Geen traktatie stress voor mij!

De vijfde verjaardag van mijn dochter kwam er aan en dat leverde hier weer behoorlijk wat stress op. Stress over het eerste kinderfeestje, maar ook traktatie stress. Want wat gaan we maken om uit te delen. Ik was Pinterest al aan het afstruinen maar kon niet echt iets vinden wat ik makkelijk te maken vond en ook nog eens leuk was. Iets met hoge eisen enzo. 

Ik besloot mijn eigen dochter in te schakelen. Tenslotte is zij degene die bijna jarig was en mocht trakteren. Dan mag ze er ook wel wat over zeggen natuurlijk. Ik had allerlei antwoorden verwacht, maar haar antwoord dus niet.

Je hoeft geen traktatie te maken mama, dat doet de school al.

Wat blijkt nou? Op de school waar onze dochter op zit mogen de kinderen wel trakteren maar zorgt de school dus voor de traktatie. Waarom dit precies is weet ik niet, nadat ik op onderzoek uit ging in de schoolgids zag ik dat er één regel over in stond. En geen extra uitleg. Het is in ieder geval niet omdat ze gezonde traktaties willen, want de kinderen mogen kiezen welk snoepje ze willen trakteren. Op school hebben ze verschillende soorten.

Ik gok dat dit is omdat kinderen dan geen verschil hebben in traktaties en de school in de hand heeft wat er getrakteerd wordt.

Geen traktatie stress

Welke reden de school dan ook heeft om de traktaties zelf te organiseren, ik ben er stiekem wel blij mee. Aan de ene kant vind ik het leuk om iets te maken voor mijn kinderen en dit mee te geven. Maar aan de andere kant scheelt het ook weer zoveel gedoe en stress.

Ik ben wel benieuwd of onze school de enige is waarbij dit zo geregeld is. Of zijn er meerdere scholen die dit zo hebben. Toen ik zelf nog werkzaam was als leerkracht heb ik dit eigenlijk nog nooit zo gehad namelijk.

1 reactie op “Geen traktatie stress voor mij!

  • Mijn jongens gaan nog niet naar school, maar op de opvang waar ze zitten doen zij ook zelf de traktaties.
    Bij ons is het denk ik wel om de reden dat ze gezonde traktaties willen, het kwam namelijk geregeld voor dat mijn oudste met een lolly oid thuis kwam (die ik vervolgens dan linea directa in de prullenbak flikkerde).

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *