Het leed dat fruitvliegjes heet

studded-orange-1272050_1280

Fruitvliegjes; hoe kom je eraan.. of beter gezegd.. HOE KOM JE ER VANAF?! Ja ik spreek in capslock. En ja ik ben gefrustreerd! Want hoe irritant ik die grote vliegen al vind, die kan ik tenminste nog dood meppen of vangen. Maar die kleine irritante mini vliegjes die continu mijn fruit verpesten die zijn gewoon amper te vangen! Natuurlijk kwam ik er weer veel te laat achter dat ze rondvliegen want die krengen vermenigvuldigen ook als een gek! Zodra je er één of twee ziet vliegen moet je eigenlijk al maatregelen nemen maar ik dacht “dat komt morgen wel”. Stom.

Hoe kom je van fruitvliegjes af?

De beste tip die ik je dus eigenlijk kan geven is: begin met maatregelen zodra je er één of twee ziet. Voor je het weet is het een plaag en krijg je het niet meer voor elkaar met de huis- tuin- en keukenvalletjes. Maar omdat ik er vanuit ga dat jullie een stuk slimmer zijn dan ik was ga ik hieronder wel een aantal van die valletjes met jullie delen zodat je snel van die vreselijke vliegjes af bent!

 • Glas rode wijn. Heel simpel, welke huisvrouw heeft dit nu niet in huis? Een glas rode wijn laten staan en de ochtend erna zal je de meeste vliegjes in de wijn zien zwemmen, of nou ja… dood zien liggen. Fruitvliegjes zijn namelijk dól op rode wijn.
 • Azijn en zeepsop. Wat je ook kunt doen is een bakje neerzetten met daarin azijn en wat druppels afwasmiddel. Ik deed er zelf nog vershoudfolie overheen en prikte er gaatjes in zodat ze in ieder geval niet meer eruit kunnen vliegen.
 • Trechter. Je kunt ook een trechter van papier maken en in een fles doen. Je moet die fles dan wel vullen met (fruit)azijn of je doet er fruit in met wijn. Dit is een diervriendelijke val. Dan zou je de vliegjes buiten nog vrij kunnen laten. Mocht je daar de behoefte aan hebben.
 • Kruidnagel. Een ander diervriendelijk product is de sinaasappel (of citroen) met kruidnagels erin gestoken. Niet alleen fruitvliegjes houden hier niet van, maar ook wespen vinden het goedje niet zo fijn. Heb je gelijk twee ‘vliegen’ in één klap!
 • Kopen. Je kunt, als dit alles niet heeft gewerkt, ook een val kopen. Doctor Clean heeft een fruitvliegjes vanger en deze schijnt heel goed te werken. Volgens de website fruitvliegjes.net zie je naar een paar dagen al een enorm verschil en na 2 weken zijn de vliegjes helemaal verdwenen. Dit product werkt 30 dagen dus dat is wel fijn. Nadat ik hem zelf uitgeprobeerd heb moet ik toegeven dat het klopt wat de website zegt. Het werkt echt ideaal!

Heb jij last van fruitvliegjes?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

14 reacties

 1. Bianca op 24 juli 2014 om 12:03

  Dat zijn echt irritante krengen! Sowieso leg ik nu het fruit in de koelkast (met dit weer) en er komt geen vlees/fruit enz in de prullenbak (maar gelijk buiten in de container). Die tip van azijn en zeepsop heb ik eens geprobeerd en werkte wel! X

 2. Michelle op 24 juli 2014 om 13:23

  Zo irriant he, in dit huis hebben we ook erg veel last van. Van de week probeerde ik de appelazijn met zeepsop methode uit, werkt geweldig!

 3. Jenn op 24 juli 2014 om 14:39

  Oh vreselijk, bedankt voor de tips!

 4. Maai op 24 juli 2014 om 14:52

  Thanx wij hebben er ook last van. Heb besloten een la in de koelkast vrij te maken voor fruit. Als dat niet lukt ga ik jouw tips proberen

 5. Laura op 24 juli 2014 om 19:14

  Ik had nooit last van fruitvliegjes, totdat ik per ongeluk één prullenbak vergat te legen en nu kom ik er inderdaad ook niet meer vanaf. Goede tips! Ze gaan ook in witte wijn zitten, trouwens!

 6. Monique op 24 juli 2014 om 19:49

  Oh bah, er zitten er hier ook veel. Zeker als ik in de keuken bezig ben (geweest) met fruit of groente stikt het er opeens van. Fijn om wat tips te krijgen, ben benieuwd hoe die val uiteindelijk ‘bevalt’ 🙂

 7. Sas op 24 juli 2014 om 21:02

  ja dat zijn echt krengen! Ik doe altijd stukjes fruit in een plastic bekertje, boterhamzakje erom heen knopen en gaatjes prikken met een vork. Vliegjes gaan erin maar kunnen er niet uit. Werkt als een tierelier.

 8. Nicky op 25 juli 2014 om 10:18

  Vreselijk!!! Ik heb er ook veel last van en ga zeker enkele tips van je uitproberen. Laat je ons nog weten of het product goed werk?

 9. Anna Naomi op 25 juli 2014 om 15:00

  Fruitvliegjes, verschrikkelijk! Die rode wijn tip ga ik zeker proberen!

 10. Odile op 26 juli 2014 om 00:11

  Ik zet ook altijd een bakje met azijn en wat zeepsop neer. Wat ook schijnt te helpen is een basilicumplant. Er wordt gezegd dat fruitvliegjes niet van die geur houden!

 11. Nicole op 27 juli 2014 om 20:15

  Handige tips, fruitvliegjes zijn zo irritant!

 12. Insoon op 29 juli 2014 om 11:33

  Super irritant hè, die fruitvliegjes! Ik heb er zelf gelukkig geen last van thuis *afkloppen* maar m’n ouders wel. Zal de tips doorgeven 😉

 13. Debbie op 31 juli 2014 om 14:27

  Glas rode wijn helpt! Thanks voor de tip, m’n buurvrouw was er ook erg blij mee 🙂

 14. Amarins op 7 augustus 2014 om 16:11

  Gelukkig heb ik er thuis weinig tot geen last van (even afkloppen natuurlijk), maar op het werk des te meer. Vooral omdat sommige collega’s nog al eens willen vergeten om de dop weer op de flessen rode wijn te draaien.
  Hebben al veel van de tips geprobeerd en die van de trechter is toch wel het effectiefst.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje