Kerstkaart: Kerst foto’s van je baby

Houd jij net als ik van foto’s en wil je van de feestdagen een mooie herinnering hebben met je baby? Dan is het een goed idee om een leuke kerst foto te maken voor op je kerstkaart van je baby. Ik geef je een aantal tips hoe je leuke/mooie foto’s voor je kerstkaart kunt maken.

Ideeën opdoen tijdens de zwangerschap

Al tijdens de zwangerschap van mijn oudste kind was ik ideeën aan het opdoen voor leuke kerst foto’s met de baby. De eerste keer dat ik ook echt kerst foto’s maakte was mijn baby 9 maanden, dus amper meer baby te noemen. Ze kon al erg ondeugend zijn en probeerde ons al lekker uit. Toch blijft ze op sommige momenten echt mijn baby dus hoppa: maken die kerstfoto’s!

Het is heerlijk cliché en ik heb al vele verhalen gehoord van mensen die alleen maar kaarten binnenkregen met kinderen en een kerstmuts of waarop de hond opeens kerstsokken aan had. Maar toch is het gewoon leuk om ze te maken. Vooral voor jezelf denk ik.

Hoe kun je nou het beste foto’s voor je kerstkaart maken?

Stap 1: Doe inspiratie op! Dit kan via Pinterest of je kunt je oude kerstkaarten van familie nog eens naspitten.

Stap 2: Kies de foto(‘s) uit die jij wilt gaan “nadoen” & ga op zoek naar de juiste kleding en accessoires.

Stap 3: Neem ruim de tijd. Plan dus niet te strak en zorg ervoor dat je een aantal dagen hebt en niet een aantal minuten. Kinderen zijn heel wisselvallig maar het weer ook. Dus als jij plant om op maandagochtend de foto’s te maken maar het stormt buiten dan zullen de foto’s niet al te best zijn. Dit omdat je kind dan waarschijnlijk ook van slag is, maar ook omdat het te donker is buiten en de foto’s dus ook.

Stap 4: Probeer verschillende dingen uit, zorg voor een 2e persoon die je bij staat. Ik had dat niet alle dagen en miste dat enorm!

Stap 5: Wanneer je geen held bent met de camera: schiet je zogenaamde rolletje vol. In deze tijd heb je het geluk dat je foto’s makkelijk kunt wissen dus maak er 100. Probeer niet alleen dat ene moment vast te leggen want wedden dat je hem mist?

Stap 6: Laat het voorbeeld los! Dit is echt het allerbelangrijkste, je wilt niet dat “nailed it” gevoel krijgen. Zorg dat het voorbeeld ook echt een voorbeeld blijft.

Mijn kerst foto’s van mijn baby

santa baby kerstfoto

De middelste foto komt van Pinterest af. Die vond ik dus vorig jaar al en ik wilde heel graag een foto hebben van ons meisje lekker spelend met lichtjes. Nou dat is gelukt hoor! Tenminste, ik vind de foto’s echt geslaagd. Ik heb het lekker in kleur gehouden ook omdat ik het rood juist zo mooi vind staan bij haar!

Fay kerstkaart kerst foto baby

Deze twee foto’s zijn bijna hetzelfde en daarom kon ik eigenlijk ook niet kiezen welke het leukste is! Ik wilde ook enorm graag een foto waarop zij een kerstjurkje aan had (Primark!) en vind het juist leuk dat ze niet direct in de camera kijkt! Bedankt Brenda trouwens…

foto's voor je kerstkaart maken

Tsjah en wat moet ik hier nu van zeggen? Ons lachebekje had echt de grootste lol met de kist. Ik was gewoon aan het experimenteren omdat ze natuurlijk niet meer zo klein is dat ze er echt in ligt of bovenop blijft liggen. En deze waren zo heerlijk spontaan…

zelf kerstkaart maken
foto's voor je kerstkaart maken

In totaal heb ik 7 foto’s uitgekozen voor mijn kerstkaart… Ik drukte ze af met Printic, een app die ik echt super vind werken!Ik had nog kaartpapier liggen die ik ooit bij de Action kocht. Ik koos de meest kerstige printjes uit.

Daarnaast had ik washi tape waarop allerlei leuke afbeeldingen stonden plus de tekst Merry Christmas. En ik had nog een stempel uit de December Stories Kit met Happy New Year! Deze combinatie samen met de schattige foto’s van Fay zorgde voor een simpele maar leuke kerstkaart!

24 reacties op “Kerstkaart: Kerst foto’s van je baby

Reageren is niet mogelijk.