Fotografie tips: foto’s voor je kerstkaart maken

Ik geef je een aantal tips hoe je leuke/mooie foto’s voor je kerstkaart kunt maken.

De mensen die me al erg lang volgen weten dat ik vorig jaar rond deze tijd al een blogje schreef over Santa Baby. Dat ging dus niet over het liedje maar juist over baby’s in het kerstthema. Oftewel… ik had Pinterest ontdekt en alle leuke schattige lieve mooie foto’s van baby’s in de kerstsfeer. Volg het bord Santa Baby <3 van Nicole op Pinterest.

Ik had toen al bedacht dat ik dus ook zulke foto’s wilde met mijn eigen kerstbaby. Nu is mijn baby in mijn ogen amper nog een baby want met de 9 maanden die ze nu is vind ik het al behoorlijk een dreumes worden. Ze kan al erg ondeugend zijn en probeert ons al lekker uit. Toch blijft ze op sommige momenten echt mijn baby dus hoppa: maken die kerstfoto’s!

Het is heerlijk cliché en ik heb al vele verhalen gehoord van mensen die alleen maar kaarten binnenkregen met kinderen en een kerstmuts of waarop de hond opeens kerstsokken aan had. Maar toch is het gewoon leuk om ze te maken. Vooral voor jezelf denk ik.

Hoe kun je nou het beste foto’s voor je kerstkaart maken?

Stap 1: Doe inspiratie op! Dit kan via Pinterest of je kunt je oude kerstkaarten van familie nog eens naspitten.

Stap 2: Kies de foto(‘s) uit die jij wilt gaan “nadoen” & ga op zoek naar de juiste kleding en accessoires.

Stap 3: Neem ruim de tijd. Plan dus niet te strak en zorg ervoor dat je een aantal dagen hebt en niet een aantal minuten. Kinderen zijn heel wisselvallig maar het weer ook. Dus als jij plant om op maandagochtend de foto’s te maken maar het stormt buiten dan zullen de foto’s niet al te best zijn. Dit omdat je kind dan waarschijnlijk ook van slag is, maar ook omdat het te donker is buiten en de foto’s dus ook.

Stap 4: Probeer verschillende dingen uit, zorg voor een 2e persoon die je bij staat. Ik had dat niet alle dagen en miste dat enorm!

Stap 5: Wanneer je geen held bent met de camera: schiet je zogenaamde rolletje vol. In deze tijd heb je het geluk dat je foto’s makkelijk kunt wissen dus maak er 100. Probeer niet alleen dat ene moment vast te leggen want wedden dat je hem mist?

Stap 6: Laat het voorbeeld los! Dit is echt het allerbelangrijkste, je wilt niet dat “nailed it” gevoel krijgen. Zorg dat het voorbeeld ook echt een voorbeeld blijft.

Mijn foto’s

santa babyDe middelste foto komt van Pinterest af. Die vond ik dus vorig jaar al en ik wilde heel graag een foto hebben van ons meisje lekker spelend met lichtjes. Nou dat is gelukt hoor! Tenminste, ik vind de foto’s echt geslaagd. Ik heb het lekker in kleur gehouden ook omdat ik het rood juist zo mooi vind staan bij haar!

Fay kerstkaart 1Deze twee foto’s zijn bijna hetzelfde en daarom kon ik eigenlijk ook niet kiezen welke het leukste is! Ik wilde ook enorm graag een foto waarop zij een kerstjurkje aan had (Primark!) en vind het juist leuk dat ze niet direct in de camera kijkt! Bedankt Brenda trouwens…

foto's voor je kerstkaart makenTsjah en wat moet ik hier nu van zeggen? Ons lachebekje had echt de grootste lol met de kist. Ik was gewoon aan het experimenteren omdat ze natuurlijk niet meer zo klein is dat ze er echt in ligt of bovenop blijft liggen. En deze waren zo heerlijk spontaan…

In totaal heb ik 7 foto’s uitgekozen voor mijn kerstkaart… Ik drukte ze af met Printic, een app die ik echt super vind werken!IMG_0737Ik had nog kaartpapier liggen die ik ooit bij de Action kocht. Ik koos de meest kerstige printjes uit. Daarnaast had ik washi tape waarop allerlei leuke afbeeldingen stonden plus de tekst Merry Christmas. En ik had nog een stempel uit de December Stories Kit met Happy New Year! Deze combinatie samen met de schattige foto’s van Fay zorgde voor een simpele maar leuke kerstkaart!foto's voor je kerstkaart maken

23 reacties op “Fotografie tips: foto’s voor je kerstkaart maken

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *