Favorieten: 5 stuks fruit waar je me wakker voor kunt maken!

Ik was aan het terug lezen op mijn oude blog in verband met ons trouwjubileum en de blogjes die ik daaraan wijd. Ik kwam toen ook een leuk item tegen die ik was gestart daar en die ik hier wil voortzetten. Elke week deel ik mijn favorieten omtrent een bepaald onderwerp en vandaag wil ik graag delen wat nu mijn favoriete fruit is. Het is natuurlijk wel enorm afhankelijk van de seizoenen wat er bij de groenteboer ligt. Maar daar kijk ik nu even niet naar.

Als allereerste, helemaal bovenaan mijn lijstje staat de watermeloen.
Dit is heerlijke frisse zomerfruit waar je ook verschillende dingen mee kunt. Je kunt hem natuurlijk gewoon in stukken snijden en opeten. Maar je kunt het ook gebruiken in een heerlijke frisse smoothie, als “kan” voor je cocktail (geeft direct een extraatje aan je cocktail), maak er een sorbet van of gebruik hem in een salade (met feta.. hmmm!).

Op een goede nummer 2 staan de aardbeien.
Ook weer een zomers fruit, eentje waarbij je goed moet opletten waar en wanneer je hem koopt. Ik heb namelijk al menig keer een bakje gekocht die niet te pruimen was (ook best lekker, pruimen!) en waarbij de aardbeien gewoon nog helemaal niet rijp waren. Meestal proef ik ze dus gewoon voor in de winkel. Bij de meeste winkels staat er zelf al een bordje met stukjes aardbei en zo niet dan vraag ik het gewoon. Jaja, ik ga voor kwaliteit!

Dan op nummer 3 de avocado.
Nu hoor ik toch een aantal mensen denken.. Dat is toch groente? Nee lieve mensen. De avocado valt onder de fruitsoorten. Het is een vrucht die groeit aan bomen in Centraal-Amerika. En avocado is echt ook om te smullen. Ik eet hem vaak niet als stuk fruit hoor, dat geef ik toe. Ik maak er guacamole van of doe het in een salade. Ook heb ik het wel eens gebruikt in een smoothie. En soms, heel soms.. Eet ik het zo! Met zout en peper.. hmmm!

Op nummer 4 een hele “saaie”; de banaan.
Ik kan er niks aan doen maar ik eet ze gewoon graag! Het is een simpel stuk fruit, maar je kunt er ook weer vanalles mee doen en het lekkerste vind ik om gewoon uit het vuistje te eten of anders door mijn yoghurt te doen! Vriend konijn vind hem overigens ook echt lekker en komt altijd aangerend zodra ik een banaan aan het eten ben.

Dan de last but not least in dit lijstje; de kaki.
Tot voor kort had ik er nog nooit van gehoord maar een oud collegaatje nam het telkens mee naar het werk en toen werd ik toch nieuwsgierig. Ik mocht een stukje proeven en was gelijk verkocht. Ik vind het echt een lekker stukje fruit, al moet je echt oppassen, ik heb een keer een onrijpe kaki gegeten en toen werd mijn tong gevoelloos. Echt freaky!

Wat is jouw favoriete fruit?

13 reacties op “Favorieten: 5 stuks fruit waar je me wakker voor kunt maken!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *