Gezond broodbeleg voor baby & kind

Al sinds ons meisje 4 maanden oud was eet ze brood. Nog niet met iets erop uiteraard, dat kwam later. Toen het eindelijk zo ver was dat ze ook broodbeleg erop mocht vond ik het vaak moeilijk om te bedenken wat ik dan erop kon doen. Ik wilde wel dat het gezond zou zijn. Wat ik er zelf vaak op deed was geprakte avocado of banaan. Dat is iets wat ze makkelijk kunnen verwerken en ook erg gezond is. Maar om ze nu elke dag banaan op de brood te doen is natuurlijk ook niets. Vooral niet als ze ouder worden. Dan willen ze kiezen. 

Gezond broodbeleg baby en kind

Bij het consultatiebureau adviseerden ze om smeerkaas of appelstroop erop te smeren. Pindakaas zou ook een goede optie zijn. Nu zeg ik niet dat ze ongelijk hebben, ik heb het er ook op gesmeerd en doe het nog wel eens. Maar om nu te zeggen dat smeerkaas een gezonde keuze is? Nee, ik ben van mening van niet.

Wel is afwisseling belangrijk.

Wat ook lekker is op een boterham of broodje is ei. Strooi er geen zout over want dat hebben die kleintjes helemaal niet nodig. Of je pakt de appel en peer stroop of pindakaas van De Kleine Keuken. Wij hebben deze potten een tijd terug opgestuurd gekregen en Fay is er echt verzot op. De pindakaas ziet er wellicht wat vreemd uit als je hem openmaakt, behoorlijk waterig. Maar dat komt omdat er niets aan toegevoegd is. Een keertje doorroeren en hij is klaar voor gebruik. De appel en peer stroop bestaat ook puur uit appelsap en perensap en er is niets aan toegevoegd.

_MG_0846

Je kunt dit heerlijke broodbeleg voor de kleintjes online bestellen, maar ik heb ze ook al bij de Jumbo in de schappen zien staan!

Wat doe jij op het brood bij je kinderen?

18 reacties op “Gezond broodbeleg voor baby & kind

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *