Glow Eindhoven 2014 ‘stad in beweging’

 

Van 12 t/m 19 november 2016 staat Eindhoven voor de elfde maal in het teken van lichtkunst. GLOW Eindhoven pakt uit met bijzondere lichtprojecten in het thema: City & Science. GLOW heeft dit jaar een route die bestaat uit een lus van 3,5 km over het TU/e terrein een een lus van 3,8 km door het centrum van Eindhoven. Gemiddelde duur voor het lopen van één lus is 2 uur, afhankelijk van de drukte op de route.. – Bron

Glow Eindhoven

In 2014 mocht ik voordat de 9e editie van Glow Eindhoven startte al een eerste kijkje nemen. Hieronder volgt een verslag daarvan.

Gewapend met mijn Canon 650D, statief en nieuwe afstandsbediening ging ik naar de workshop waarbij we door een docent de uitleg kregen hoe je nu het beste lichtfoto’s kunt maken in de nacht. Daarna zouden we in groepjes verschillende objecten bekijken en fotograferen, echter liep alles een beetje door elkaar heen. Ik moet zeggen dat de informatie die we kregen erg helder was, maar in de praktijk hoorde ik van de docent uit mijn groepje dat het toch net iets anders is. Je hebt namelijk stilstaand licht en bewegend licht en daar moet je op anticiperen! Dit maakt het wel juist erg leuk om te doen en ik heb dan ook verschillende dingen uitgeprobeerd.

De foto’s zijn niet helemaal wat ik had gehoopt, maar dat kwam natuurlijk ook doordat het de eerste keer was en we toch maar beperkt tijd hadden. Tijdens Glow zelf zijn er ook veel meer objecten (wij hadden er 4 en tijdens het festival zelf zijn het er ongeveer 50) dus ik hoop dat ik nog terug kan tijdens deze editie om datgene wat ik heb geleerd uit te proberen!

glow eindhoven 2014 e glow eindhoven 2014 d glow eindhoven 2014 cglow eindhoven 2014 b glow eindhoven 2014 a glow eindhoven 2014

Heb jij Glow Eindhoven al eens bezocht? En wat vond je ervan? 

10 reacties op “Glow Eindhoven 2014 ‘stad in beweging’

Reageren is niet mogelijk.