Mijn genots top 10 | Voeding

sushi-354628_1280

Een tijd terug was ik bij een Succes Day van Forever Living Products en daar hield Sonja Kimpen een presentatie getiteld ‘Méér energie, minder excuses’. Een hele inspirerende presentatie waar ik echt enorm veel energie van kreeg en allerlei inspiratie uit haalde. Inspiratie voor mijn eigen levensstijl, voor mijn zoektocht naar een doel in het leven en voor mijn blog. Aan het einde van haar presentatie had zij het over een genots top 10 en die ga ik vandaag met jullie delen.

Wie is Sonja Kimpen?

Sonja Kimpen is een Belgische gezondheidscoach. Daarnaast kent men haar ook als auteur en tv presentator. Sonja geeft cursussen en individuele begeleiding, veelal gericht op afslanken, gezondheid en stressmanagement. In 2012 begon ze met coachingsessies in theaterzalen. Ze trok rond met de voorstelling Sonja Kimpen Bruist!. Sinds 2014 schrijft ze ook haar eigen magazines. Tevens runt ze een fitness- en welnesscentrum samen met haar gezin. Bron

Wat is een genots top 10?

Je kunt een genots top 10 natuurlijk op allerlei manieren bekijken, maar vandaag gaat het om de top 10 qua voeding. Want zoals ik al eerder in een van mijn Weight Watchers updates vertelde eet ik eigenlijk het liefst alleen nog maar dingen die ik écht lekker vind. Het is zo zonde om dingen naar binnen te werken puur omdat je ‘moet’ eten of omdat je ‘even vlug’ energie wilt hebben. Sonja vertelde ons ook al dat het zo niet werkt. Maar daarover later meer.

Een genots top 10 is dus een top 10 van dingen die ik het allerliefste eet als ik mag zondigen. Waar je me voor wakker mag maken. Dingen waar ik zo van kan genieten.. Deze producten/gerechten geef ik echt een 10!

Mijn genots top 10!

Ik moet toegeven dat ik echt lang heb na moeten denken om een top 10 te maken. Niet omdat er maar weinig dingen zijn die ik echt lekker vind. Maar omdat ik me bij elk product echt goed moest afvragen of hij thuis hoorde in mijn top 10 of misschien net erbuiten valt. Maar uiteindelijk ben ik toch tot een lijst gekomen. Al heb ik stiekem een lijst met meer producten maar deel ik vandaag alleen de nummers 1 t/m 10, in willekeurige volgorde.

3x

Tony’s chocolony zeezout caramel (oh en de crunchy M&M’s) | Bugles met heksenkaas | Taart: cheesecake, chocolade, etc | Toetjes: brownie, tiramisu, chocolademouse, etc | Paella | Sushi | Indisch eten | Nacho’s (met gehakt, guacamole, kaas, enzovoort) | Kip of gamba’s in knoflookroomsaus | Kibbeling

Zoals je ziet, ik heb wel een beetje vals gespeeld door bijvoorbeeld taart in het algemeen te zeggen en Indisch eten bevat ook nogal veel haha. Maar goed, anders lukte het me echt niet om een keuze te maken. En dan heb ik niet eens al het drinken genoemd waar ik graag mee zondig. Dus ook daar komt nog een top 10 voor!

Wat is jouw nummer 1 qua voeding?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. marije op 22 januari 2017 om 07:36

  Wat een leuk lijstje! Goed idee om zoiets te maken. Sushi en nachos zouden er bij mij ook zeker instaan.

 2. Jenn op 22 januari 2017 om 11:46

  Haha gelijk heb je hoor! Ik zou ook nog ‘vis’ hebben gezegd ipv kibbeling :p ben zo slecht in kiezen…

  • Nicole op 23 januari 2017 om 07:27

   Hahaha echt he. Ja vis had ik ook erbij kunnen zetten.. gerookte zalm, haring.. hmmmm!

 3. Marian Zw. op 22 januari 2017 om 20:17

  Sushi, taart en toetjes staan ook op mijn lijstje!

 4. Huiselijk genoegen op 22 januari 2017 om 21:35

  Dat is een gevaarlijk lijstje om ’s avonds te lezen… Ik krijg er acuut lekkere trek van 🙂
  Leuke insteek ook!

  Een nummer één kan ik trouwens echt niet kiezen qua voeding. Eten is gewoon te lekker in al haar varianten.
  Als ik een genots top 10 moest maken, dan stond daar in ieder geval cheesecake in, chocolade – amandeltaart (of muffins, ik ben niet zo moeilijk) en cholent. Over de rest zou ik even na moeten denken.

  • Nicole op 23 januari 2017 om 07:27

   Cholent wat is dat? Of is het een autocorrectie fout’?

 5. Leonie van Mil op 23 januari 2017 om 07:19

  Ja!! Sushi!! Zeker weten op nummer 1 bij mij.

 6. Jonna@burgertrutjesNL op 23 januari 2017 om 19:05

  Oh nee, nu heb ik honger!!! Tiramisu is zo lekker, vreet gerust een hele bak leeg op een avond in me eentje. En Tony’s <3

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje