Geen schurende benen meer: mijn tip!

Al sinds het einde van mijn tienerjaren heb ik er last van. Schurende benen. Heel irritant want dat doet hartstikke pijn. Vooral wanneer je niet iets bij je hebt of iets doet om dit tegen te gaan. Ik kan je vertellen, het is me al een aantal keer gebeurd dat ik doorliep tot bloedens toe. Maar dat gebeurd mij nu niet meer.

Alhoewel er zeker meer tips bestaan om schurende benen tegen te gaan (nee de tip: draag nooit rokjes of jurken is GEEN goede tip) wil ik vandaag mijn meest recente vondst met jullie delen.

Mijn beste tip

Pas geleden was ik in Eindhoven centrum waar ik ongestoord even kon shoppen. Alhoewel ik op zoek was naar een jurkje kwam ik opeens op de sport afdeling van de Primark terecht. Daar had je allerlei toffe hardloopbroeken maar ook fietsbroekjes. Alhoewel vele van deze broekjes niet echt geschikt waren door de lange pijpen vond ik ook een aantal broekjes met pijpen die net lang genoeg zijn om schurende benen tegen te gaan en kort genoeg om onder een leuk zomers jurkje te kunnen.

Aangezien ze op dat moment eigenlijk alleen maar S en M hadden hangen en slechts één maat L heb ik dus ook maar 1 broekje gekocht. Echter ben ik zo blij met dit broekje wat slechts €2,50 kost dat ik binnenkort zeker terug wil voor meer. Ze passen onder zowel mijn korte jurkjes als lange jurken. Dus zomer here I come!

Andere tips tegen schurende benen

Vind je het dragen van een broekje toch niet prettig of ben je op zoek naar toch iets anders? Dan hier nog een paar andere tips:

  • Vaseline; heeft vrijwel iedereen wel in huis alleen trekt vrij snel in dus je moet blijven smeren
  • Glijmiddel; werkt goed, vrij glibberig wel
  • Corrigerend ondergoed met pijpjes; twee vliegen in een klap, vaak wel stuk duurder
  • Talkpoeder; geeft witte vlekken in je kleding

Wat doe jij om schurende benen tegen te gaan?

3 reacties op “Geen schurende benen meer: mijn tip!

  • Tipje: bij Livera verkopen ze ook broekjes van Sloggi. Voordeel van deze broekjes is dat ze gemaakt zijn van katoen wat het een stuk luchtiger maakt in de zomer.

    Ik ben echt groot fan van dit soort broekjes. Voornamelijk omdat je ‘normaal’ kunt fietsen 😉

  • Tipje.ze vallen allemaal best wat wijder dus grote kans dat je gewoon in m past.ik draag normaal qua kleding maat m/l en van deze broekjes heb ik s

Reageren is niet mogelijk.