Gezonde appeltaart | De wappeltaart

afbeelding van gezonde appeltaart / wappeltaart

Een week geleden maakte ik hem voor het eerst: de wappeltaart oftewel de gezonde appeltaart. Ik wilde namelijk op de verjaardag van mijn man een taart bakken maar wel eentje die ik zelf ook mocht eten. Aangezien ik Weight Watchers doe is dat vaak een uitdaging maar er stond al een langere tijd een bepaalde taart op mijn lijstje die ik wilde maken. De wappeltaart.

Hoe komt de wappeltaart aan zijn naam?

De wappeltaart dankt zijn naam aan het feit dat het een appeltaart is maar dan Weight Watchers proof. W(eight Watchers)appeltaart was niet echt een leuke naam, dus vandaar die W voor de appeltaart. Het recept is bedacht door twee dames die ook Weight Watchers doen en zij deelden het via Connect. Connect is hét social medium van de Weight Watchers app. Inmiddels is het een hele hype onder de afvallende mensen ik snap nu eindelijk waarom. Want HIJ IS LEKKER! Echt ideaal wanneer je dus toch het idee wilt hebben te kunnen snacken, maar dit dan verantwoord wilt doen.

Lees ook: Loempiataart (Weight Watchers proof)

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Mijn eerste probeersel op vrijdag was redelijk lekker, maar nog niet helemaal wat ik hoopte. Dus ik vroeg tips en deze kreeg ik genoeg. Ik besloot om een aantal tips uit te proberen en dat resulteerde zondag in een hele lekkere gezonde appeltaart.

IMG_4537

Wat heb je nodig voor een gezonde appeltaart?

120 gram tarwebloem
een zakje bakpoeder
3 eieren
300 ml (magere) vanille yoghurt
een snufje zout
heel veel kaneel
ongeveer een kilo zoete appels
eventueel zoetstof

Hoe maak je de wappeltaart

Het beslag van de gezonde appeltaart maak je heel eenvoudig. Je mixt de bloem, bakpoeder, eieren, vanille yoghurt, zout en wat kaneel door elkaar. Deze giet je in de taartvorm naar keuze (ik gebruikte een van 20 cm). Zorg wel dat je de bakvorm invet of anders bakpapier gebruikt. Daarnaast schil je de appels en snijd je ze in kleine stukjes. Dat mogen schijfjes zijn of gewoon stukjes, dat mag je zelf weten. De stukjes appel bestrooi je met heel veel kaneel (en dan bedoel ik gerust een half potje) en een beetje zoetstof mocht je dat nodig vinden. Je kunt ook honing gebruiken in plaats van zoetstof.

De stukjes appel gooi je bij het beslag. Laat ze maar lekker onderdompelen maar zorg ervoor dat je ook op het beslag nog een boel appels hebt liggen. Wanneer je daar klaar mee bent zet je de springvorm voor een uur in de oven die op 190 graden voorverwarmd is. Zodra dat uur voorbij is dan laat je de taart nog een uur op kamertemperatuur komen, vaak rijst de taart dan nog wat.

Eet smakelijk!

Nog een extra tip voor een gezond taart bakken. Via de link hiervoor vind je nog vier gezonde recepten.

afbeelding van gezonde appeltaart / wappeltaart

Gezonde appeltaart – wappeltaart

Een gezonde variant van de appeltaart. Deze appeltaart wordt ook wel een wappeltaart genoemd omdat hij weight watchers proof is.
Voorbereidingstijd 20 min
Bereidingstijd 1 uur
1 uur
Totale tijd 2 uur 20 min
Gang Nagerecht
Keuken Nederlands
Porties 8 personen

Equipment

  • taartvorm
  • mixer
  • bakpapier
  • oven

Ingrediënten
  

  • 120 gram tarwebloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 stuks eieren
  • 300 ml (magere) vanille yoghurt
  • 1 snufje zout
  • kaneel (heel veel, naar eigen smaak)
  • 1 kilo zoete appels
  • 5 druppels zoetstof (eventueel)

Instructies
 

  • Je mixt de bloem, bakpoeder, eieren, vanille yoghurt, zout en wat kaneel door elkaar.
  • Vet de taartvorm in of gebruik bakpapier
  • Giet de mix van bloem, bakpoeder, eieren, vanille yoghurt, zout en kaneel in de bakvorm
  • Snijd de appels in kleine blokjes, schijfjes mag ook als je dat zelf fijner of lekkerder vind
  • De stukjes appel bestrooi je met heel veel kaneel (en dan bedoel ik gerust een kwart potje) en een beetje zoetstof mocht je dat nodig vinden.
  • De stukjes appel gooi je bij het beslag. Laat ze maar lekker onderdompelen maar zorg ervoor dat je ook op het beslag nog een boel appels hebt liggen.
  • Wanneer je daar klaar mee bent zet je de springvorm voor een uur in de oven die op 190 graden voorverwarmd is. 
  • Zodra dat uur voorbij is dan laat je de taart nog een uur op kamertemperatuur komen, vaak rijst de taart dan nog wat.
Trefwoord gezond
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Met dank aan Michelle en Desiree Fernhout voor het recept.

wappeltaart gezonde appeltaart

44 reacties op “Gezonde appeltaart | De wappeltaart

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept