Gladskin tegen rosacea

IMG_9574

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gladskin.

In dit artikel vertel ik over de Gladskin Rosacea Gel. Ik testte dit product ongeveer acht weken, omdat ik zelf last heb van rosacea. Dit is echter niet door een dermatoloog vastgesteld, het is iets waarvan ik zelf het vermoeden heb. Als ik kijk naar de symptomen, dan past dit erg in mijn plaatje. Voordat ik ga vertellen over de testperiode en hoe ik het product heb ervaren, wil ik eerst even in het kort uitleggen wat rosacea is en hoe het product van Gladskin werkt.

Wat is rosacea?

Rosacea is een veel voorkomende chronische huidaandoening in het gezicht. Het betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Wat het meest opvalt bij rosacea is de felrode kleur van de wangen en neus. Deze aandoening komt doorgaans bij vrouwen op een latere leeftijd voor, meestal vanaf een jaar of dertig. Bij mannen komt het minder vaak voor. Rosacea is een hardnekkige aandoening die niet te genezen is, maar wel goed te behandelen met de Gladskin Rosacea Gel. De meest voorkomende symptomen zijn roodheid, bultjes en puistjes op wangen en/of neus.

De oorzaak van rosacea is nog steeds niet bekend. Wel is bekend dat de Staphylococcus aureus bacterie de meerderheid van alle huidontstekingen veroorzaakt en/of verergert. Dus grote kans dat deze bacterie ook de symptomen van rosacea verergert.

Hoe werkt Gladskin rosacea gel?

Op de huid zitten miljarden bacteriën, waarvan een hoop goede maar ook een aantal slechte. De goede bacteriën zorgen voor een gezonde huid en doden indringer. Toch kan het voorkomen dat de slechte bacteriën de overhand krijgen.

Zo werkt Gladskin Rosacea from Gladskin on Vimeo.

Zoals je in het filmpje kunt zien, zit er dus een enzym in het product van Gladskin, genaamd Staphefekt™, dat de S. aureus bacterie aanpakt en verder de goede bacteriën op de huid met rust laat. Door de gel minimaal twee keer per dag op de probleemgebieden te smeren, zal je uiteindelijk zien dat het de roodheid, bultjes en puistjes vermindert. De overspannen huid ‘kalmeert’ en de Gladskin Rosacea Gel draagt bij aan een gezonde balans van de bacteriën. Het is echter wel zo dat de gel niets voor jou kan doen wanneer deze slechte bacterie ontbreekt op jouw huid. Maar bij de meerderheid van de mensen is de S. Aureus bacterie op de huid te vinden.

De behandeling

Zoals ik eerder al aangaf, ben ik ongeveer acht weken geleden gestart met het tweemaal daags opsmeren van de Gladskin Rosacea Gel. Ondanks dat ik in mijn gezicht geen last heb van bultjes of puisten, heb ik wel het vermoeden dat ik te maken heb met rosacea. Dit omdat ik veel last heb van roodheid en couperose. Ik heb voordat ik begon een voor-foto gemaakt. Deze zie je hieronder.

Gladskin rosacea gel, rosacea behandeling

Je ziet heel duidelijk de roodheid en ook de couperose is erg duidelijk. Verder zie je ook nog mijn (verborgen) sproeten, haha. Op mijn wangen is de rosacea het ergst, daar heb ik mij dan ook vooral op gericht tijdens de behandeling.

Wanneer je de Gladskin Rosacea Gel opsmeert, is het belangrijk dat je gezicht helemaal schoon is. Schoonmaken met water is dan ook aan te raden, zodat er zeker geen restanten van andere producten meer op zitten. Dan neem je een bolletje gel ter grootte van een erwt op je vingers en daarmee kun je alle plekken insmeren. Meer is ook niet nodig. Na ongeveer tien minuten mag je gewoon verder met je schoonheidsritueel en kun je je andere crèmes en make-up aanbrengen. Ik had het flesje op mijn nachtkastje staan, zodat ik de dag begon en eindigde met het opsmeren van de gel.

Gladskin rosacea gel, rosacea behandeling

Bij de meeste mensen die de gel gebruiken, zie je al vrij snel resultaat. Bij mij was dit echter niet zo, maar ze gaven bij Gladskin al aan dat het bij sommige mensen wel tot zes weken zou kunnen duren. Na acht weken vond ik het tijd worden voor een nieuwe foto. En ja hoor, er is zeker resultaat te zien!

Gladskin rosacea gel, rosacea behandeling

Zoals je ziet, zijn mijn sproeten veel meer op de voorgrond getreden. Dat doet de zon met mijn huid. Maar je ziet ook, vergeleken met de voor-foto, dat er een heel stuk minder roodheid is! Gladskin werkt niet tegen couperose, dus dit is nog overduidelijk aanwezig, maar ik ben wel blij met het resultaat. Nu weet ik wel dat mijn roodheid nooit helemaal weg zal zijn, maar een vermindering ervan vind ik al heel wat. Zo zie je maar weer; (sommige) goede dingen hebben tijd nodig. Al met al ben ik zeer tevreden met het resultaat.

Ik gebruikte de Gladskin Rosacea Gel van 30 ml, deze kost €29,50 en is te koop via de webshop. Heb je een droge huid? Dan kun je de Rosacea cream gebruiken of een van de producten voor andere huidaandoeningen aanschaffen.

Gladskin rosacea gel, rosacea behandeling

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. Vlijtig Liesje op 24 mei 2016 om 09:15

  Ik heb ook best rode wangen. En ik zie inderdaad wel verschil bij jou. Fijn product lijkt me.

  • Nicole op 25 mei 2016 om 22:50

   Ja smeert ook erg fijn. Plakt niet en trekt snel in..

 2. Malou op 24 mei 2016 om 10:23

  Wauw, ik zie zeker verschil!

 3. Sas op 24 mei 2016 om 11:33

  Heel handig, aangezien ik er (beginnend) ook last van heb. Dank dus voor de tip!

  • Nicole op 25 mei 2016 om 22:51

   Graag gedaan, laat je het weten mocht je het ook gaan gebruiken?

   • Sas op 31 mei 2016 om 20:52

    Ga ik zeker doen. Ik vroeg me af, kan je dit ook gewoon bij de apotheek of iets kopen? #dtv Dan ga ik er eens even achteraan.

 4. Mama's Jungle op 24 mei 2016 om 13:25

  Fijn dat het die vurigheidheid kan verminderen. Ik heb veel mensen mijn rosacea bij ons in de praktijk, van mild tot extreem erg. Echt een van de moeilijkere huidproblemen. Zelf nooit last van gehad en nu ineens… een vorm van zwangerschapsrosacea. Heel hinderlijk. Ps. Ben wel benieuwd naar de ingrediënten, kun je een fotootje plaatsen op je instagram bijv? Liefs x

  • Nicole op 25 mei 2016 om 22:51

   Oh wat naar, hopelijk dat het dan na de zwangerschap over is!

 5. Celine op 24 mei 2016 om 19:20

  Wat fijn dat je resultaat ziet! Ik heb zelf ook een rode huid, dus wellicht is het het proberen waard!

  • Nicole op 25 mei 2016 om 22:52

   Ja wie weet! En anders kijken bij de couperose geloof dat ze daar ook producten voor hebben!

 6. Marushi op 24 mei 2016 om 20:23

  Interessant artikel! Weer wat geleerd! 🙂 -x-

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje