Geen Carnaval? Zo kun je het toch een beetje vieren

Carnaval-in-lockdown-2021

Wij wonen in een echt Carnavalsdorp. Al voordat we er officieel woonden werd mijn man al gevraagd voor de Raad van Elf en zodra we er woonden werden we lid van de Carnavalsvereniging. Elk jaar kijken we weer uit naar deze gezellige feesten, maar dit jaar is het anders. Toch kijken we vooral en liever naar wat wel kan, in plaats van wat er niet kan.

Geen Carnaval?

Zelf kan ik nog wel een jaar overslaan. Ik vind het een erg leuk feest, maar ben ook wel eens tijdens Carnaval op vakantie geweest. Mijn man kijkt er echter elk jaar enorm naar uit. En ook de kinderen (vooral mijn dochter) vinden het erg jammer. Ik denk vooral omdat er al zoveel niet is doorgegaan de laatste maanden. Geen schoolreisje, geen talentenmiddag, geen kerst zoals anders, geen Sinterklaas op school, wekenlang thuisonderwijs en de juf/kinderen moeten missen. En dan nu ook geen Carnavalsfeestjes.

Eigen feestje vieren

Gelukkig heb je niet zoveel nodig om zelf een feestje te vieren dus kijken we naar wat leuke alternatieven. Zo hebben we in ieder geval een hele kist vol met verkleed kleding en daar komt weer wat extra’s bij. Want aangezien de kinderen blijven groeien zijn sommige outfits te klein geworden. Voor Fay komt er een Minion onesie onze kant op en Milo wil een superheld zijn. Beide verkleedpakken komen van Carnavalskleding.nl. De webshop waar we het liefst onze outfits halen net zoals voorgaande jaren.

Naast kleding hebben ze daar ook diverse accessoires, cosmetica en decoratie. Dus ook voor verjaardagsfeestjes kun je er goed slagen. Of wanneer je een ‘doe raar met je haar’ dag hebt op school. Kun je mooi daar je gekleurde haarspray kopen.

Wat gaan we doen?

Normaal vieren we natuurlijk Carnaval in de Carnavalsvakantie. Dat kan natuurlijk niet doorgaan. Maar er is voor de (basisschool)kinderen wel iets anders leuks bedacht. Namelijk een heuse letterspeurtocht. Elke dag van 10-12 kunnen de kinderen alleen of in groepjes van maximaal 4 op jacht naar letters. En op vrijdag is dan de prijsuitreiking. Misschien dat ze dan ook lekker verkleed kunnen gaan.

Ook hebben ze vanuit diverse Carnavalsverenigingen online dingen georganiseerd. Het blijft echter wel altijd goed naar de maatregelen kijken en wat is er mogelijk. Beter dan alleen maar kijken naar wat er niet kan. Want dat het Carnaval zoals we de afgelopen jaren hier vierden niet plaats kan vinden is vervelend, maar er is altijd nog volgend jaar.

Heb jij nog leuke ideeën voor een “lockdown Carnaval”?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje