Wie geen tijd heeft, moet slim zijn

Al rennen godzijdank vandaag de dag genoeg eigenwijze meisjes op deze aardkloot rond, gek zijn we natuurlijk niet. Verre van. Wel soms wat opgejaagd, dat moet ik toegeven. Zeker nu in het hoogseizoen, eh, feestseizoen vliegt de tijd de deur uit. Gelukkig wordt vandaag de dag in alle mogelijke media veel aandacht besteed aan technische hulpmiddelen die ons ontiegelijk veel tijd kunnen besparen. En we zijn uiteraard wijs genoeg om ons dit allemaal eigen te maken. Lees even mee welke handige hulpjes je kunt inschakelen als onze tijd toch echt té krap wordt.

Blauwe tandjes

Ik begin maar eens met numero uno qua tijdsbesparing: bluetooth apparatuur. Dat is in het kort een draadloze verbinding. Je vindt ze tegenwoordig overal. Tablets, telefoons, laptops, PC’s en ook alles wat maar in de verte maken heeft met geluid is voorzien van bluetooth. De auto? Heeft bluetooth. Waarom bespaart dat zo’n tijd, zul je je afvragen? Nou, het scheelt vooral veel zoektijd. Ooit al eens die ene cd van Jokie en Jet gezocht waarvan je zeker wist dat je hem thuis in de gang had liggen? En waar ie dan toch op wonderbaarlijke wijze niet meer ligt en gewoon is verdwenen? En ja, de auto wordt steeds minder prettig met het gejengel op de achterbank … Herkenbaar? Verrassing: bluetooth lost dat op. Gewoon vanaf je telefoon de muziek streamen naar je auto-audio!

Meer of minder?

Wat minder technisch, maar minstens net zo handig zijn enkele al veeeel langer bekende huis-tuin-en-keukenhulpjes. “With a twist”. Zo is er, tadaaaa: de digitale weegschaal. O god, zul je denken, toch niet dat klereding waar ik mij met grote regelmaat on(eigen)wijs aan erger omdat het apparaat niet aangeeft wat ik graag zou willen? En daar moet ik blij van worden? Niet zo depri, dames: het kan! Tegenwoordig zijn veel weegschalen uitgerust met allerlei digitale snufjes. Zo analyseren ze de bot- en spiermassa, het vetpercentage, het waterpercentage en o ja, en het gewicht natuurlijk. Een digitale weegschaal slaat deze data op over een langere periode en dát scheelt een slok op een borrel (dan wel shake). Je hoeft het immers niet meer op te schrijven, te vergelijken etc. Gewoon hop, direct overzicht voor je neus aan je voeten. Helaas zijn we nog niet zover dat zo’n weegschaal ook nog recepten voor ons selecteert en smoothies voorbereidt. “Maar wat niet is, dat kan nog komen”.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Fluitje van een cent

Begin jij al te fluiten, nu je merkt dat ongekende handige hulpjes jou heel veel tijd kunnen besparen? Mooi. Dan gaan we nog even door. Werd vroeger de welverdiende theepauze aangekondigd met een fluitketel, tegenwoordig heb je daar de waterkoker voor. Water erin, knopje om, water kookt en hij schakelt ook vanzelf weer uit. Het gemak dient de mens. Geen gedoe, geen geluid, geen gehol meer. Mis je het nostalgische geluid? Tja, je kunt er natuurlijk zelf bij fluiten. O, dat deed je al. We gaan verder: de stofzuiger, nog zo’n hebbeding. Tegenwoordig lichtgewicht of zelfs robotgestuurd. Zuigt vanzelf. Ook geen gedoe meer met zakken en zo. Ze zijn inmiddels vaak zakloos of zijn tegenwoordig zo ontworpen dat het verwisselen van de zuigerzak in een fluitje van een cent is gebeurd. Wel een waarschuwing. Niet alleen jij bent eigenwijs, je huisdier is dat soms ook. Check even voordat je een robotzuiger aanschaft of je kat of hond daar niet helaas nerveus van wordt. Dan volstaat een gewone zuiger ook. De meeste aanbieders hebben een ruime keus uit vele modellen stofzuiger.

En terug op de bank

Als uitsmijter ga ik toch nog even terug naar bluetooth, of beter naar internet via bluetooth. We waren immers begonnen met te constateren dat we ons veel te vaak voorbijrennen. En laat dat nou helemaal niet meer nodig zijn. Je kunt al dit soort zaken die jou tijd gaan besparen immers gewoon vanaf de bank in huis halen. Fijn met een bluetooth toetsenbord op schoot, theetje bij de hand. Uiteraard wisten we dat allemaal al maar nu nog gebruik van maken. Want wie geen tijd heeft, moet slim zijn!

testafbeelding