Geboorte aankondiging voor in de tuin

Tijdens de zwangerschap van Fay zat ik al vroeg in de zwangerschap in de ziektewet. Dus ik had alle tijd om me bezig te houden met alles wat bij een baby komt kijken. Het kamertje, de kleding, speelgoed en ook de geboorte aankondiging. Wat betreft een geboorte aankondiging kun je natuurlijk denken aan geboortekaartjes maar ook aan iets voor in de tuin (voor het raam). 

Er zijn (tegenwoordig) zoveel verschillende manieren om een geboorte aan te kondigen in en rondom je huis. Het schijnt zelfs traditie ofzo te zijn dat familie en/of vrienden dat voor je doen. Dat wist ik niet eens haha! Dus ik besloot om eens rond te vragen op twitter wat anderen voor geboorte aankondiging hadden. Daar kwamen een heleboel reacties op met allerlei verschillende aankondigingen.

“We hebben toen een slinger met hoera een meisje en ballonnen voor het raam opgehangen. Familie deed niks anders dan hun kont laten bedienen.” Kimberly van Beebs and Moms

Geboortebord

Veel mensen hadden een geboortebord in de tuin gezet of dat werd gedaan door familie en/of vrienden. Maar ook bij een geboortebord kun je nog heel origineel zijn. Zo heb je bijvoorbeeld geboorteborden voor aan het raam.

Omdat ik zelf niet de creatiefste ben en lichamelijk ook niet veel kon liet ik een geboortebord maken door Lonneke van LOAD fantasy & more. Aangezien onze dochter Fay zou heten wilde ik een bord met daarop een Fee. Samen hebben we gebrainstormd en daar kwam uiteindelijk onderstaand bord uit.

Maar Charlotte van Aukjeswereld heeft bijvoorbeeld echt zelf haar geboortebord gemaakt. Bij haar dochter Aukje was er een hoop familie en vrienden die allerlei borden voor haar hadden gemaakt. Maar toen ze op internet onderstaand idee tegen kwam kon ze het niet laten om voor haar tweede dochtertje toch ook zelf aan de slag te gaan! Dit geboortebord DIY vind je op haar blog.

En ook Ellen heeft een mooi bord laten maken door haar vader.

Voor (op) het raam

Naast een geboortebord kun je ook denken aan allerlei dingen die je op of achter het raam hangt/plakt/tekent. Zo zou je kunnen denken aan een slinger met ‘hoera een meisje/jongen’ met de naam daaronder of een vlag met de naam erop. Maar ook kun je denken aan een raamsticker zoals Niels van Tips voor papa’s heeft gedaan bij zijn tweede zoontje.

Super leuk toch? En ze zijn er in allerlei verschillen vormen, maten en afbeeldingen. Zo hadden wij ook nog een raamsticker bij Fay, maar dat kwam doordat mijn moeder iets had ingestuurd bij een radio programma en wij dus een sticker gewonnen hadden. Die sticker heeft er overigens nog zo’n 1,5 jaar opgezeten haha.. Oeps!

Maar je kunt naast een raamsticker ook nog iets anders op je raam maken. Namelijk een raamtekening. Dit is tegenwoordig sowieso helemaal hip om te doen. Ook leuk met je kinderen. Maar het kan dus ook als aankondiging. Het lijkt mij erg leuk om zo’n raamtekening met krijtstiften te (laten) maken.

Op het Pinterest bord van Ceciel Maakt vind je een gratis sjabloon om deze zelf te maken!

Overig

Ook zijn er dingen te bedenken zoals een ballonboog, een grote opblaasbare baby voor in de tuin (je kent de Sarah en Abraham variant vast wel) of een geboortekrans.

Maar er zijn ook mensen die absoluut niets qua aankondiging willen.

“Heb familie op het hart gedrukt niets op ons raam/balkon te plaatsen. Gruwel er een beetje van #iederzijneigenTineke

Wat natuurlijk ook prima is, ieder zijn eigen ding zoals Tineke zelf al zegt. Ik vind het zelf wel leuk om iets in de tuin te hebben of voor het raam. Maar ik twijfel nog een beetje of ik zelf iets ga regelen of wellicht afwacht tot de familie iets doet.

Had jij een geboorte aankondiging in de tuin?

15 reacties op “Geboorte aankondiging voor in de tuin

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *