Geld dagboek – dit gaven wij uit tijdens ons dagje Efteling

Een dagje uit. Als er iets is wat wij als gezin leuk vinden om te doen dan is het wel een dagje uit. De ene keer is dat een heel goedkoop uitje waarbij het vaak alleen de benzine kost of soms de broodjes die we in de supermarkt kochten. Een andere keer zijn we wat meer geld kwijt, zoals tijdens ons dagje Efteling. Ik heb een geld dagboek bijgehouden die dag en alles opgeschreven wat wij uitgaven qua geld. Dit vond ik voor onszelf wel interessant om te weten, maar wellicht voor jou ook. Daarom deel ik mijn geld dagboek van ons dagje Efteling met jou.

Geld dagboek dagje Efteling

Omdat ik het kostenplaatje zo compleet mogelijk wilde hebben heb ik ook de dingen die ik eerder kocht voor ons dagje uit opgeschreven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kaartjes voor de Efteling, maar ook het eten en drinken wat we meenamen.

Entreetickets Efteling

Om eerlijk te zijn vinden wij de entreetickets van de Efteling vrij prijzig. Het goedkoopste ticket is het ticket Fakir van €38,- maar deze is momenteel niet meer geldig. Ik gok dat deze in het winterseizoen geldig is. Dan heb je ticket Elf €41,-, dat is het kaartje wat wij gekocht hebben. Deze is geldig in het laagseizoen met uitzondering van de vakanties en de weekenden. Dan heb je ticket Draak €44,-, deze is in het laagseizoen geldig in de vakanties en weekenden. En als laatste heb je nog ticket Reus van €46,-, deze is altijd geldig.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Mede door de prijs gaan wij er niet zo heel vaak heen. Het liefst wel één keer per jaar en dan proberen we altijd wel met korting te gaan. Bijvoorbeeld met de Albert Heijn actie. Dit jaar gaan we echter met vrij veel korting. Mijn man heeft sinds december 2021 een vast contract en is nu dus ook lid de personeelsvereniging van zijn werk. En daar hebben ze nu dus een actie dat zij 50% van het kaartje betalen. Heel erg fijn, dus daar hebben wij gebruik van gemaakt.

Wij zijn voor de entreetickets dus €82,- kwijt (50% van 4x€41,-). Daarnaast moesten we ook nog een parkeermunt kopen van €12,50. 

dagje uit efteling uitgaven geld dagboek

Wat nemen we zelf mee

Om de kosten een beetje te beperken namen we zelf wel wat eten en drinken mee. Voor ieder een broodje met beleg, een zakje worteltjes, mini komkommertjes, wat cakejes (die over waren van de Paasdagen) en twee pakjes drinken voor de kinderen. Ook namen we twee doppers mee gevuld met water.

Dit alles bij elkaar was ongeveer €6,25

Wat kochten we in de Efteling?

In de Efteling zelf hebben we niet zo super veel gekocht. We hadden natuurlijk ons eigen drinken bij, wat broodjes en ook snackgroente. Toch hebben we wel wat geld uitgegeven in het pretpark zelf. Zo kochten we voor onze dochter een donut en onze zoon een muffin en voor onszelf een broodje gehaktbal. Dat kostte €14 bij elkaar. Aan het einde van onze tijd in het park hadden we ook nog zin in een ijsje dus kochten we drie ijsjes en voor de jongste een suikerspin. Dit kostte bij elkaar €10,05.

Dit bij elkaar is €24,05. Erg netjes al zeg ik het zelf. Normaal zijn we meer kwijt. 

Ons avondeten

Aangezien we naar de Efteling gingen tijdens mijn verjaardag kozen we er ook voor om uitgebreid uit eten te gaan. Het was de bedoeling om dit te doen in het park zelf, maar beide restaurants waar ik heen had gewild (Pinokkio en Raveleijn) waren die dag gesloten. Dus reserveerden we bij Enjoy Waalre, aangezien we daar op de terugweg zo goed als langskwamen. Dit is een Wereldrestaurant, ook wel all you can eat genoemd.

Hier betaalden we €81,- voor ons viertjes. 

dagje uit efteling uitgaven geld dagboek

Totaal bedrag dagje uit naar de Efteling

Als we dan alles optellen van ons dagje uit dan komt je op een totaal van €205,80. Een flink bedrag, maar wanneer we geen korting hadden gehad op de entreetickets en zelf geen eten en drinken mee hadden genomen dan was het bedrag veel hoger geweest. Normaal ben je al zo’n €200 kwijt om binnen te komen en te parkeren. Het had zeker nog goedkoper gekund, wanneer we meer van huis uit meegenomen hadden. En als we niet uit eten waren geweest. Maar we kozen er bewust voor om het te doen zoals we nu deden. Een volgende keer, wanneer we de volle prijs betalen voor de kaartjes, zal dat waarschijnlijk anders zijn.

5 reacties op “Geld dagboek – dit gaven wij uit tijdens ons dagje Efteling

Reageren is niet mogelijk.