Het leed dat fruitvliegjes heet

Fruitvliegjes; hoe kom je eraan.. of beter gezegd.. HOE KOM JE ER VANAF?! Ja ik spreek in capslock. En ja ik ben gefrustreerd! Want hoe irritant ik die grote vliegen al vind, die kan ik tenminste nog dood meppen of vangen. Maar die kleine irritante mini vliegjes die continu mijn fruit verpesten die zijn gewoon amper te vangen! Natuurlijk kwam ik er weer veel te laat achter dat ze rondvliegen want die krengen vermenigvuldigen ook als een gek! Zodra je er één of twee ziet vliegen moet je eigenlijk al maatregelen nemen maar ik dacht “dat komt morgen wel”. Stom.

Hoe kom je van fruitvliegjes af?

De beste tip die ik je dus eigenlijk kan geven is: begin met maatregelen zodra je er één of twee ziet. Voor je het weet is het een plaag en krijg je het niet meer voor elkaar met de huis- tuin- en keukenvalletjes. Maar omdat ik er vanuit ga dat jullie een stuk slimmer zijn dan ik was ga ik hieronder wel een aantal van die valletjes met jullie delen zodat je snel van die vreselijke vliegjes af bent!

  • Glas rode wijn. Heel simpel, welke huisvrouw heeft dit nu niet in huis? Een glas rode wijn laten staan en de ochtend erna zal je de meeste vliegjes in de wijn zien zwemmen, of nou ja… dood zien liggen. Fruitvliegjes zijn namelijk dól op rode wijn.
  • Azijn en zeepsop. Wat je ook kunt doen is een bakje neerzetten met daarin azijn en wat druppels afwasmiddel. Ik deed er zelf nog vershoudfolie overheen en prikte er gaatjes in zodat ze in ieder geval niet meer eruit kunnen vliegen.
  • Trechter. Je kunt ook een trechter van papier maken en in een fles doen. Je moet die fles dan wel vullen met (fruit)azijn of je doet er fruit in met wijn. Dit is een diervriendelijke val. Dan zou je de vliegjes buiten nog vrij kunnen laten. Mocht je daar de behoefte aan hebben.
  • Kruidnagel. Een ander diervriendelijk product is de sinaasappel (of citroen) met kruidnagels erin gestoken. Niet alleen fruitvliegjes houden hier niet van, maar ook wespen vinden het goedje niet zo fijn. Heb je gelijk twee ‘vliegen’ in één klap!
  • Kopen. Je kunt, als dit alles niet heeft gewerkt, ook een val kopen. Doctor Clean heeft een fruitvliegjes vanger en deze schijnt heel goed te werken. Volgens de website fruitvliegjes.net zie je naar een paar dagen al een enorm verschil en na 2 weken zijn de vliegjes helemaal verdwenen. Dit product werkt 30 dagen dus dat is wel fijn. Nadat ik hem zelf uitgeprobeerd heb moet ik toegeven dat het klopt wat de website zegt. Het werkt echt ideaal!

Heb jij last van fruitvliegjes?

14 reacties op “Het leed dat fruitvliegjes heet

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *