Gerechten die me laten watertanden

Ik ben een echte lekkerbek. Een rasechte Bourgondiër. Er zijn dus echt een heleboel gerechten die ik echt lekker vind. Wees gerust, ik ga ze niet allemaal opnoemen want dan zijn we nog wel even bezig. Maar ik ga er wel een aantal noemen waar ik echt van ga watertanden als dat voor mijn neus staat. Ik ben ook zeer benieuwd welke gerechten jou laten watertanden. Laat je dit weten onderaan de blog?

Paella – Spanje

Als je me ergens wakker voor mag maken is het wel paella. Het liefst uit Valencia want daar at ik nog altijd de lekkerste variant. Niet gek ook aangezien Valencia de geboortestad van de paella is. Dit overheerlijke gerecht wordt oorspronkelijk buiten bereid in een paellera (paella-pan) op houtskool. De hoofdingredienten zijn rijst, zeevruchten, kip en een tomatenbasis. Er zijn echter honderden manieren om het klaar te maken en de lekkerste varianten die ik heb gegeten hadden ook ander vlees erbij en erwten erin zitten. Hmmm nu ik dit schrijf krijg ik direct weer zin om naar Valencia te gaan.

Risotto – Italië

Alhoewel de meeste mensen bij Italië aan pizza en ijs denken komt bij mij als eerste Risotto in me op. Ik eet het niet vaak omdat mijn man en kinderen dit gerecht niet echt kunnen waarderen. Maar ik ben er echt dol op. Het mooie aan risotto is dat je het op verschillende manieren kunt bereiden en veel kunt variëren met ingrediënten. Zo maak ik hem wel eens met hamblokjes, maar ik zoek ook wel eens naar vegetarische recepten voor de risotto.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Tom Kha Kai – Thailand

Soep. Nog zo’n gerecht wat ik dolgraag eet maar hier in huis de enige in ben. Toch maak ik regelmatig soep klaar, alleen de Tom Kha Kai heb ik nog nooit zelf gemaakt. Die eet ik altijd nog het liefst in een Thais restaurant. Alhoewel ik vroeger een vriendin had en haar moeder maakte echt de allerlekkerste. Daar denk ik nu nog steeds met weemoed aan terug haha.

Verder ben ik ook dol op echte Spaanse vissoep en pompoensoep mag je me ook wakker voor maken. Watertanden doe ik er niet bij, maar het is en blijft verrukkelijk!

Rendang – Indonesie

Ik heb in het verleden een vriendje gehad die half Indisch was. Of ja, dat is hij natuurlijk nog steeds haha. Half Indisch dan. Niet mijn vriendje. Voor de duidelijkheid he. Anyway, in die tijd kwam ik regelmatig bij zijn ouders thuis en daar werd dan ook Indisch gekookt. Zijn moeder leerde me kennis maken met echte Rendang en ook Frikadel pan. En jeetje, wat is dat lekker. Ik had al eens Rendang gegeten in een Indonesisch restaurant, maar dat is toch anders. Ook lekker, maar home made is echt zoveel lekkerder.

Het recept van Frikadel pan heb ik toen nog meegekregen, maar ik ben het kwijt geraakt door de jaren en verhuizingen heen. Beetje jammer.

Poké bowl – Hawaii

Je hebt waarschijnlijk wel gemerkt dat ik enorm van buitenlandse gerechten houd. Ik ben ook zeker wel van de stamppot en af en toe een AVG’tje op zijn tijd vind ik ook lekker. Je kunt me echter toch het meest blij maken met een gerecht uit een ander land. Zoals de poké bowl. Helemaal uit Hawaii overgewaaid naar Nederland. Een poké bowl bestaat uit rauwe vis (zalm is mijn favoriet), met bijvoorbeeld zeewier, edamameboontjes en andere lekkere groente.

Zoals ik aan het begin al zei, er is nog veel meer wat ik enorm lekker vind. Denk bijvoorbeeld aan lasagne, Grieks eten zoals souvlaki en bifteki en nog heel veel meer.

Nu jij, waar ga jij van watertanden?

2 reacties op “Gerechten die me laten watertanden

  • Mij kan je echt middenin de nacht wakker maken voor sushi, het maakt niet uit hoe laat het is, het is altijd tijd voor sushi. Paella kan ik ook wel waarderen en zeker ook risotto. Dat laatste staat regelmatig bij ons op het menu en als je wilt kan ik je een recept doorsturen van een overheerlijke tomatenrisotto.

    Liefs,
    Marjolijn

    • Oh ja sushi haha waarom heb ik daar niet aan gedacht? Waarschijnlijk omdat het te lang geleden is dat ik het at..
      Niemand hier thuis houd ervan en je kunt het ook niet laten bezorgen helaas!

Reageren is niet mogelijk.