zijn Pieten goed te kunnen verwelkomen is een goede Sinterklaas voorbereiding wel noodzakelijk…. En met deze tips ben jij er ook helemaal klaar voor!

Raamdecoratie

Wanneer de Sint en zijn Pieten alle huizen langs gaan is het natuurlijk wel zo leuk wanneer er ook al mooie decoratie op het raam zit. Zo zijn er bij verschillende webshops hele leuke raamstickers te koop maar je kunt bijvoorbeeld ook een raamtekening maken met krijtstiften.

Aftellen

Mijn dochter is al een tijdje aan het aftellen tot de Sint er is. Eerst was het tot aan het Sinterklaasjournaal en nu tot de intocht. Ze doet dit momenteel nog op haar vingers maar als de Sint er dadelijk is gaan we over op een aftelkalender. Zowel bij Liefs van Cindy als bij Lifestyle2Love vind je hele leuke (gratis) aftelkalenders.

Wat ook heel erg leuk is, is het boekje Aftellen tot Sinterklaas van Woezel en Pip. In dit boekje staan vijf verhalen waarin de vrolijke hondjes aftellen tot pakjesavond. Ik heb dit aftel boek inmiddels alweer 3x van voor naar achteren mogen voorlezen. Dus mijn advies is wel: geef het als schoencadeau, zo’n 5 dagen voor pakjesavond haha.

Kleding

Je ziet ze overal: de vrolijke en kleurrijke pietenpakjes. Zelf heb ik er ook nog eentje liggen van vorig jaar samen met een boel pietenmutsen. Echter is het pakje van vorig jaar een tikkie te klein voor Fay. Al heeft ze hem wel gewoon aan gehad afgelopen woensdag. Naast de pietenpakjes zijn er ook capes en mijters van de Sint te koop en bij de Hema kun je zelfs een staf kopen!

Wil je geen pietenpakje maar iets originelers? Denk dan eens aan een t-shirt bedrukken. Ik heb (via Miriam) een hele leuke webshop gevonden waarbij je voor slechts €0,99 een ontwerp kunt kopen die je vervolgens uitprint en op een t-shirt strijkt. Leuk voor de intocht, maar ook voor pakjesavond!

Openhaard

Vroeger had vrijwel elk huis een openhaard. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Wij hebben zelf heel lang een losse schouw gehad waar we dus de schoentjes neerzetten en ook de kerstsokken aanhingen. Echter is deze inmiddels verkocht en hebben we dus geen openhaard meer.

Gelukkig vond ik bij de Action een openhaard van karton. Ideaal ook want deze kun je na de Sinterklaas periode weer opvouwen en makkelijk opbergen.

Lekkers voor op tafel

Natuurlijk wil je tijdens de intocht en tijdens pakjesavond ook wat lekkers op tafel! Afgelopen woensdag waren Fay en ik uitgenodigd bij Amsterdam Flavours door de Hema voor een Sint high-tea. Tijdens deze high-tea zouden we kennis maken met de nieuwste lekkernijen van de Hema en leuke Sint versieringen die ze verkopen. De kinderen gingen heerlijk aan de slag met pepernoten bakken en chocoladeletters versieren terwijl wij moeders konden bijkletsen en smullen van de high-tea.

Sinterklaas lekkernijen

De tafels stonden en lagen echt bomvol met allerlei lekkernijen. Chocoladeletters met stroopwafel erin, amandelmarsepein, speculaas fudge, .. je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Ze hebben mij in ieder geval op idee gebracht.. Ik denk dat ik ook zo’n grote schaal met snoepgoed en lekkers op tafel zet. Maar je kunt natuurlijk ook een lekkere Sinterklaastaart of pepernoten tiramisu maken!

Sint versiering

Naast de raamdecoratie is het ook leuk om slingers op te hangen. Wanneer de Pieten dan de schoentjes komen vullen ziet het er in ieder geval heel feestelijk uit. Daarnaast is pepernoten en marsepein eten uit een Sinterklaas bakje of van een Sinterklaas bordje natuurlijk veel leuker dan op een gewoon bord. En met een heuse Sinterklaas tafelkleed maak je helemaal de blits!

Al deze dingen kun je onder andere kopen bij de Hema.

De zak van Sinterklaas

Op pakjesavond draait het, naast gezelligheid, natuurlijk om de cadeautjes. En deze zitten doorgaans in een standaard zaak die je in vrijwel elke winkel kunt kopen. Hoe leuk is het dan wanneer je een gepersonaliseerde zak van Sinterklaas hebt? Er zijn hiervan natuurlijk ook verschillende te koop maar bij Studio Saar heb ik denk ik toch wel de leukste gezien..

Hema afterparty!

Heb je de intocht van Sinterklaas op tv gekeken of ben je naar Dokkum geweest? Ga dan ook even langs de Hema voor de intocht afterparty. Je kunt namelijk bij de Hema na de intocht een heerlijke beker warme chocolademelk halen. Helemaal gratis! Ook zijn er een aantal geselecteerde Hema’s waar je letters kunt versieren. En ik kan je zeggen.. dat is leuk!!

Chocoladeletter versieren Hema

Video van Sint

En dan de laatste en zeker niet de minste tip: maak een Video van Sint voor je kind(eren). Dit is een persoonlijke video boodschap van Sinterklaas voor jouw kind(eren). Benieuwd naar de Video van Sint of wil je kans maken op een wincode voor een gratis video? Kom dan vanmiddag om 13uur zeker even terug op de blog…

Heb jij nog leuke aanvullende tips? Laat ze gerust hieronder achter!

sinterklaas voorbereiding

2 reacties op “Een goede Sinterklaas voorbereiding!

  • Leuke tips!! Mijn zoontje krijgt het nog niet zo bewust allemaal mee, dus wij houden het dit jaar klein! Dat boekje van Woezel en Pip vind ik echt een hele goede, dus ik denk dat ik die in zijn schoentje doe!

Reageren is niet mogelijk.