Mooie foto’s van mijn bevalling – geboortefotografie

geboortefotografie

Twee jaar geleden maakte ik samen met mijn man het besluit om een fotograaf foto’s te laten maken voor, tijdens en na de bevalling. Nu weet ik dat lang niet iedereen zoiets wil en dat hoeft ook niet. Maar wij wilden het wel graag. Een bevalling is een bijzonder moment in je leven en nadat we een aantal prachtige voorbeeld reportages hadden gezien van Marry Fermont (een van de bekendste onder de geboortefotografen) wisten we het zeker. Wel spraken we van te voren een paar dingen af. Zo wilden we niet dat er gefotografeerd zou worden vanuit de voeten, mijn edele delen hoefde wat ons betreft niet op de foto. 

Mooie foto’s van mijn bevalling

 

Deze foto vind ik prachtig om zijn eenvoud. Je ziet mijn man heel zorgzaam over mijn wang wrijven. Ik ben blij met deze foto omdat hij alles zegt, maar weinig laat zien. Geen lelijk rood vermoeiend gezicht van de zware uren ervoor. Geen bloot, niets wat niet kan. Gewoon puur zoals het gaat in de uren voor ‘de bevalling’.

020 (2)

Ik heb het al eens vaker gezegd op mijn blog. Maar de foto hierboven is mij zo dierbaar. Ik heb niet lang borstvoeding mogen geven ivm de herseninfectie van Fay, maar juist daarom is dit zo’n speciale foto voor me. Plus, zie je dat handje? Zo super schattig! ♥

024 (2)

De trotse papa, vol bewondering kijkend naar zijn pasgeboren dochter. Deze foto had ik niet willen missen.

033

Deze foto vind ik gewoon snoezig. Al is hij eigenlijk verkeerd. We hadden namelijk gevraagd of de verpleegster Fay zo kon vasthouden zoals ze in mijn buik zat. Maar dit is dus verkeerd om haha. Toch blijf ik het een pracht foto vinden!

048 (2)

De twee vrouwen op de foto hierboven zijn de verloskundige en verpleegkundige die er het meest voor me zijn geweest. Nu lag ik er sowieso ook bijna 2 weken voordat ik beviel dus ik had ze al regelmatig voorbij zien komen, maar vooral in de drie dagen van mijn bevalling zijn ze een grote steun voor me geweest.

061 (2)

Dan vrijwel de allermooiste foto die gemaakt is die dag: de beide oma’s. Nee de foto is technisch helemaal niet perfect, maar daar kijk je niet naar als je deze foto ziet. Wat je ziet is twee oma’s vol emotie omdat hun kleindochter is geboren… Perfect plaatje toch?

De bevalling zelf staat niet op de foto

Het was overigens de bedoeling dat de bevalling zelf ook op de foto zou staan. Dat we de allereerste levensseconden van onze prachtige dochter op beeld zouden hebben. Helaas verliep mijn bevalling totaal niet zoals hij zou moeten en werd onze dochter na 18 uur flinke rugweeën gehaald met een spoedkeizersnede. Tijdens deze operatie mocht alleen mijn man mee naar binnen en de geboortefotograaf niet. We hadden zelf nog een camera meegenomen dus een van de verpleegsters heeft volgens mij wel wat foto’s gemaakt. Maar om eerlijk te zijn weet ik niet eens waar deze gebleven zijn. Ik heb ze naderhand nooit meer terug gezien, in eerste instantie omdat ik het niet aankon.

Een eventuele volgende keer zou ik dus zeker weer een fotograaf erbij willen. Al is het om de foto’s voor en na de bevalling. Om de emoties vast te leggen van de mensen om je heen.

Heb jij foto’s van je bevalling?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

30 reacties

 1. Channa op 25 januari 2016 om 06:21

  Heel bijzonder! Wij hebben ook echt prachtige foto’s van de bevalling, ben daar super blij mee!

 2. simpel, met een snufje liefde op 25 januari 2016 om 07:24

  Ja, ik heb ook wat foto’s. Vreselijke foto’s die ver in een mapje liggen, hahaha. Bij mij heeft mijn man tijdens de weeen foto’s gemaakt terwijl ik dat niet wou, dat zie je ook op de foto’s. En toen ze uit mijn buik gehaald werden. Die zijn wel heel speciaal voor me.

 3. miranda op 25 januari 2016 om 07:58

  Wat een mooie foto’s. Ik wilde dat absoluut niet zo’n fotograaf en ik wilde ook niet dat mijn man foto’s zou maken. Toen het uiteindelijk een spoedkeizersnede onder algehele narcose werd heeft de verpleegkundige onze camera meegenomen en overal foto’s van gemaakt. Omdat we er dus eigenlijk beide niet bij waren. Daar ben ik heel dankbaar voor en die foto’s hebben we ook echt al 100 keer bekeken. Samen met de gynaecoloog, verloskundige en kraamhulp, die uit hebben gelegd wat er te zien was. Heel blij ben ik met die foto’s, al zijn ze niet zo mooi gelukt verder, haha!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 januari 2016 om 08:16

   Ja dat vind ik dus zo jammer, ik heb die foto’s niet. Geloof dat ik er 2 heb en dus niet meer heb gezien. Ik weet nog maar weinig van heel de bevalling behalve wat ik toen heb opgeschreven, maar de spoedkeizersnede is bij mij helemaal weg.

 4. Marije op 25 januari 2016 om 08:02

  Als ik jouw foto’s zo zie denk ik: dat wil ik ook! Maar ik ben bang dat ik helemaal geen vreemde mensen in mijn omgeving wil hebben als ik lig te bevallen haha.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 januari 2016 om 08:14

   Ik heb denk ik wel 30 verschillende mensen aan mn bed gezien en op het toppunt stond er wellicht 10. Eentje meer of minder maakt dan niet uit, plus je merkt er eigenlijk niet zoveel van. Zit toch in je eigen wereldje!

 5. Wilmaaa op 25 januari 2016 om 08:09

  Ik vind het prachtig! Michiel heeft zelf foto´s gemaakt en ze zijn me zo ontzettend dierbaar. Ik had ook wel foto´s gewild dat ze uit mijn buik werd gehaald, wie weet een volgend kindje 🙂 Heel mooi Nicole, zo bijzonder!

 6. Charlotte op 25 januari 2016 om 08:26

  Super mooie foto’s! Voor mijn bevalling riep ik altijd heel hard dat ik dat nooit zou willen. Nu ik zelf niet zo’n mooie foto’s heb van mijn bevalling zou ik het misschien wel willen. Al weet ik zeker dat mijn man dat niet wil haha

 7. Joyce op 25 januari 2016 om 08:40

  Prachtig! Ik had er over getwijfeld maar toen ik eenmaal aan het bevallen was ging het zo snel dat ik niks meer kon haha! We besloten dat de fotograaf na de bevalling zou komen maar ik mocht direct weer naar huis haha

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 januari 2016 om 15:41

   Ja wij hadden van te voren ook de twijfels, maar ja toen belandde ik in het ziekenhuis en werd het iets makkelijker 😉

 8. Judith op 25 januari 2016 om 08:49

  Het was wel de bedoeling, ze zou komen bij 4 cm ontsluiting.
  Alleen, toen de vk in het ziekenhuis voor de eerste keer kwam checken, had ik al volledige ontsluiting. Ze kon er dus nooit meer op tijd zijn.
  Gelukkig heeft ze wel prachtige foto’s van net na de geboorte gemaakt!

  Jouw foto’s zijn ook echt prachtig en spreken boekdelen. Super waardevol!

 9. Geertje - Stay At Home Mama op 25 januari 2016 om 09:07

  Wat een mooie foto’s!! Er zijn wel wat foto’s gemaakt door de assistente bij de bevalling, maar pfff… ik zou er geen extra persoon bij willen in die kamer… Alleen Han en ik… en dan ziekenhuispersoneel, was voor mij genoeg!

 10. Nicole op 25 januari 2016 om 09:13

  Die foto’s van beide oma’s zijn mooi zeg!! Sowieso mooie foto’s. Ik vind geboortefotografie over het algemeen niet echt wat,al dat bloed en die vrouwen die in de kreukels liggen. Maar deze vind ik echt prachtig!!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 januari 2016 om 15:41

   Aaah dat vind ik leuk om te horen!

 11. Pauline op 25 januari 2016 om 09:50

  Heel mooi! En die oma’s op de achtergrond! Prachtig!! 🙂

 12. janske op 25 januari 2016 om 10:20

  oh wauw Nicole, ik krijg er tranen van in mijn ogen, wat een mooie foto’s…perfecte momenten voor eeuwig vastgelegd! Wat een mooie kostbare herinnering. Wauw!

 13. Karen op 25 januari 2016 om 10:35

  Die foto’s van de oma’s is prachtig. De rest ook hoor. Maar jouw moeder is zo geëmotioneerd en dat is zo mooi om te zien.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 januari 2016 om 15:42

   Ja dat is ook echt een van mijn favoriete.. Zo bijzonder!

 14. Ester op 25 januari 2016 om 11:33

  Wauw, die foto’s van de oma’s is zooo bijzonder. Ik word er zelf emotioneel van. Een beeld zegt meer dan duizend woorden!

 15. Angela Lodder - Mama met passie op 25 januari 2016 om 12:23

  Wauw ze zijn prachtig Nicole! Ik vind het ergens toch wel jammer dat ik dit niet heb laten doen.

 16. Mellanie op 25 januari 2016 om 15:21

  Ontzettend mooi zeg!

 17. Anita op 25 januari 2016 om 16:16

  Hele mooie herinnering zo en inderdaad de foto van de oma’s knalt eruit!

 18. Annemieke op 25 januari 2016 om 20:07

  Wauw, wat prachtig dit! Ik wist helemaal niet dat dit kon.. Als het mijn tijd is ga ik het denk ik ook laten vastleggen nu ik dit heb gezien 🙂

 19. Marisca| Mamablogger op 25 januari 2016 om 20:11

  Prachtige foto’s! Vooral van de oma’s, fantastisch! Ik las dat jij ook rugweeen had. Die had ik ook en ik ken verder niemand die het ook had en weet hoe dat voelt. Viel me daarom even op ?

 20. Mona - Vandaagismooi.nl op 26 januari 2016 om 15:33

  Hele mooie en gevoelige plaatjes wauw!
  Mijn eigen verloskundige heeft enkele mooie foto’s gemaakt na de bevalling. Voor de bevalling was ik niks waard vanwege een weeën storm en daarna lag ik knock out en tijdens moest ik niet aan denken. Dat wilde ik echt niet.

 21. Yvonne op 27 januari 2016 om 09:23

  Wauw mooie foto’s zeg! Vooral die van beide oma’s gaf me natte ogen!

  Bij beide kids zijn er foto’s gemaakt maar 1x door de verloskundige omdat wij het gewoon vergaten hahaha en 1x door manlief zelf. zijn ook gewoon bescheiden foto’s van een puffende ik en manlief erbij en van kids op mijn borst ^^ de mooiste vind ik wel met dochterlief dat ik in slaap gevallen ben met haar in mijn armen en met zoonlief dat ik naar em aan het staren ben en zo blij was dat ie er was!

 22. Fem op 28 januari 2016 om 21:52

  Prachtige foto’s!!!!!

  Van tijdens de weeenfase zijn er geen fotos (ik denk ook maar goed ook: in een grote netonderbroek vooroverhangend op een stoel een weeenstorm aan rugweeen opvangen….mwoah, de herinnering probeer ik te vergeten). Tijdens de spoedkeizersnede heeft een ok-assistent fotos gemaakt en ik vind ze prachtig!! Geen buikwond in beeld, maar wel mijn kleine meisje die uit mijn buik getilt wordt met de navelstreng er nog aan. Elke keer als ik ze zie wordt ik weer emotioneel. (als je het nu wel aankan zou ik ze echt opzoeken. Op de recovery hele mooie fotos van het eerste oogcontact tussen mij en mn dochter. Waardevolle foto’s, maar voor mij prima zoals ze door een amateur zijn gemaakt. Ik denk niet dat ik het geld waard vind om een professionele fotograaf in te huren. En het idee dat er nog iemand bij zo’n intiem moment is zou ik denk ik ook niet prettig vinden. Maar dat is denk ik heel persoonlijk.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 29 januari 2016 om 07:17

   Ja dat is inderdaad heel persoonlijk. En dat mag natuurlijk! Zelf ben ik echt blij dat ik het wel gedaan heb, anders waren er denk ik geen foto’s geweest en anders niet zulke mooie 🙂

 23. Cindy op 29 januari 2016 om 17:02

  De foto’s zijn prachtig. Echt zo mooi. Ik heb zitten kijken voor een geboortefotograaf, maar de prijskaartjes die er aan vast hangen houden me ontzettend tegen. Ik zie wel wie ik de camera in de handen druk als ik ga bevallen, waarschijnlijk is de stagiaire de pineut en is dat zijn/haar enige taak tijdens mijn bevalling.

 24. Esmeralda op 1 februari 2016 om 19:47

  Mooie foto’s fijne herinnering voor later. Ik heb wel wat foto’s van mijn eerste bevalling van de tweede niet helaas.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje