Het geboortekaartje – hebben we hem gevonden?

shutterstock_522407191

Aangezien we sinds kort dé naam weten zijn we ook op zoek gegaan naar het perfecte geboortekaartje. Bij Fay hebben we hem laten maken door dezelfde persoon die onze trouwkaarten had gemaakt. Maar dit keer ontwerpen we hem deels zelf en deels door Hippe-Geboortekaartjes. 

Al voordat ik zwanger was had ik de website van Hippe-Geboortekaartjes ontdekt. Ik zag het onder andere bij andere bloggers voorbij komen en ontdekte dat ze daar echt mega veel keus hebben. Maar naast dat je zoveel keus hebt kun je er ook gewoon je eigen kaartje ontwerpen. Nu ben ik niet zo creatief dat ik vanaf een blanco kaartje iets eigens kan maken. Maar je kunt ook hun eigen ontwerpen aanpassen waardoor het toch helemaal van jezelf wordt. En daarmee bedoel ik dus niet alleen het lettertype en de tekst. Nee ook de kleuren, achtergrond, plaatjes, enzovoort. Eigenlijk kan alles aangepast worden.

Het geboortekaartje

Bij onze dochter wist ik eigenlijk heel erg goed wat ik wilde. Het moest namelijk een kaartje worden met elementen van onze trouwkaart erin. Onze bruiloft was namelijk niet al te lang geleden en dat leek me gewoon bijzonder en mooi. Omdat we al vrij snel wisten dat onze dochter Fay ging heten leek het me ook leuk om een drieluik te laten maken. Zo eentje waarbij op elk ‘blad’ een letter zou staan. Ook wilde ik dat de foto van Fay op het kaartje zou komen. Uiteindelijk is het onderstaand kaartje geworden.

Echter vind ik het dit keer een stuk moeilijker. Net zoals we de naam echt moeilijk vonden is dus ook de keuze voor het kaartje lastig. Er is namelijk zoveel leuks! Gelukkig weet ik wél heel goed wat ik niet wil dus valt er wel wat af. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dus al een paar keer gedacht heb “dit wordt hem” en een proefdruk liet opsturen. Maar dan zocht ik verder en vond ik iets nog véél mooiers.

Zo was ik helemaal weg van onderstaand kaartje. Omdat ik ook graag onze dochter een rol wilde geven op het kaartje. Dus ik paste de kleuren aan, de naam en nog wat andere dingen en liet de proefdruk komen. En ja hoor, ook zo in mijn handen vond ik hem perfect. Net zoals de naam. Maar toen ik via Instagram nog wat kaartjes voorbij zag komen begon ik toch te twijfelen. En ik zocht weer verder op de site. Daar kwam ik een kaartje tegen waar ik op slag verliefd op werd.

Ik paste hem aan en nu.. nu moet ik nog steeds een proefdruk bestellen. Ergens durf ik niet omdat ik bang ben straks toch weer een ander kaartje tegen te komen. Dat is dan ook zonde van de proefdruk. Maar toch denk ik dat ik het maar ga doen. Want om een kaartje echt tastbaar in je handen te hebben maakt de keus zoveel makkelijker. Gelukkig hebben we nog een paar weken!

Naast Hippe-Geboortekaartjes kun je ook kijken op de websites van HierBenIk en HipDesign voor de leukste kaartjes!

Waar heb jij het geboortekaartje laten maken?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

17 reacties

 1. Patricia op 20 april 2017 om 06:15

  Wat zijn wij lang in dubio (of zeg maar beter: het oneens met elkaar) geweest. Drie weken na de geboorte hebben we gisteren dan eindelijk de definitieve bestelling geplaatst bij https://mycards.nl. Ook zo’n site met veel keuze en toch vonden wij jet erg lastig. Zoontje verdient toch de mooiste kaart.

 2. simpel, met een snufje liefde op 20 april 2017 om 06:28

  Leuke kaartjes! Wij hebben ons kaartje zelf ontworpen en bij de drukker laten drukken. Ze hadden 8 jaar geleden niet zoveel leuke tweelingkaartjes vonden wij. gelukkig is de keus nu een stuk groter.

  • Nicole op 21 april 2017 om 08:13

   De keus is zeker groter.. al moet ik zeggen dat het er nog steeds een heel stuk minder zijn dan de andere. Maar dat komt natuurlijk ook omdat er minder tweelingen geboren worden.

 3. Channa op 20 april 2017 om 06:47

  Lastig he dat kiezen. Ik vond heel veel kaartjes leuk, maar dat waren vaak kaartjes van een paar euro per stuk. Vond ik dus ook weer wat overdreven, uiteindelijk heeft een vriend van ons er eentje ontworpen, dus een combi van alle leuke kaartjes maar een stuk goedkoper 🙂

 4. Nicole op 20 april 2017 om 06:48

  Wij ook bij hippe geboortekaartjes! Een hele leuke met een panda erop voor Jasmijn 🙂 leuk hoor ook die olifantjes.

  • Nicole op 21 april 2017 om 08:15

   Ja die panda is echt super schattig!

 5. Romy op 20 april 2017 om 07:06

  Wat een mooi kaartje voor Fay! Ik vind het jongenskaartje ook erg leuk. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met de naam van jullie zoon erop 🙂

 6. Nicole op 20 april 2017 om 07:24

  Vond het allebei de keren mega moeilijk! De eerste keer bij een drukker geweest.. en heel toevallig vielen wij voor een kaartje wat ook de elementen had van onze trouwkaart.. bij Evy ben ik uiteindelijk bij kaartje2go terecht gekomen! En toen ik de proefdruk had en ik dacht ja dit is hem ben ik ook maar niet meer verder gaan zoeken.. anders blijf je idd heel veel leuke tegenkomen!

 7. Mariette op 20 april 2017 om 07:43

  Ik vind het deze keer heel erg moeilijk ook. Er is zoveel leuks nu.
  Bij Sepp hadden we een vliegticket. Heel leuk en nog steeds heel blij mee maar zou er nu niet iets op aan willen sluiten. Dus het word zelf iets ontwerpen en dan zo dat het helemaal bij ons past. Dus hippe geboortekaartjes krijgt het druk denk. Haha

 8. Sylvia op 20 april 2017 om 07:57

  Wij hebben het kaartje ook bij hippe geboortekaartjes besteld en waren echt super tevreden over de service.

 9. Lisette op 20 april 2017 om 08:14

  Toevallig heb ik mijn laatste artikel hieraan gewijd. Ik vind het kaartje wat je hebt uitgekozen superschattig met die olifantjes! Ik vond het ook leuk om onze dochter een rol erin te geven. Wij hebben een persoonlijk kaartje laten ontwerpen en wisten al vrij snel waar. Ben benieuwd naar het eindresultaat met de naam erop!

  • Nicole op 21 april 2017 om 08:15

   Ik ga meteen even kijken!

 10. Esther op 20 april 2017 om 09:15

  Leuk kaartje, lief en stoer tegelijk vind ik.
  Wij hebben bij de eerste al besteld op hippe geboortekaartjes en het is heel goed bevallen, snel in huis en netjes verzonden! Maar inderdaad de keuze is reuze dus lastig kiezen. Wij hebben nu 3 favorieten!

  • Nicole op 20 april 2017 om 20:10

   Ja dit kaartje wordt hem dus niet… Maar was wel een kanshebber 😉

 11. Debbie op 20 april 2017 om 10:55

  Ja het geboortekaartje, ben heel benieuwd.
  Het kaartje zelf voor onze kleine was niet een heel erg groot probleem. Maar wel de tekst erop. Die hebben we net pas ontdekt. De proefdruk hebben we nu in huis, en we zijn tevreden ermee.

 12. Sheila op 20 april 2017 om 22:31

  Het is zo persoonlijk allemaal. En je hebt zoveel keuze. Ik heb nergens iets gevonden wat me aanspreekt behalve op Tadaaz. Daar vond ik ook het kaartje voor onze zoon.

 13. Bianca op 21 april 2017 om 18:08

  Oh ik vind dit dus zo moeilijk hè! Er is zoveel keus en je kunt overal van alles aanpassen… Ik heb bij zoveel kaartjes​ elementen die ik leuk vind, maar een combinatie ervan is dan weer niet leuk/mooi. Ik denk dat we het nu hebben, bij mooiook.nl , maar hippe geboortekaartjes heeft inderdaad ook leuke!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje