Mijn genots top 10 | Voeding

Een tijd terug was ik bij een Succes Day van Forever Living Products en daar hield Sonja Kimpen een presentatie getiteld ‘Méér energie, minder excuses’. Een hele inspirerende presentatie waar ik echt enorm veel energie van kreeg en allerlei inspiratie uit haalde. Inspiratie voor mijn eigen levensstijl, voor mijn zoektocht naar een doel in het leven en voor mijn blog. Aan het einde van haar presentatie had zij het over een genots top 10 en die ga ik vandaag met jullie delen.

Wie is Sonja Kimpen?

Sonja Kimpen is een Belgische gezondheidscoach. Daarnaast kent men haar ook als auteur en tv presentator. Sonja geeft cursussen en individuele begeleiding, veelal gericht op afslanken, gezondheid en stressmanagement. In 2012 begon ze met coachingsessies in theaterzalen. Ze trok rond met de voorstelling Sonja Kimpen Bruist!. Sinds 2014 schrijft ze ook haar eigen magazines. Tevens runt ze een fitness- en welnesscentrum samen met haar gezin. Bron

Wat is een genots top 10?

Je kunt een genots top 10 natuurlijk op allerlei manieren bekijken, maar vandaag gaat het om de top 10 qua voeding. Want zoals ik al eerder in een van mijn Weight Watchers updates vertelde eet ik eigenlijk het liefst alleen nog maar dingen die ik écht lekker vind. Het is zo zonde om dingen naar binnen te werken puur omdat je ‘moet’ eten of omdat je ‘even vlug’ energie wilt hebben. Sonja vertelde ons ook al dat het zo niet werkt. Maar daarover later meer.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Een genots top 10 is dus een top 10 van dingen die ik het allerliefste eet als ik mag zondigen. Waar je me voor wakker mag maken. Dingen waar ik zo van kan genieten.. Deze producten/gerechten geef ik echt een 10!

Mijn genots top 10!

Ik moet toegeven dat ik echt lang heb na moeten denken om een top 10 te maken. Niet omdat er maar weinig dingen zijn die ik echt lekker vind. Maar omdat ik me bij elk product echt goed moest afvragen of hij thuis hoorde in mijn top 10 of misschien net erbuiten valt. Maar uiteindelijk ben ik toch tot een lijst gekomen. Al heb ik stiekem een lijst met meer producten maar deel ik vandaag alleen de nummers 1 t/m 10, in willekeurige volgorde.

3x

Tony’s chocolony zeezout caramel (oh en de crunchy M&M’s) | Bugles met heksenkaas | Taart: cheesecake, chocolade, etc | Toetjes: brownie, tiramisu, chocolademouse, etc | Paella | Sushi | Indisch eten | Nacho’s (met gehakt, guacamole, kaas, enzovoort) | Kip of gamba’s in knoflookroomsaus | Kibbeling

Zoals je ziet, ik heb wel een beetje vals gespeeld door bijvoorbeeld taart in het algemeen te zeggen en Indisch eten bevat ook nogal veel haha. Maar goed, anders lukte het me echt niet om een keuze te maken. En dan heb ik niet eens al het drinken genoemd waar ik graag mee zondig. Dus ook daar komt nog een top 10 voor!

Wat is jouw nummer 1 qua voeding?

8 reacties op “Mijn genots top 10 | Voeding

Reageren is niet mogelijk.