GetSorted – zo ruim ik mijn mobiele fotoalbum op

opruim app fotoalbum

Wanneer je een beetje op mij lijkt dan staat je telefoon vol met foto’s en video’s. Van de kinderen, de honden, vakanties, uitjes, noem maar op. Het liep echter bij mij dusdanig uit de klauwen dat ik meldingen kreeg omdat mijn geheugen bijna vol zat. Niet erg handig en ook wel irritant wanneer je eigenlijk gewoon even wilt bellen of een foto wilt maken. Goed, dat er dus iets moest gebeuren met mijn mobiele fotoalbum dat wist ik wel. Maar hoe ruim je het op? Ik deed eerder al pogingen om foto’s en dergelijke te verwijderen, maar dat leverde weinig op. Totdat ik GetSorted ontdekte.

En nee dit is geen verkooppraatje en ik word er ook niet voor betaald. Ik ben oprecht erg blij met deze app, want ik zie elke dat weer wat meer ruimte vrij komen. Super handig, kan ik mooi weer meer foto’s en video’s maken haha.

Foto’s en video’s van je telefoon verwijderen

Zodra ik een melding krijg dat mijn opslag vol raakt ga ik direct naar mijn fotoalbum op mijn iPhone. Dat is echt, naast sommige apps, de grootste ruimte vreter die er is. Op het moment van schrijven staan er maar liefst 21.000 foto’s en video’s op mijn telefoon. Waarvan er 1890 video’s zijn. En dan heb ik er al een hoop opgeruimd met behulp van de app GetSorted. Daar ben ik echter ongeveer aan begin 2020 bezig dus ik heb nog een hoop foto’s te gaan qua uitzoeken.

Voordat ik die app had ging ik gewoon naar mijn fotoalbum en koos het album ‘video’s’ omdat deze vaak de meeste geheugen verbruiken. Ik scroll er dan wat doorheen en klik wat video’s aan waarvan ik weet dat deze weg kunnen. Daarna ga ik naar het album selfies en schermafbeeldingen. Daar zitten vaak ook pareltjes tussen die weg mogen. Echter gaat het bij de schermafbeeldingen vaak minder snel met opruimen omdat ik ze dan een voor een moet bekijken.

Zodra er weer wat ruimte op mijn telefoon vrij is gekomen stop ik met het verwijderen van foto’s en video’s. Totdat ik weer zo’n melding krijg en dan begint het weer van voor af aan. Niet handig dus.

GetSorted app – je mobiele fotoalbum opruimen

Omdat ik helemaal klaar was met die meldingen dat ik te weinig ruimte had ging ik op zoek naar een betere manier om door mijn foto’s en video’s heen te gaan. Ik moet toegeven dat ik niet meer weet hoe deze app op mijn pad is gekomen (ik downloadde hem op 10 februari 2021) maar daar was hij dan. De GetSorted app. Een app die jou dus helpt met het sorteren en uitzoeken van je foto’s. En nee dat is geen magische app waarbij je zelf niets meer hoeft te doen en de app het voor je uitzoekt. Maar ik zelf vind het wel een hele fijne manier om af en toe in een paar minuten weer wat te sorteren.

Op het moment van schrijven heb ik in iets meer dan een jaar tijd maar liefst 15.614 foto’s/video’s uitgezocht. En daarvan heb ik er 11.092 verwijderd. Dat betekent dat ik maar liefst 72% van de items verwijder tijdens het uitzoeken. Dit alles heb ik zelf niet opgeschreven, nee dat vind ik allemaal in de app. Super handig om te zien. Ook dat ik qua progressie nu op zo’n 21% zit. Ik heb dus nog even te gaan, maar op deze manier vind ik dat niet erg. Er zijn namelijk periodes (maanden, weken of dagen) bij dat ik de hele app niet open. Soms open ik hem voor eventjes en op een lekkere dag kan ik zo een maand verder zijn qua uitzoeken van foto’s.

je mobiele fotoalbum opruimen getsorted

Hoe werkt de app GetSorted?

De app werkt enorm simpel. Voordat je start geef je uiteraard toegang tot al je foto’s en video’s en daarna stel je een dagelijkse doel in. Er is een standaard doel van 50 foto’s op een dag en deze heb ik dan ook gekozen. Het minimale aantal foto’s per dag die je kunt instellen is 10 en het maximale 100. Je kunt ook notificaties aanzetten zodat je er dagelijks aan herinnert wordt. Heb je dan nog niet je doel behaald krijg je een melding zodat je dit nog even kunt doen. En dat duurt dan slechts een paar minuten.

getsorted je mobiele fotoalbum opruimen

Daarna ga je aan de slag. Alle foto’s en video’s zijn ingedeeld per jaar en daarna per maand. Ik ben begonnen met 2017/2018 en ik begin dan altijd bij januari. Wel zo handig. Wanneer je dan gekozen hebt voor het jaartal en de maand krijg je telkens een foto of video te zien. Je kiest dan zelf voor “keep” of “remove”. Het fijne eraan is dat wanneer je op “remove” klikt het nog niet verwijderd wordt. Dat gebeurd pas later wanneer je de gehele maand doorlopen hebt. Ook kun je jouw keuze veranderen. Soms kies ik voor “keep” en kom ik daarna een foto tegen die er veel op lijkt maar mooier is. Dan zet ik de eerste foto alsnog op “remove” en de mooiere op “keep”.

Wanneer je jouw dagelijkse doel hebt behaald, in mijn geval is dat dus 50 foto’s, geeft hij aan dat je het doel bereikt hebt en vraagt de app je of je met de volgende 50 door wilt gaan of wilt stoppen. Overigens kun je altijd stoppen, ook halverwege, je zit nergens aan vast ofzo.

met app je mobiele fotoalbum opruimen getsorted

Feest aan herinneringen

Sinds ik deze app gebruik gaat het opruimen en opschonen van mijn foto’s en video’s zoveel makkelijker. Daarnaast is het ook echt een feest aan herinneringen wat er voorbij komt. Onze kleine man die zijn eerste stapjes zet. Schattige video’s van Fay die ze opgenomen heeft terwijl ze doet alsof ze een vlog maakt en nog zoveel meer. Ik vind het heerlijk om al die dingen weer voorbij te zien komen plus ik zorg er ook nog eens voor dat alles opgeruimd is. Op mijn mobiel dan he.