Geen fan van de herfst? Zoek de zon op!

zoek-de-zon-op

Wanneer ik naar buiten kijk zie ik een grijze lucht, druppels op de ramen en grote plassen in de tuin. Het is duidelijk herfst. Aangezien het gisteren nog zonnig en lekker was kan ik zo’n dag als vandaag veel beter aan. Maar er zijn ook tijdens dat de zon in weken nergens te bekennen is. Op zulke momenten verlang ik weer terug naar de tijd dat ik in oktober mijn koffers pakte en verhuisde naar de Caribbean.

Nu snap ik helemaal dat zo’n drastisch besluit als in ‘ik verhuis naar een warm land’ niet voor iedereen weg gelegd is. Ook ik zou dit nu niet direct kunnen, ik heb nu eenmaal rekening te ouden met mijn gezin. Toch is het idee van de zon op zoeken natuurlijk helemaal niet gek. Er zijn genoeg landen waarbij het nu juist heerlijk is om naartoe te gaan. Zo kun je op diverse websites weer en klimaatinfo vinden van welk land je ook maar wilt. En op die manier kun je dan ook bepalen waar je heen wilt. Of dat nu voor langere tijd is of voor een kortere vakantie.

Mijn avontuur in de Caribbean

Een aantal jaar geleden schreef ik al eens een blog over mijn Aruba avontuur. Dat was slechts deel 1 want ik heb maar liefst 10 maanden op dit prachtige eiland vertoefd. Alhoewel dat niet helemaal klopt, want ik ben ook een paar dagen op en neer naar Curacao geweest. Alhoewel Aruba echt mijn hart gestolen heeft, zit ook Curacao in mijn hart. En dan heb ik het niet alleen over het weer op Curacao en Aruba. Ook de natuur, de mensen, de cultuur, het eten en drinken, gewoonweg alles daar is prachtig mooi en gewoonweg anders.

Toen ik na een aantal maanden weer thuis kwam heb ik echt een lange tijd moeten wennen aan hoe gehaast wij Nederlanders eigenlijk zijn. Dat vond ik overigens ook wel grappig, want in het begin moest ik ook wel wennen aan het langzame tempo van de eilanders. Toch was ik sneller gewend aan het langzame heerlijke leven dan dat ik weer terug gewend was aan het snelle tempo. Ik sluit dan ook zeker niet uit dat ik ooit terug ga. Of dat nu is voor een korte vakantie of om er een paar maanden te vertoeven. Terug ga ik zeker!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje