Fotografie tips: foto’s voor je kerstkaart maken

IMG_0737-700x466

Ik geef je een aantal tips hoe je leuke/mooie foto’s voor je kerstkaart kunt maken.

De mensen die me al erg lang volgen weten dat ik vorig jaar rond deze tijd al een blogje schreef over Santa Baby. Dat ging dus niet over het liedje maar juist over baby’s in het kerstthema. Oftewel… ik had Pinterest ontdekt en alle leuke schattige lieve mooie foto’s van baby’s in de kerstsfeer. Volg het bord Santa Baby <3 van Nicole op Pinterest.

Ik had toen al bedacht dat ik dus ook zulke foto’s wilde met mijn eigen kerstbaby. Nu is mijn baby in mijn ogen amper nog een baby want met de 9 maanden die ze nu is vind ik het al behoorlijk een dreumes worden. Ze kan al erg ondeugend zijn en probeert ons al lekker uit. Toch blijft ze op sommige momenten echt mijn baby dus hoppa: maken die kerstfoto’s!

Het is heerlijk cliché en ik heb al vele verhalen gehoord van mensen die alleen maar kaarten binnenkregen met kinderen en een kerstmuts of waarop de hond opeens kerstsokken aan had. Maar toch is het gewoon leuk om ze te maken. Vooral voor jezelf denk ik.

Hoe kun je nou het beste foto’s voor je kerstkaart maken?

Stap 1: Doe inspiratie op! Dit kan via Pinterest of je kunt je oude kerstkaarten van familie nog eens naspitten.

Stap 2: Kies de foto(‘s) uit die jij wilt gaan “nadoen” & ga op zoek naar de juiste kleding en accessoires.

Stap 3: Neem ruim de tijd. Plan dus niet te strak en zorg ervoor dat je een aantal dagen hebt en niet een aantal minuten. Kinderen zijn heel wisselvallig maar het weer ook. Dus als jij plant om op maandagochtend de foto’s te maken maar het stormt buiten dan zullen de foto’s niet al te best zijn. Dit omdat je kind dan waarschijnlijk ook van slag is, maar ook omdat het te donker is buiten en de foto’s dus ook.

Stap 4: Probeer verschillende dingen uit, zorg voor een 2e persoon die je bij staat. Ik had dat niet alle dagen en miste dat enorm!

Stap 5: Wanneer je geen held bent met de camera: schiet je zogenaamde rolletje vol. In deze tijd heb je het geluk dat je foto’s makkelijk kunt wissen dus maak er 100. Probeer niet alleen dat ene moment vast te leggen want wedden dat je hem mist?

Stap 6: Laat het voorbeeld los! Dit is echt het allerbelangrijkste, je wilt niet dat “nailed it” gevoel krijgen. Zorg dat het voorbeeld ook echt een voorbeeld blijft.

Mijn foto’s

santa babyDe middelste foto komt van Pinterest af. Die vond ik dus vorig jaar al en ik wilde heel graag een foto hebben van ons meisje lekker spelend met lichtjes. Nou dat is gelukt hoor! Tenminste, ik vind de foto’s echt geslaagd. Ik heb het lekker in kleur gehouden ook omdat ik het rood juist zo mooi vind staan bij haar!

Fay kerstkaart 1Deze twee foto’s zijn bijna hetzelfde en daarom kon ik eigenlijk ook niet kiezen welke het leukste is! Ik wilde ook enorm graag een foto waarop zij een kerstjurkje aan had (Primark!) en vind het juist leuk dat ze niet direct in de camera kijkt! Bedankt Brenda trouwens…

foto's voor je kerstkaart makenTsjah en wat moet ik hier nu van zeggen? Ons lachebekje had echt de grootste lol met de kist. Ik was gewoon aan het experimenteren omdat ze natuurlijk niet meer zo klein is dat ze er echt in ligt of bovenop blijft liggen. En deze waren zo heerlijk spontaan…

In totaal heb ik 7 foto’s uitgekozen voor mijn kerstkaart… Ik drukte ze af met Printic, een app die ik echt super vind werken!IMG_0737Ik had nog kaartpapier liggen die ik ooit bij de Action kocht. Ik koos de meest kerstige printjes uit. Daarnaast had ik washi tape waarop allerlei leuke afbeeldingen stonden plus de tekst Merry Christmas. En ik had nog een stempel uit de December Stories Kit met Happy New Year! Deze combinatie samen met de schattige foto’s van Fay zorgde voor een simpele maar leuke kerstkaart!foto's voor je kerstkaart maken

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. Linda op 16 december 2014 om 08:46

  De foto’s zijn echt goed gelukt. Heerlijk die grote lach op haar gezicht!

  • Nicole (misseagles) op 20 december 2014 om 05:56

   Doe je ook mee met de winactie?

 2. Chantal op 16 december 2014 om 09:20

  Wat een leuk idee en wat zijn ze mooi geworden! Je zou ze haast niet willen versturen die kaarten, zo lief. 🙂 Fijne dagen alvast!

  • Nicole (misseagles) op 16 december 2014 om 11:33

   Heb de foto’s ook extra besteld hihi voor mezelf!

 3. Anita op 16 december 2014 om 09:34

  Wat een onwijs leuke foto’s en ook leuk dat je een paar verschillende hebt gemaakt.

  • Nicole (misseagles) op 16 december 2014 om 11:35

   Jaja.. spannend welke jij krijgt he 😉

 4. Michelle op 16 december 2014 om 09:50

  Wat een mooie foto’s! Die met die lichtjes zijn echt leuk geworden

  • Nicole (misseagles) op 20 december 2014 om 05:57

   Ah dank je, vind ik ook! Doe je ook mee met de winactie?

 5. Vlijtig Liesje op 16 december 2014 om 11:09

  Ik vind de foto’s erg heel goed gelukt. Mensen zullen vast blij zijn met zo’n kerstkaart.

  • Nicole (misseagles) op 20 december 2014 om 05:57

   Ik heb inderdaad al vele leuke reacties gehad! Doe je ook mee met de winactie?

 6. Rory op 16 december 2014 om 11:12

  Superleuk! En wat een goed idee. Gewoon helemaal niet aan gedacht. Ik zat nu zelfs (want alweer veel te laat) te denken aan haar eerste school (uh, peuterspeelzaal-) foto te bewerken en daar een kaart van te maken…

  • Nicole (misseagles) op 16 december 2014 om 11:35

   Hihi ja dit wilde ik al een jaar haha dus dan moet het ook he 😉

 7. Sas op 16 december 2014 om 11:28

  wat een leuk artikel met goede tips en vooral erg leuke foto’s van jullie meisje! 🙂

  • Nicole (misseagles) op 20 december 2014 om 05:57

   Hihi ja he.. de foto’s doen het hem! Doe je ook mee met de winactie?

 8. Jenn op 16 december 2014 om 12:32

  Superleuke foto’s! Echt goed gelukt!

  ♥ Printic! Ik doe mee, ben ik echt de enige tot nu toe??

  • Nicole (misseagles) op 16 december 2014 om 12:49

   Zo te zien wel!

 9. Marion op 16 december 2014 om 15:49

  Ooh wat een heerlijk lachebekje is het toch!!! Mooie foto’s gemaakt, Nicole!

 10. Odile op 16 december 2014 om 18:52

  Nou ik doe graag mee!

  • Nicole (misseagles) op 17 december 2014 om 08:20

   Top!

 11. Ivy op 17 december 2014 om 23:33

  Ahhh wat een popje is Fay. Ik ga van het weekend ook even Jackson met een lichtjes ketting laten spelen, kijken wat dat voor plaatjes opleveren. En doe graag mee met de winactie

  • Nicole (misseagles) op 20 december 2014 om 05:58

   Ja leuk is dat hoor, laat je me het resultaat zien Ivy?

 12. Brenda op 20 december 2014 om 19:16

  Jouw foto’s zijn hartstikke leuk geworden met Fay! Mooi kerstmeisje!
  En heel blij met onze kerstkaart! Die bewaren we zeker!
  En ik doe graaf mee met de winactie! ☺️ Zoals jd weet ben ook ik gek op foto’s!

 13. […] handige tips om mooie foto’s te maken van je kindje verwijs ik graag naar Meisje Eigenwijsje. Ze heeft gisteren een mini stappenplan met tips gedeeld voor mooie foto’s. Inclusief […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje