Makkelijke pastasalade met gerookte kip en tomaat

makkelijke pastasalade met gerookte kip

Zodra het zomer wordt zijn er een aantal dingen die ik heel veel eet. Watermeloen, wilde perziken, aardbeien en pastasalades. Vooral de pastasalades zijn hier favoriet omdat ik daarvoor niet in een hete keuken hoef te staan zweten boven het fornuis. Nee de pasta kook ik in de ochtend wanneer het nog frisser is. En de rest van de ingrediënten kunnen door de dag heen op een plek naar keuze gesneden worden. Ideaal.

Daarom deel ik vandaag weer eens een makkelijke pastasalade. Naar recept van een vriendin van me: Marij. Ben je overigens net zo gek op pastasalades als ik en wil je meer inspiratie? Ik deelde ook al eens 13x lekkerste pastasalades. Daarmee kom je voorlopig de tijd wel door gok ik zo..

Pastasalade met gerookte kip en tomaat

Deze pastasalade is oorspronkelijk met macaroni, maar wij zijn voor de fusilli gegaan. Naast gerookte kip zitten er ook nog spekreepjes in en qua groente gebruikten we snoeptomaatjes en paprika.

Het ingrediëntenlijstje:

  • pasta naar keuze, wij kozen foor fusilli maar het kan ook met macaroni of penne
  • gerookte kip
  • spekreepjes
  • rode ui
  • paprika
  • snoeptomaatjes
  • ijsbergsla
  • croutons
  • kaasvlokken
  • honing mosterd dressing

Bereiding van deze makkelijke pastasalade:

Kook de pasta zoals op de verpakking aangegeven staat. Zodra deze klaar is, giet het af en spoel af met koud water. Doe er daarna een scheutje olijfolie door en roer goed om. Laat de pasta met deksel erop staan.

Snijd ondertussen de ui, paprika, gerookte kip en snoeptomaatjes in kleinere stukjes. De ui bak je in een koekenpan samen met de spekreepjes. Giet ook hierbij het vrijgekomen vocht af. Zodra dit afgekoeld is kun je alles toevoegen bij de pasta in een grote bak. Dan nog de ijsbergsla, croutons en kaasvlokken erdoor en mengen maar. Naar smaak de honing mosterd dressing toevoegen.

Deze pastasalade is het lekkerste wanneer hij koud is, dus maak dit bijvoorbeeld in de ochtend en zet het dan in de koelkast. Je kunt ook de dressing pas toevoegen zodra je het gaat eten.

Eet smakelijk!

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: