Het geboortekaartje – hebben we hem gevonden?

Aangezien we sinds kort dé naam weten zijn we ook op zoek gegaan naar het perfecte geboortekaartje. Bij Fay hebben we hem laten maken door dezelfde persoon die onze trouwkaarten had gemaakt. Maar dit keer ontwerpen we hem deels zelf en deels door Hippe-Geboortekaartjes. 

Al voordat ik zwanger was had ik de website van Hippe-Geboortekaartjes ontdekt. Ik zag het onder andere bij andere bloggers voorbij komen en ontdekte dat ze daar echt mega veel keus hebben. Maar naast dat je zoveel keus hebt kun je er ook gewoon je eigen kaartje ontwerpen. Nu ben ik niet zo creatief dat ik vanaf een blanco kaartje iets eigens kan maken. Maar je kunt ook hun eigen ontwerpen aanpassen waardoor het toch helemaal van jezelf wordt. En daarmee bedoel ik dus niet alleen het lettertype en de tekst. Nee ook de kleuren, achtergrond, plaatjes, enzovoort. Eigenlijk kan alles aangepast worden.

Het geboortekaartje

Bij onze dochter wist ik eigenlijk heel erg goed wat ik wilde. Het moest namelijk een kaartje worden met elementen van onze trouwkaart erin. Onze bruiloft was namelijk niet al te lang geleden en dat leek me gewoon bijzonder en mooi. Omdat we al vrij snel wisten dat onze dochter Fay ging heten leek het me ook leuk om een drieluik te laten maken. Zo eentje waarbij op elk ‘blad’ een letter zou staan. Ook wilde ik dat de foto van Fay op het kaartje zou komen. Uiteindelijk is het onderstaand kaartje geworden.

Echter vind ik het dit keer een stuk moeilijker. Net zoals we de naam echt moeilijk vonden is dus ook de keuze voor het kaartje lastig. Er is namelijk zoveel leuks! Gelukkig weet ik wél heel goed wat ik niet wil dus valt er wel wat af. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dus al een paar keer gedacht heb “dit wordt hem” en een proefdruk liet opsturen. Maar dan zocht ik verder en vond ik iets nog véél mooiers.

Zo was ik helemaal weg van onderstaand kaartje. Omdat ik ook graag onze dochter een rol wilde geven op het kaartje. Dus ik paste de kleuren aan, de naam en nog wat andere dingen en liet de proefdruk komen. En ja hoor, ook zo in mijn handen vond ik hem perfect. Net zoals de naam. Maar toen ik via Instagram nog wat kaartjes voorbij zag komen begon ik toch te twijfelen. En ik zocht weer verder op de site. Daar kwam ik een kaartje tegen waar ik op slag verliefd op werd.

Ik paste hem aan en nu.. nu moet ik nog steeds een proefdruk bestellen. Ergens durf ik niet omdat ik bang ben straks toch weer een ander kaartje tegen te komen. Dat is dan ook zonde van de proefdruk. Maar toch denk ik dat ik het maar ga doen. Want om een kaartje echt tastbaar in je handen te hebben maakt de keus zoveel makkelijker. Gelukkig hebben we nog een paar weken!

Naast Hippe-Geboortekaartjes kun je ook kijken op de websites van HierBenIk en HipDesign voor de leukste kaartjes!

Waar heb jij het geboortekaartje laten maken?

De uitgelichte afbeelding komt van Shutterstock.

17 reacties op “Het geboortekaartje – hebben we hem gevonden?

 • Wat zijn wij lang in dubio (of zeg maar beter: het oneens met elkaar) geweest. Drie weken na de geboorte hebben we gisteren dan eindelijk de definitieve bestelling geplaatst bij https://mycards.nl. Ook zo’n site met veel keuze en toch vonden wij jet erg lastig. Zoontje verdient toch de mooiste kaart.

  • De keus is zeker groter.. al moet ik zeggen dat het er nog steeds een heel stuk minder zijn dan de andere. Maar dat komt natuurlijk ook omdat er minder tweelingen geboren worden.

 • Lastig he dat kiezen. Ik vond heel veel kaartjes leuk, maar dat waren vaak kaartjes van een paar euro per stuk. Vond ik dus ook weer wat overdreven, uiteindelijk heeft een vriend van ons er eentje ontworpen, dus een combi van alle leuke kaartjes maar een stuk goedkoper 🙂

 • Wij ook bij hippe geboortekaartjes! Een hele leuke met een panda erop voor Jasmijn 🙂 leuk hoor ook die olifantjes.

 • Wat een mooi kaartje voor Fay! Ik vind het jongenskaartje ook erg leuk. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat met de naam van jullie zoon erop 🙂

 • Vond het allebei de keren mega moeilijk! De eerste keer bij een drukker geweest.. en heel toevallig vielen wij voor een kaartje wat ook de elementen had van onze trouwkaart.. bij Evy ben ik uiteindelijk bij kaartje2go terecht gekomen! En toen ik de proefdruk had en ik dacht ja dit is hem ben ik ook maar niet meer verder gaan zoeken.. anders blijf je idd heel veel leuke tegenkomen!

 • Ik vind het deze keer heel erg moeilijk ook. Er is zoveel leuks nu.
  Bij Sepp hadden we een vliegticket. Heel leuk en nog steeds heel blij mee maar zou er nu niet iets op aan willen sluiten. Dus het word zelf iets ontwerpen en dan zo dat het helemaal bij ons past. Dus hippe geboortekaartjes krijgt het druk denk. Haha

 • Toevallig heb ik mijn laatste artikel hieraan gewijd. Ik vind het kaartje wat je hebt uitgekozen superschattig met die olifantjes! Ik vond het ook leuk om onze dochter een rol erin te geven. Wij hebben een persoonlijk kaartje laten ontwerpen en wisten al vrij snel waar. Ben benieuwd naar het eindresultaat met de naam erop!

 • Leuk kaartje, lief en stoer tegelijk vind ik.
  Wij hebben bij de eerste al besteld op hippe geboortekaartjes en het is heel goed bevallen, snel in huis en netjes verzonden! Maar inderdaad de keuze is reuze dus lastig kiezen. Wij hebben nu 3 favorieten!

 • Ja het geboortekaartje, ben heel benieuwd.
  Het kaartje zelf voor onze kleine was niet een heel erg groot probleem. Maar wel de tekst erop. Die hebben we net pas ontdekt. De proefdruk hebben we nu in huis, en we zijn tevreden ermee.

 • Het is zo persoonlijk allemaal. En je hebt zoveel keuze. Ik heb nergens iets gevonden wat me aanspreekt behalve op Tadaaz. Daar vond ik ook het kaartje voor onze zoon.

 • Oh ik vind dit dus zo moeilijk hè! Er is zoveel keus en je kunt overal van alles aanpassen… Ik heb bij zoveel kaartjes​ elementen die ik leuk vind, maar een combinatie ervan is dan weer niet leuk/mooi. Ik denk dat we het nu hebben, bij mooiook.nl , maar hippe geboortekaartjes heeft inderdaad ook leuke!

Reageren is niet mogelijk.