Ooit al gehoord van een fruit fluff?! Dit is een heerlijk luchtige ijs creatie die gezond, erg lekker en vooral erg vullend is. Daarnaast kan je hiermee ook weer volop experimenteren door te variëren in toppings en fruit.
Fruit fluff
Voor het maken van deze heerlijke wondertjes heb je wel een keukenmachine en voor daarna (als je keukenmachine niet genoeg klopkracht heeft) kloppers nodig.
Ingrediënten voor 1 persoon
- 100 gram ijsklontjes
- 100 gram bevroren bramen
- 50 gram bevroren kersen
- 150 ml magere melk (kan ook karnemelk)
- 20 gram caseïne eiwit (ik gebruikte de vanille smaak van myprotein)
- (xantaangom als je je creatie wat steviger wilt maken, te krijgen bij ekoplaza of myprotein)
- Eventueel kruiden, zoals kaneel, cacao wat je lekker vindt
- Topping naar smaak/wens
Macro’s voor 1 grote schaal á 1 persoon
Koolhydraten; 25
Vetten; 1
Eiwitten; 21
En nu aan de slag
- Voeg de ijsklontjes en het bevroren fruit in de keukenmachine en crush alles tot je een fijne massa overhebt.
- Voeg vervolgens de caseïne poeder toe en meng dit met het fruit.
- Als dit 1 massa is geworden voeg je de melk toe en eventueel kruiden en de xantaangom en dan is het even wachten geblazen.
- Binnen 4 minuten moet er een heerlijke luchtige fluff ontstaan in de keukenmachine.
- Is je keukenmachine niet sterk genoeg is het een idee om de heerlijke massa nog even met kloppertjes op te kloppen tot een nog luchtiger geheel.
- Voeg vervolgens de fluff in een schaaltje en top hem af met lekkers naar smaak.
- Mijn variant bestond uit wat verse aardbeien, pistachenoten extra pure hagelslag en een beetje poedersuiker.
Tip 1 Het smelt wel net als ijs, dus het is wel de bedoeling dat je er meteen van gaat smullen! ?
Tip 2 Wat ook leuk is om een groente-fruit variatie hiervan te maken, voeg bevroren worteltjes of bloemkool toe aan je fluff
Heb jij al eens een fluff gemaakt?
Marije zegt:
Klinkt lekker zeg!
Channa zegt:
Oh ziet er heerlijk uit. Ik ben dol op combinaties van ijs en fruit.
Will zegt:
Wat een heerlijke Fruit Fluff.
Ga ik zeker maken.
Heb zelf nog nooit zoiets gemaakt.
Ben benieuwd hoe het smaakt.