Gezond eten tijdens de vakantie

IMG_5204

Wanneer mensen op vakantie gaan veranderd veelal tijdelijk hun leefpatroon en daardoor ook hun eetpatroon. Je hoort regelmatig dat mensen tijdens de vakantie aankomen terwijl dit eigenlijk helemaal niet nodig is. Je kunt tijdens een vakantie lekker genieten en alsnog regelmatig en gezond eten. Ik deed dit afgelopen weekend ook, terwijl ik in een hotel midden in London logeerde. Hoe je dat doet ga ik je vertellen in dit artikel!

Zorg voor regelmaat

Ook tijdens de vakantie kun je met regelmaat eten. Daarmee bedoel ik niet dat je op vaste tijdens eet zoals thuis, maar meer dat je om de zoveel tijd wat te eten neemt. Ik kan me voorstellen dat je op vakantie niet om 7 uur in de ochtend ontbijt, maar ontbijten doe je sowieso. Als je ervoor zorgt dat je zo om de 2 á 3 uur iets eet dan heb je alsnog die regelmaat.

Neem de tijd

Tijd nemen voor je maaltijden is op vakantie helemaal niet zo moeilijk, vaak doe je dat al automatisch. Bijvoorbeeld tijdens het ontbijt. Normaal gesproken eet ik thuis niet zo uitgebreid. Maar op vakantie haal ik verse broodjes, dek ik de tafel met allerlei dingen, haal ik vers fruit, enzovoort. Ik neem dan echt de tijd om te eten en eet vaak ook meer. Wat er dan weer voor zorgt dat ik minder snack.

Ga naar een (super)markt

Wat altijd leuk is wanneer je op vakantie bent is dat je daar vaak (wanneer je in het buitenland bent) andere voedingsmiddelen tegenkomt op een markt. Zo kun je wat nieuws proberen. Wat je ook vaak ziet, vooral in de mediterrane landen, is dat vis en fruit stukken goedkoper is. Beide zijn enorm goed voor je. Zo kocht ik afgelopen weekend elke dag wel een bak fruit in de supermarkt als tussendoortje.gezond eten tijdens de vakantie

Gun jezelf ook iets

Wat ik zelf heb ervaren is dat ik op vakantie veel en veel actiever ben dan normaal gesproken thuis. Thuis wandel ik, ik fiets, doe het huishouden. Maar op vakantie, en dan kijk ik nu even naar afgelopen weekend, ben ik vrijwel de hele dag in beweging. Daarom gun ik mezelf ook dat toetje en gun ik mezelf een frappucino van de Starbucks. Want regelmatig en gezond eten hoeft niet te betekenen dat je jezelf alles ontzegt. Het betekent dat je in ieder geval om de zoveel tijd eet en bewust bent van de keuzes die je maakt.

Kom jij aan tijdens vakanties?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Daantje op 26 mei 2015 om 08:55

  Tijdens de afgelopen vakantie was ik 3 kilo aangekomen. Ik heb wel geprobeerd om gezond te eten, maar het hotel-ontbijt was erg ingericht op Engelse mensen. Geen normaal brood te vinden! Dus heb ik ontbeten met donuts, koekjes en cakejes…. Niet echt gezond natuurlijk!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 26 mei 2015 om 12:42

   Oke vreemd van dat ontbijt dan, heb dat nog nooit meegemaakt dat er niet ook gewoon toast was ofzo.
   Maar als dat wel zou zijn dan zou ik denk ik zelf mn ontbijt gaan halen in een supermarkt.

 2. gereon de leeuw op 26 mei 2015 om 09:04

  Beste Marijke,
  Ik kom nooit aan tijdens vakantie omdat ik veel meer beweeg en een gezonder patroon heb dan in Nederland. Vorige maand was ik 4 weken in Frankrijk. Ik ontbijt daar licht, lunch gezond met veel groente en iets warms en een lichte avondmaaltijd. Ik snack per definitie nooit tussendoor. Een taartje mag eens en ijs ook. Daarnaast probeer ik tijdens vakanties mijn ritme van 3x in de week 1500 meter zwemmen aan te houden en mijn dagelijkse 60 sit ups. Je komt dan geen grammetje aan. Ik viel vroeger zelfs af als ik een week in de Bourgogne was. Sjouwen met wijndozen in de tuin werken hout hakken. Het beste dieet. Groet Gereon

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 26 mei 2015 om 12:41

   Wie is Marijke?
   Tussendoortjes zijn wel goed hoor, ik probeer juist 6x per dag te eten. Beter dan 3x per dag een grote maaltijd. 🙂
   Wellicht dan een idee voor je om je gezonde patroon uit het buitenland ook thuis te blijven volgen?

 3. Vlijtig Liesje op 26 mei 2015 om 09:07

  Nee, maar ik let er eigenlijk altijd wel op wat ik eet. En ik vind het niet fijn om aan te komen.

 4. Anita op 26 mei 2015 om 09:35

  Ik probeer idd gewoon de regelmaat erin te krijgen maar ik weeg mij niet perse ervoor en erna om te kijken of ik juist afval of aankom. Mij gaat het erom dat ik geniet die dagen maar alles met mate natuurlijk!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 26 mei 2015 om 12:43

   Nee wegen doe ik me ook nooit, maar vaak merk je t wel aan je kleding ofzo 😉

 5. Cindy op 26 mei 2015 om 09:58

  In Parijs aten we elke avond buiten de deur. Daar begonnen we al mee met ons ontbijt. We hadden overigens wel zelf fruit meegenomen voor onderweg en elke ochtend haalden we flessen water bij de supermarkt voor als we in Parijs zelf waren. Maar omdat we daar ontzettend veel gelopen hebben, ben ik niet aangekomen. Op vakantie mogen de teugels wat losser, alhoewel dat geen startsein is voor een vreetvakantie. Ik let er wel op.

 6. Lifesabout op 26 mei 2015 om 10:26

  Door te wandelen en te zwemmen valt het altijd wel mee, ik zorg ook op vakantie voor een goede balans. Ik heb ooit eens voor een vakantie naar Kreta gecracht voordat we gingen zodat ik elke dag zonder problemen uit eten kon, haha. Heel slecht was dat.

 7. Kim op 26 mei 2015 om 10:26

  Interessant onderwerp! Ik kom – zover ik weet- nooit wat aan tijdens vakanties. Juist omdat ik ook zoveel beweeg.

 8. Mama's Jungle op 26 mei 2015 om 12:19

  Goeie tips.
  Ik haal ook al wat hier qua boodschappen (gezonde dingetjes). Verder doe ik ook juist een beetje loslaten en genieten. Ik kom niet zo snel aan maar al zou het 1-2 kilootjes zijn zou ik het ook niet erg vinden.

 9. Kim | lifeisanadventure.nl op 26 mei 2015 om 15:28

  Fijne tips! Ik kom meestal niet (veel) aan tijdens mijn vakantie. Dit komt omdat ik op vakantie ook altijd wat actiever ben. Dan kan een extra wijntje niet zoveel kwaad 😉

 10. Anne op 26 mei 2015 om 21:15

  Goede tips. Ik probeer op vakantie echt een gezonde bourgondiër te zijn. Eten is lekker, maar ik hoef niet per se vijf kilo weer mee terug te nemen als souvenir. Leuk artikel om te lezen ;-)!

 11. janske op 26 mei 2015 om 23:15

  Het zijn ook vaak de keuzes die je maakt…en tijdens de vakantie denk je sneller “het is vakantie, dus dan kan het wel” … maar als je dat de hele vakantie doet…tja..dan kom je vaak wat aan…

 12. Bespaarzuinig op 27 mei 2015 om 00:07

  Wij eten op vakantie in weze niet anders. Zelf koken doen we dan gewoonlijk nog steeds, alleen dan met andere ingredienten (ik ben dol op markten en franse hypermarches!). Lekker smullen van verse groenten en fruit, verse vis en mooie kaasjes. Mmmmm!

  Geen idee of ik aankom of afval op vakantie. Ik eet gewoon altijd gezond en dan zwieber je niet veel in gewicht. Gen reden dus om op een weegschaal te gaan staan.

 13. Jeanine van Houten op 27 mei 2015 om 15:29

  Leuk artikel! Ik merk dat ik met vakantie altijd iets losser ben en iets meer mag van mezelf. Maar ach, zolang je de overige tijd gezond eet en voldoende beweegt is daar niet zoveel mis mee volgens mij :).

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje