Geen traditionele kerstboom maar…

houten-kerstboom-action

Ik heb dit jaar geen echte kerstboom staan. Vorig jaar hadden we wel een echte. Zo eentje waar de naalden na één zwiep van de staart van de hond al eraf vielen en door het hele huis lagen. Nee voor mij was al snel duidelijk, wij kopen zo’n nep boom. Maar naarmate de december maand naderde hoe minder zin ik had in een traditionele kerstboom. Aan mijn kerstspirit lag het niet, aangezien ik echt enorm naar kerst uitkijk. Maar ik wilde gewoon wat anders. 

Bij de Action verkopen ze hele gave houten bomen en toen mijn oog erop viel wist ik al dat dit onze boom zou gaan worden. Niet al te groot, ook niet duur dus stel dat ik hem maar 1 jaar wil gebruiken dan is dat ook niet zo’n zonde. Het enige wat ik nog moest doen was mijn man overtuigen.. Maar toen ik een tijd terug alleen in de Action was (voor heeeeele andere dingen uiteraard) nam ik hem gewoon mee!

Ik versierde hem met eenhoop dingen van de Action zoals de kralenketting, de boompjes en de kaarsjes. De stoffen sterren & boompjes heb ik samen met de houten kerstboompjes van de Big Bazaar, de kleine dennenappeltjes komen samen met het hertenhoofd van Groenrijk en het stenen engeltje en het bordeauxrode hertje heb ik vorig jaar gekocht en ik weet niet meer waar.

Een houten kerstboom

Nu zijn er meer mensen die een kerstboom van hout in hun huis hebben. Zo ook Linda van de website Go or no go. Zij maakte van afval steigerhout een mooie achtergrond en met spijkers zat de vorm van een kerstboom er al snel in. Daarna is het eigenlijk decoreren zoals je zelf wilt! Hoe simpel kan het zijn?! Wil je meer hierover lezen? Kijk dan ook eens op de site van Linda.steigerhout kerstboom

Ook Janske heeft een houten kerstboom. Deze kocht ze vorig jaar in de uitverkoop bij de V&D en de versieringen komen van winkels zoals de Hema, Kruidvat en Bijenkorf. Zoiets neemt ook geen ruimte in omdat je het gewoon aan de muur hangt. Erg handig!houten kerstboom takken

Een papieren kerstboom

Je kunt ook een kerstboom maken van washitape. Dit kan op verschillende manieren, Ceciel van Badschuim.eu maakte een boom van washitape om haar kerstkaarten op te hangen. Maar ook op Pinterest kom je veel verschillende washitape bomen tegen. De boom van Ceciel en het idee erachter vind je op haar blogIMG_8775

Zelf heb ik vorig jaar een kerstboom op de deur gemaakt met washitape en inpakpapier. Ik vond hem erg geslaagd en eigenlijk best jammer dat ik hem dit jaar niet heb. Misschien komt het nog dus.

Een kerstboom van vilt

Joyce had al twee jaar het idee om een kerstboom van vilt te maken. Ze had het toentertijd op Pinterest voorbij zien komen en nu was het echt tijd om hem te maken. Vooral ook omdat het een hele makkelijke doe het zelf is, maar vooral ook omdat hij enorm leuk is voor de kinderen. Zij kunnen er eindeloos mee blijven spelen. Benieuwd naar deze DIY? Kijk dan even op haar blog.

kerstboom vilt kinderen

Een kerstboom met een thema

Dan zijn er nog een aantal kerstbomen met een speciaal thema. Dus niet het ‘standaard rood’ zoals je veel ziet in kerstbomen. Zo heeft Kelly al voor een aantal jaar op rij een snoepboom. Geen echt snoep, maar ornamenten in de vorm van cupcakes en ijsjes. Dat vind iedereen wel leuk (en lekker!) snoepboom

En dan een boom die persoonlijk toch wel een klein beetje favoriet van me is. Als je dan toch een ‘echte’ boom zet dan is dit wel een heel erg leuk en origineel thema. Janske bedacht namelijk dat een regenboog boom wel erg leuk zou zijn. Ze had een hoop ornamenten in verschillende kleuren dus hoopte dat het ging lukken. En ja hoor… Meer foto’s van haar boom vind je op de blog van Janske.

regenboog kerstboom

Als laatste in dit rijtje (maar zeker niet de minste) is de geweldige PINK TREE van Annelies. Hij is gewoon mooi van de lelijkheid en dat bedoel ik juist positief. Ik zou zelf nooit zo’n boom hier neerzetten, maar ik vind hem echt geweldig! Het moet ook maar net bij je passen natuurlijk en bij Annelies past het zeker! Ze heeft de boom dit jaar nog niet gezet, dus de foto is van vorig jaar. Maar houd haar blog zeker in de gaten voor de diy van de boom!

roze kerstboom

Meer inspiratie nodig?

Kijk dan ook even op Pinterest, op het bord hieronder vind je mijn persoonlijke favorieten (naast de bomen uit dit artikel natuurlijk!)

Volg het bord Unieke kerstbomen van Nicole op Pinterest.

Heb jij een traditionele kerstboom of ook iets unieks?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Dina op 11 december 2015 om 13:36

  Oooooh het is echt heel erg, maar wij hebben dus nog helemaal niets van kerstversiering in huis (behalve de kerstlichtjes die het hele jaar door hangen). We zijn er gewoon steeds nog niet aan toe gekomen om onze (niet traditionele) kerstboom een plekje te geven. Wij hebben zo’n leuke van takjes met touwtjes om aan de muur te hangen.

 2. Linda op 11 december 2015 om 14:19

  Wat gaaf, al die stoere, mooie, bijzondere bomen op een rij!
  Ik vind de regenboogboom erg leuk bedacht, maar mijn favoriet blijft toch die over the top roze boom! Zo gaaf! Het zou totaal niet in ons huis passen, haha, maar ik vind hem heerlijk hysterisch! 🙂

 3. Jenn op 11 december 2015 om 15:53

  Ik vind ze ontzettend leuk om te zien, maar voor in ons eigen huis heb ik toch echt de voorkeur voor onze traditionele boom, groot en bontgekleurd.

 4. Janske op 11 december 2015 om 16:09

  Wat leuk al die bomen! Leuk dat die van mijn er ook tussen staan ?? die roze is ook echt super gaaf!

 5. IJlien op 11 december 2015 om 16:29

  Haaaa ik zag m langskomen op Snapchat! Wat een leuk ding! Wij hebben een witte boom staan en ik ben er superblij mee 😀 vorig jaar voor het eerst en er moesten nieuwe spullen in want dat wat ik met mijn ex had, kon natuurlijk niet meer 😉 dus hebben we mintgroene, zwarte en bronzen ballen en nog wat leuke houten hangertjes <3 heerlijk die kersttijd!

 6. Anita op 11 december 2015 om 18:02

  Hele leuke bomen allemaal! Wij moeten hem nog gaan zetten, onze nepperd. Plan is om het dit weekend te gaan doen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje