Geen frisdrank voor een maand lang: is het gelukt?

Vorige maand, in juli, deden mijn man en ik een soort challenge. We wilden een maand lang geen frisdrank (of alcohol) drinken. Vandaag vertel ik jullie of het ons is gelukt. Hebben we inderdaad vooral water gedronken? En zo ja wat zijn de resultaten hiervan? 

Heb je het bericht over onze uitdaging gemist? Lees dan eerst “Een maand lang geen frisdrank en alcohol“. Dan ben je ook op de hoogte van de afspraken die we met elkaar hebben gemaakt.

Veel positieve berichten

Na onze aankondiging kreeg ik ontzettend veel positieve berichten. Reacties van mensen die zelf ook al jaren geen frisdrank drinken tot mailtjes van mensen die zich ook aangespoord voelden. Ik voelde me daardoor heel sterk en was blij met alle aanmoediging.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Water drinken stond me enorm tegen

Toch bleef ik het echt heel moeilijk vinden. Water drinken vind ik zo af en toe geen probleem. Maar de hele dag door? Nee dat vind ik echt lastig. Thuis gaat het nog wel, maar vooral als ik ergens op visite ben is het moeilijk. Of wanneer ik op een terrasje zit. Want ik weiger een spa blauw te bestellen.

Natuurlijk wisselde ik wel eens af met thee of water met een (fruit)smaakje. Maar toch, de neiging om frisdrank te drinken bleef.

Geen alcohol, geen probleem?

Wat alcohol betreft had ik minder moeite. Ik lust heel graag een drankje op zijn tijd en vooral in de zomer. Lekker buiten zitten met een fris biertje of op een terrasje met een Hugo. Dat zijn wel dingen die ik graag doe en waar ik van kan genieten. Maar ik had er niet echt problemen mee om het te laten staan.

Totdat.. tsjah totdat het weekend van mijn mans verjaardag aanbrak. Op zaterdag besloot mijn vader namelijk homemade sangria te maken. Met licor43! En als er een drankje is wat ik lekker vind, is het dat wel. Omdat het toch het weekend van de verjaardag van mijn man was besloten we om dit weekend te zondigen. We hadden toch al afgesproken dat we op zijn verjaardag mochten zondigen dus waarom niet het hele weekend.

En toen ging het mis…

En daar ging het dus mis. Want in dat weekend heb ik dus wel water gedronken, maar ook frisdrank en alcohol. Geen vele hoeveelheden maar toch. En daarna vond ik het erg moeilijk om het te laten staan. Mijn man ook overigens. Er waren flessen frisdrank open en dat was toch wel zonde. Dus die mochten we dan op drinken. En zoals je wellicht begrijpt, geef je jezelf één vinger…

Vanaf dat moment hebben we dus gewoon weer frisdrank gedronken. Ik drink dan weliswaar cola zero, maar toch. Ook de alcohol kwam stiekem af en toe op tafel. En dus besloten we om de poging maar te staken. Het is zomer, laten we ervan genieten.

Dat is dan ook het probleem

En dat is dan ook gelijk het probleem. We gebruiken ‘genieten’ als excuus. Terwijl je zonder die dingen ook echt wel geniet. Hetzelfde geldt voor eten. Snoep halen we vrijwel nooit meer in huis gelukkig. Dus dat scheelt wel. Maar ook het eten kan wel wat remmen gebruiken. Zo schep ik op voor twee en eet ik dus ook voor twee. En nee ik ben niet zwanger dus dat kan ik ook niet als excuus gebruiken.

Dat er iets moet veranderen, dat weet ik al een tijd. Nu nog de juiste mindset krijgen en er voor gaan. Ik wéét dat ik het kan, nu nog doen!

Uitgelichte afbeelding met frisdrank komt van Shutterstock

8 reacties op “Geen frisdrank voor een maand lang: is het gelukt?

  • Is water met prik dan niets voor je.bij de Lidl hebben ze bv de nep spa rood zeg maar die vind ik echt fijn.
    Niet zo flauw als gewoon water zeg maar.

    • Spa rood vind ik echt vies dus dat is niet echt een oplossing. Maar je hebt ook spa fruit en cristal clear enzo. Dat lust ik dan weer wel haha.

  • Ik snap je helemaal. Weten wat goed voor je is en het dan ook nog uitvoeren, zijn twee heel verschillende dingen. Ik zou zelf meer moeite hebben met alcohol laten staan dan frisdrank. Niet dat ik dagelijks drink, maar frisdrank drink ik misschien om de week een keertje en alcohol toch wel om de paar dagen een glaasje (of twee).

  • Zet eens de app vandere het voedingscentrum op je telefoon. ( eetmeter). En houd die eens een tijdje, eerlijk , bij.
    Je schrikt je misschien zo erg dat je vanzelf minder eet. Bij mij helpt het goed.

  • Zelf lust ik geen prik en vind ik drinken kopen zonde van het geld (want water is drinken, ik weet t, aparte redenatie)

    Af en toe drink ik een glaasje ranja (Ice-tea smaak) of kokoswater. Verder drink ik veel water met Citroen en gember. En soms thee of koffie,
    Mijn tip: gewoon niet in huis halen!
    Succes!!

Reageren is niet mogelijk.