Wat zijn goede outfits om naar kantoor te dragen?

In iedere branche is het natuurlijk weer zo dat er bepaalde kleding wordt gedragen. Van werkkleding tot nette kleding: er zijn allerlei mogelijkheden. Werk je op een kantoor? Dan heb je vaak best wat vrijheid om te dragen wat je wilt. Al is het natuurlijk nog altijd slim om binnen bepaalde kaders te blijven. Wat zijn nu goede outfits en kledingstukken om naar kantoor te dragen als vrouw? Lees gauw verder!

Jurk

Het meest gedragen item op de kantoorplek? Dat is voor dames de jurk! Met een jurk kun je immers alle kanten op. Van een zakelijke meeting tot een hele dag achter je computer: een jurk komt altijd goed van pas. Zorg daarom dat je verschillende jurken hebt die je aan kunt trekken naar je werk. Het is verstandig om in algemene zin een wat nette styling aan te houden: kies voor rustgevende kleuren en sierlijke fits. Al kun je natuurlijk wel voor wat afwisseling zorgen. Draag de ene keer een lange, en de andere keer een kortere jurk. Kies voor verschillende kleuren. En wissel af met materiaalsoorten: van denim tot katoen, van polyester tot linnen.

Nette broek

We kunnen het best begrijpen dat je niet altijd zin hebt om een jurk te dragen. Wissel dan ook zeker af met een broek! Op sommige kantoorplekken is het prima om in een spijkerbroek te werken, maar als je liever op safe wilt spelen, kies je voor een wat nettere broek. Dit is een stoffen broek, van katoen bijvoorbeeld. Denk aan een fraaie pantalon dames, in een fit die je goed staat. Ook de kleur speelt een belangrijke rol: van een basic pantalon in zwart of grijs tot een opvallender design in een lichte kleur. Of kies voor een subtiele print, zoals een ruit of streep.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Blouse

Wat je op die nette broek draagt? Precies, een goede blouse! Met een eenvoudige blouse zit je altijd goed, in het wit of zwart. Maar je kunt ook kiezen uit veel blouses met een unieker design, zoals een bloemenprint. Het is maar net hoe jij je styling wilt aanpakken. En let ook op de fit: een strakke blouse oogt zakelijk, een oversized blouse staat speelser.

Blazer

Wil je het chique plaatje compleet maken? Draag dan ook een blazer bij je nette broek en blouse. Of combineer een blazer met een jurk. Ideaal ook op de wat koudere dagen, aangezien een blazer best wat warmte biedt. De kleur stem je af op de rest van je outfit: draag bijvoorbeeld de broek en de blazer in dezelfde kleur.

Rok

Van kokerrok tot zwierigere lange rok: ook dit kledingstuk kun je uitstekend dragen naar kantoor. Combineer een rok met een blouse, of draag er juist een T-shirt of longsleeve bij.

Jumpsuit

Tot slot nog een outfit boordevol power: een jumpsuit. Hierin val je absoluut op. Daarom kan het slim zijn om een jumpsuit te dragen naar een belangrijke afspraak. Zo maak je indruk!