Gezond broodbeleg voor baby & kind

Al sinds ons meisje 4 maanden oud was eet ze brood. Nog niet met iets erop uiteraard, dat kwam later. Toen het eindelijk zo ver was dat ze ook broodbeleg erop mocht vond ik het vaak moeilijk om te bedenken wat ik dan erop kon doen. Ik wilde wel dat het gezond zou zijn. Wat ik er zelf vaak op deed was geprakte avocado of banaan. Dat is iets wat ze makkelijk kunnen verwerken en ook erg gezond is. Maar om ze nu elke dag banaan op de brood te doen is natuurlijk ook niets. Vooral niet als ze ouder worden. Dan willen ze kiezen. 

Gezond broodbeleg baby en kind

Bij het consultatiebureau adviseerden ze om smeerkaas of appelstroop erop te smeren. Pindakaas zou ook een goede optie zijn. Nu zeg ik niet dat ze ongelijk hebben, ik heb het er ook op gesmeerd en doe het nog wel eens. Maar om nu te zeggen dat smeerkaas een gezonde keuze is? Nee, ik ben van mening van niet.

Wel is afwisseling belangrijk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat ook lekker is op een boterham of broodje is ei. Strooi er geen zout over want dat hebben die kleintjes helemaal niet nodig. Of je pakt de appel en peer stroop of pindakaas van De Kleine Keuken. Wij hebben deze potten een tijd terug opgestuurd gekregen en Fay is er echt verzot op. De pindakaas ziet er wellicht wat vreemd uit als je hem openmaakt, behoorlijk waterig. Maar dat komt omdat er niets aan toegevoegd is. Een keertje doorroeren en hij is klaar voor gebruik. De appel en peer stroop bestaat ook puur uit appelsap en perensap en er is niets aan toegevoegd.

_MG_0846

Je kunt dit heerlijke broodbeleg voor de kleintjes online bestellen, maar ik heb ze ook al bij de Jumbo in de schappen zien staan!

Wat doe jij op het brood bij je kinderen?

18 reacties op “Gezond broodbeleg voor baby & kind

 • Oh joh! Komt dit artikel even goed getimed;) we zijn vandeweek begonnen met kleine stukjes brood voor Sanne. Ze vindt het heerlijk maar ik vind het ook nog lastig wat er nou op moet. Ik doe steeds appelstroop maar wil ook wel eens wat afwisselen. Ga gelijk even kijken naar deze producten!:)

 • Aukje is dol op stroop. Maar eigenlijk lust ze alles wel op brood. Smeerkaas en chocopasta krijgt ze niet ivm haar melk allergie maar verder gaat alles er goed in!

 • Boter is in het begin ook prima 🙂 Of kaas, als ze iets ouder zijn.

  Tristen heeft het liefst vlokken. Oeps 😛 Hij krijgt afwisselend appelstroop, pindakaas, kaas en vlokken. Heel soms philadelphia-achtig spul en kruidenboter vindt hij ook lekker.

  Bij de AH heb ik ook pindakaas gezien van 100% pinda.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Hier eentje die gek is op hagelslag. Maar dat krijgt ze toch echt niet zo vaak als dat zij wil haha..

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   In pinda’s zitten hele goede vetten. En dat hebben mensen ook nodig. Nu moet je natuurlijk niet heel de dag door dat eten, maar geldt dat niet voor alles?

 • Wij zijn hier fan van de natuurwinkel. Op brood gaan champignonspread, tomatenspread, notenpasta, avocado, appelstroop. Bij de natuurwinkel kun je vaak genoeg lekker en gezond broodbeleg vinden!

 • Begonnen met alleen roomboter of avocado, later appelstroop (crombach), kaas, zuivelspread, soms leverpastei / smeerkaas, nu is kalkoenfilet favoriet.

 • Nomi vindt appelstroop ook lekker, maar als ik iets anders op haar brood doe, eet ze het niet. Ja alleen chocopasta, maar dat wil ik haar niet te vaak geven. De laatste tijd gaat brood eten hier sowieso niet zo goed trouwens, maar dat zal wel een fase zijn (hoop ik).

 • River eet voornamelijk appelstroop en jam van de sesamstraat lijn, ook zonder toegevoegde suikers enzo. Verder mag hij af en toe een boterham met gekleurde hagelslag, echt een feestje. Dit merk kende ik nog niet maar kom dan ook niet vaak bij de Jumbo. liefs

Reageren is niet mogelijk.