Gezond broodbeleg voor baby & kind

MG_0845

Al sinds ons meisje 4 maanden oud was eet ze brood. Nog niet met iets erop uiteraard, dat kwam later. Toen het eindelijk zo ver was dat ze ook broodbeleg erop mocht vond ik het vaak moeilijk om te bedenken wat ik dan erop kon doen. Ik wilde wel dat het gezond zou zijn. Wat ik er zelf vaak op deed was geprakte avocado of banaan. Dat is iets wat ze makkelijk kunnen verwerken en ook erg gezond is. Maar om ze nu elke dag banaan op de brood te doen is natuurlijk ook niets. Vooral niet als ze ouder worden. Dan willen ze kiezen. 

Gezond broodbeleg baby en kind

Bij het consultatiebureau adviseerden ze om smeerkaas of appelstroop erop te smeren. Pindakaas zou ook een goede optie zijn. Nu zeg ik niet dat ze ongelijk hebben, ik heb het er ook op gesmeerd en doe het nog wel eens. Maar om nu te zeggen dat smeerkaas een gezonde keuze is? Nee, ik ben van mening van niet.

Wel is afwisseling belangrijk.

Wat ook lekker is op een boterham of broodje is ei. Strooi er geen zout over want dat hebben die kleintjes helemaal niet nodig. Of je pakt de appel en peer stroop of pindakaas van De Kleine Keuken. Wij hebben deze potten een tijd terug opgestuurd gekregen en Fay is er echt verzot op. De pindakaas ziet er wellicht wat vreemd uit als je hem openmaakt, behoorlijk waterig. Maar dat komt omdat er niets aan toegevoegd is. Een keertje doorroeren en hij is klaar voor gebruik. De appel en peer stroop bestaat ook puur uit appelsap en perensap en er is niets aan toegevoegd.

_MG_0846

Je kunt dit heerlijke broodbeleg voor de kleintjes online bestellen, maar ik heb ze ook al bij de Jumbo in de schappen zien staan!

Wat doe jij op het brood bij je kinderen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

18 reacties

 1. Wilmaaa op 8 januari 2016 om 06:17

  Hier is het meisje vooral fan van vorig vleeswaren en ik vind avocado een beetje goede tip:)

 2. simpel, met een snufje liefde op 8 januari 2016 om 06:34

  Bij mij kregen ze vaak appelstroop toen ze klein waren en af en toe smeerworst.

 3. Miranda op 8 januari 2016 om 07:18

  Oh joh! Komt dit artikel even goed getimed;) we zijn vandeweek begonnen met kleine stukjes brood voor Sanne. Ze vindt het heerlijk maar ik vind het ook nog lastig wat er nou op moet. Ik doe steeds appelstroop maar wil ook wel eens wat afwisselen. Ga gelijk even kijken naar deze producten!:)

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 8 januari 2016 om 08:14

   Ja ik wist dat gewoon, dat jij hiernaar op zoek was.. Lol!

 4. Charlotte op 8 januari 2016 om 07:22

  Aukje is dol op stroop. Maar eigenlijk lust ze alles wel op brood. Smeerkaas en chocopasta krijgt ze niet ivm haar melk allergie maar verder gaat alles er goed in!

 5. Gerdien op 8 januari 2016 om 07:27

  Boter is in het begin ook prima 🙂 Of kaas, als ze iets ouder zijn.

  Tristen heeft het liefst vlokken. Oeps 😛 Hij krijgt afwisselend appelstroop, pindakaas, kaas en vlokken. Heel soms philadelphia-achtig spul en kruidenboter vindt hij ook lekker.

  Bij de AH heb ik ook pindakaas gezien van 100% pinda.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 8 januari 2016 om 08:14

   Hier eentje die gek is op hagelslag. Maar dat krijgt ze toch echt niet zo vaak als dat zij wil haha..

 6. Hanna @ eenbezigbijtje.nl op 8 januari 2016 om 08:09

  Pindakaas vind ik ook niet echt gezond, zo’n ‘gezondere’ versie die jij geeft heeft dan toch de voorkeur.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 8 januari 2016 om 08:13

   In pinda’s zitten hele goede vetten. En dat hebben mensen ook nodig. Nu moet je natuurlijk niet heel de dag door dat eten, maar geldt dat niet voor alles?

 7. Vlijtig Liesje op 8 januari 2016 om 09:03

  Mijn kinderen zijn wat ouder en ze doen er meestal pindakaas, kaas of hagelslag op.

 8. Birgit op 8 januari 2016 om 09:06

  Ze zijn hier gek op chocoladepasta en leverworst. Niet heel gezond, maar we wisselen ook af met ander beleg.

 9. Nicole op 8 januari 2016 om 10:01

  Ons zoontje krijgt ook die produkten van De Kleine Keuken. Al heb ik ze gewoon in de supermarkt gekocht haha.

 10. Lifesabout op 8 januari 2016 om 10:38

  Ik prak regelmatig een avocado als broodbeleg voor Sarah. Of een eitje, of zuivelspread. Genoeg gezond beleg! Leuk artikel!

 11. Iris op 8 januari 2016 om 10:55

  Wij zijn hier fan van de natuurwinkel. Op brood gaan champignonspread, tomatenspread, notenpasta, avocado, appelstroop. Bij de natuurwinkel kun je vaak genoeg lekker en gezond broodbeleg vinden!

 12. Linda op 8 januari 2016 om 11:17

  Begonnen met alleen roomboter of avocado, later appelstroop (crombach), kaas, zuivelspread, soms leverpastei / smeerkaas, nu is kalkoenfilet favoriet.

 13. Malou op 8 januari 2016 om 11:32

  Nomi vindt appelstroop ook lekker, maar als ik iets anders op haar brood doe, eet ze het niet. Ja alleen chocopasta, maar dat wil ik haar niet te vaak geven. De laatste tijd gaat brood eten hier sowieso niet zo goed trouwens, maar dat zal wel een fase zijn (hoop ik).

 14. Angela Lodder - Mama met passie op 8 januari 2016 om 11:57

  Fijn dit artikel! Ik was op zoek naar meer variatie voor mijn dochter, dus ik ga eens neuzen bij onze Jumbo. Avocado is hier ook een groot succes!

 15. Bibian op 8 januari 2016 om 14:11

  River eet voornamelijk appelstroop en jam van de sesamstraat lijn, ook zonder toegevoegde suikers enzo. Verder mag hij af en toe een boterham met gekleurde hagelslag, echt een feestje. Dit merk kende ik nog niet maar kom dan ook niet vaak bij de Jumbo. liefs

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje