Clean 9 ervaring | Dag 1 & 2

Afgelopen vrijdag ben ik voor de tweede keer begonnen met de Clean 9. De eerste keer behaalde ik super resultaten dus ik ging met volle moed voor een tweede keer van start. Vandaag wil ik graag vertellen over de eerste 2 dagen aangezien deze het zwaarst zijn. En dat doe ik niet alleen, aangezien mijn man die dag ook is begonnen met de Clean 9 vertelt hij ook zijn ervaring.

Waarom de Clean 9?

Begin dit jaar deed ik de Clean 9 omdat ik graag een nieuwe en vooral schone start wilde maken voordat ik begon met een gezondere levensstijl. Ik wilde het nieuwe jaar echt gaan gebruiken om een flink aantal kilo’s af te vallen aangezien dat vooral medisch echt nodig was. Een cleansing leek in mijn ogen de ideale start en dat was het achteraf ook zeker. Niet alleen viel ik er maar liefst 5,1 kg mee af en raakte ik ongeveer 20 cm kwijt. Ook zorgde de Clean 9 (afgekort C9) ervoor dat ik zo ziek werd qua amandelen dat ze eruit gehaald werden. En het eruit halen van de amandelen heeft er weer voor gezorgd dat ik geen slaapapneu meer heb.

Dit keer wilde ik opnieuw de C9 doen omdat ik ten eerste na de vorige keer al had gezegd dit minimaal 1x per half jaar te willen doen. Maar vooral ook omdat ik merkte dat ik steeds vaker de fout in ging met Weight Watchers. Ik dronk steeds meer frisdrank, ook al was het light, at steeds vaker een blokje chocolade. En dat blokje chocolade werd ook steeds groter. Ik hield me wel redelijk aan de punten maar koos vaker voor een ongezonde dan voor een gezonde variant. Ik moest echt weer even een reset hebben en mij leek de C9 een goede reset.

Mijn man besloot bijna last minute dat hij ook een cleansing wilde. Stiekem zat hij net op de bovengrens van een gezonde BMI en hij wist ook wel dat hij niet goed bezig was qua eten en drinken. Hij kreeg veel suikers binnen door snoepen en frisdrank en kon niet zo goed maat houden. Voor hem dus allemaal redenen om ook een cleansing te willen en zo de suikers zo veel mogelijk te bannen uit zijn lichaam.

Onze ervaring met Clean 9 – dag 1 & 2

Bart – De eerste dag moest ik ook gewoon werken en ik zag dat van te voren al eigenlijk niet zitten. Ik doe enorm zwaar en fysiek werk en weet van mezelf dat ik altijd veel eet en honger heb op zulke dagen. Toch ben ik die eerste dag eigenlijk wel goed doorgekomen. Ik heb alleen wat tomaatjes en een halve komkommer als extra op die dag (wat ook gewoon mag tijdens de C9) en ging zelfs zonder honger naar bed. Dag twee was zwaarder. Dit omdat we niet zoveel plannen hadden die dag en ik dus weinig afleiding had. Ik was continu bezig met het niet mogen eten en vooral op het verjaardagsfeestje waar we heen gingen had ik het moeilijk.

Nu mag je op dag drie, zes en negen opnieuw wegen en opmeten dus dat heb ik gisteren ook gedaan. De weegschaal gaf -2,9 aan en het meetlint vertelde me dat ik in totaal 13 cm kwijt ben. Dit motiveert me om door te gaan.

image (3)

Nicole – Omdat ik natuurlijk al de C9 had ervaren ging ik heel relaxed van start. Ik moet ook zeggen dat vergeleken met de vorige keer het me veel gemakkelijker af ging. Waarschijnlijk omdat ik de vorige keer natuurlijk veel ongezonder leefde van te voren. Of omdat ik nu wist wat ik kon verwachten.. Ik was bij de start aangekomen (in vergelijking met de week ervoor) en dat deed me toch wel wat. Ik wist natuurlijk dat mijn snacken en etentjes ooit eens op de weegschaal terug te zien zouden zijn, maar toch. Wel was dat aankomen een bevestiging voor mij dat de C9 op het juiste moment kwam. Weer even reinigen en opnieuw beginnen.

Aangezien mijn man zich had gewogen en gemeten besloot ik om het ook te doen. Dat ‘hoort’ ook bij de cleansing dus ik besloot gewoon precies te doen wat het boekje voorschreef. Gelukkig was het ook voor mij gunstig en was ik 1,9kg afgevallen vergeleken met de start en 11 cm kwijt.

Vanaf dag 3 mag je ook in de avonden eten en drink je twee shakes per dag (plus voedingssupplementen). Dus gisteren konden we al van onze ‘eerste’ maaltijd genieten. Hoe dat was en hoe de overige dagen zullen gaan lees je volgende week maandag!

Meer informatie en/of bestellen?

Wil je meer informatie hebben over deze cleansing of andere producten van Forever Living? Je kunt me altijd contacten via mijn email. Direct producten bestellen? Dat kan via deze link.

Comments

comments

Gezondheid & Afvallen
Previous Story
Next Story
 • Channa
  30 mei 2016 at 06:17

  Mooie resultaten, ben benieuwd naar de rest van de dagen en jullie ervaringen! 🙂

 • simpel, met een snufje liefde
  30 mei 2016 at 06:29

  Goed resultaat al, ik ben benieuwd naar de rest. Ik moet het eigenlijk ook een keertje gaan doen.

 • Geertje - Stay At Home Mama
  30 mei 2016 at 06:42

  Ik vraag me af hè, kom je dan niet ineens weet heel erg aan als je weer “gewoon” gaat eten daarna?
  Wel knap dat jullie dit (weer) doen!
  Succes nog voor de komende dagen!

  • Nicole
   30 mei 2016 at 09:06

   De vorige keer kwam ik niet aan. Maar komt ook omdat je opbouwt qua eten en omdat je gewoon voedingsstoffen en dergelijke binnen krijgt door de shakes en supplementen. Alleen als je na de clean gewoon weer gaat (vr)eten zoals altijd en ongezonde keuzes maakt dan kom je natuurlijk weer aan.

 • Charlotte
  30 mei 2016 at 07:11

  Ik vond die eerste twee dagen heel erg, vooral vanwege de vieze aloë vera. Dat spul kreeg ik echt niet weg!

 • Ilse van Kreanimo
  30 mei 2016 at 07:30

  Dat vond ik bij weightwatchers ook mijn valkuil.
  De punten bleven oké, maar de keuzes die ik maakte niet…

  Mooi resultaat!

  • Nicole
   31 mei 2016 at 09:33

   Ja daarom even een reset want ik weet dat ik het kan… 🙂

 • MARIJKE
  30 mei 2016 at 08:07

  Mooi resultaat voor jullie beide. Handig dat je man ook mee doet. Ik heb ooit een detox gedaan maar kookte toen wel voor mn vriend en onze dochter. Vond ik zooo moeilijk om dan niet te eten!

 • Hanna
  30 mei 2016 at 08:15

  Jeetje wat een snelle resultaten! Ik vraag me vooral af hoe veel erbij komt als je weer start met normaal eten? Ben namelijk wel geïnteresseerd om zoiets te gaan doen.

  • Nicole
   30 mei 2016 at 09:04

   De vorige keer kwam ik niet aan. Misschien komt dat ook omdat ik het gezonde eten vanaf toen ook heb doorgezet. Als je weer in je slechte gewoontes valt dan blijft het er niet af.. Sowieso bouw je met deze clean ook op qua eten. Het is niet dat je van niks eten opeens naar veel eten gaat.. Met vragen kun je overigens altijd bij me terecht! ??

   • Hanna @ eenbezigbijtje
    30 mei 2016 at 18:33

    Thanks! Jij gaat het ook verkopen toch? Als ik het echt wil gaan doen zal ik bij je aankloppen,

    • Nicole
     30 mei 2016 at 19:50

     Ja ik verkoop het ook. Er zijn ook andere producten en dergelijke. Weet niet wat je doel precies is, maar mail anders keertje 🙂

 • Annemijn
  30 mei 2016 at 08:22

  Wat goed! Knap dat jullie dit samen doen.

 • Shannon Sheila
  30 mei 2016 at 08:29

  Wat fijn dat je man met je meedoet! Dat is toch een stuk fijner, lijkt me. Sta je er niet alleen voor.

 • Eline
  30 mei 2016 at 10:18

  Wat een mooie resultaten zeg en zo snel al! Scheelt ook dat je man natuurlijk mee doet, kunnen jullie elkaar blijven motiveren!

  • Nicole
   31 mei 2016 at 09:32

   Ja die motivatie had ik de vorige keer niet dus heel fijn!

 • MetMirjam
  30 mei 2016 at 12:40

  Wat een fijne resultaten al zo snel! Ik ben benieuwd hoe het jullie de overige dagen vergaat 🙂

 • Janske
  30 mei 2016 at 14:28

  sorry voor al het lekker op het feestje Bart 😉 Hopelijk maakten de tomaatjes en de komkommer het iets makkelijker 😉 Tof dat je mee doet met Nicole. Succes samen!

  • Nicole
   31 mei 2016 at 09:31

   Haha ach het was een goede oefening voor hem. Zo had hij een beetje door hoe het voor mij vaak is 😉

   • Janske
    31 mei 2016 at 09:37

    Dat is dan ook weer zo 😉 Alleen maar goed dus eigenlijk 😛

 • Nicole
  30 mei 2016 at 14:35

  Ik vind dit zo knap! Lijkt me echt de ultieme hel alleen maar van die shakes drinken! Ik denk niet dat ik het vol zou houden

  • Nicole
   31 mei 2016 at 09:32

   Het is dan gelukkig ook niet alleen maar shakes drinken. Dat had ik ook niet volgehouden haha!

 • Anita
  30 mei 2016 at 18:40

  Wat fijn dat het is meegevallen Bart en alweer super resultaten zeg!

 • Nathalie
  31 mei 2016 at 07:28

  Wat spannend. Veel succes!

 • Yvonne
  31 mei 2016 at 07:51

  Fijn dat jullie het samen doen en wat een mooie resultaten tot nu toe. Succes de komende dagen!!

  • Nicole
   31 mei 2016 at 09:30

   Dank je wel!

 • ~ Inge ~
  31 mei 2016 at 16:53

  Poeh, knap hoor! Ik lees steeds meer dat mensen deze kuur doen, ik weet werkelijk niet of ik dat zou kunnen! Ik aan het detoxen terwijl de rest van mijn gezin heerlijk eet!!! Dat overleef ik nooit…..Ik denk dat ik dan 9 dagen onder de grond moet gaan leven! 😉

 • ~ Inge ~
  31 mei 2016 at 17:04

  Ben ik even aan het kijken op die site, zie ik dit staan: “Uw Forever Business Owner
  NICOLE ADELAARS heet u van harte welkom” Hahahaha! Leuk! Ik vind het trouwens wel duur hoor….. ik moet er echt over nadenken of het nu echt iets voor mij is!

  • Nicole
   31 mei 2016 at 23:00

   Volgende week komt t resultaat en dan zal ik er iets meer over uitweiden.. Sowieso mag je vanaf dag 3 “gewoon” avondeten. Vond het de eerste twee dagen ook lastig toen ik gewoon voor mn dochter moest koken haha.. En mocht je ergens vragen over hebben stel ze gerust hoor!

  %d bloggers liken dit: