Is fotobehang een trend?

ac6a26877f

Ik was denk ik een jaar of zestien toen ik voor het eerst met fotobehang in aanraking kwam. Mijn slaapkamer was op zolder en ik had net een nieuw (tweepersoons) bed gekocht. Het startsein voor een room make over natuurlijk. Samen met mijn ouders bekeek ik allerlei opties en ik kwam tot de conclusie dat ik enorm graag fotobehang op mijn lange muur wilde. Ik had een afbeelding gevonden waarop je deels nog een kamer zag, met raam, en daarbuiten was de zee. Nadat mijn vader het op de muur had behangen leek het echt op een hele grote foto. En dus kon ik heerlijk vanuit mijn bed fantaseren dat ik in Spanje woonde, iets wat stiekem nog steeds een droom van me is. 

Fotobehang een trend?

Tegenwoordig lijkt fotobehang een trend geworden. Je ziet het steeds meer voorbij komen en je hebt dan ook de keuze uit honderden afbeeldingen. Je kunt zelfs je eigen foto’s als behang laten maken, mits ze kwalitatief goed genoeg zijn. Als je kijkt naar de behangtrends van dit jaar dan zie je het fotobehang meermaals terug komen in de top 10. Zo is het een trend om ‘buiten naar binnen te halen’, waarbij je dus fotobehang kunt gebruiken van de natuur. Ook ‘een uitzicht creëren in huis’ is een trend die steeds maar terug komt. Bijvoorbeeld de eiffeltoren op je fotobehang of de London skyline. Maar ook de nabootsing van natuurlijke materialen is erg favoriet tegenwoordig. Zo zie je steeds meer Scandinavische invloeden terug in huis dus de muren met steigerhout zijn een hot item. Maar omdat we nu eenmaal niet allemaal in een blokhut kunnen (en willen) wonen is behang met de nabootsing van dat steigerhout een uitkomst.

Aangezien wij in huis flink aan de opruim zijn gegaan en het toch alweer drie jaar geleden is dat we de muren gedaan hebben ben ik stiekem inspiratie aan het opdoen voor onze slaapkamer. En dan staat fotobehang toch vrij hoog op dat lijstje. Vooral nadat ik de volgende afbeeldingen voorbij zag komen:

1ac04daf3e 969e994874 a47dbb61f3 ac6a26877f

Wil jij na het lezen en zien van dit artikel ook meegaan met de trend? Bekijk dan het fotobehang en wanddecoraties bij Pixers.

Heb jij fotobehang (gehad) in huis?

testafbeelding

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Birgit op 12 oktober 2016 om 14:26

  Ik vind fotobehang wel leuk, maar zou het zelf niet doen. Het zou voor mijn doen te druk worden in de woonkamer of slaapkamer.
  De hal zou ik misschien wel weer doen.

  • Nicole op 13 oktober 2016 om 07:05

   Ligt er natuurlijk aan wat voor print je doet maar in een hal kan het ook erg leuk zijn!

 2. Marielle | About That Blonde op 12 oktober 2016 om 17:02

  Ik vind het voor een kleinere muur erg tof alleen ben bang dat ik er snel op uitgekeken ben haha.

  • Nicole op 13 oktober 2016 om 07:06

   Ik heb nu gewoon behang en ben er ook al op uitgekeken haha..

 3. Jeske op 12 oktober 2016 om 20:39

  In een van onze eerste (anti-kraak) flatjes hebben wij een bomen fotobehang gehad. Vond ik toen heel gaaf. Maar denk dat ik dat nu niet meer zo snel zal doen. Het behang met zee en strand zou ik wel in de slaapkamer willen. Heel mooi!

  • Nicole op 13 oktober 2016 om 07:07

   Ja iets rustgevende is wel mooi..

 4. Mama's Jungle op 12 oktober 2016 om 20:48

  Ja wij hadden een jungle afbeelding achter ons bed. Dat was toch een beetje te druk. Nu is het rood 😉 haha.

  • Nicole op 13 oktober 2016 om 07:07

   Haha lijkt me ook wel druk inderdaad! Wij hebben een bruine muur in de slaapkamer..

 5. Maike op 13 oktober 2016 om 17:43

  Ik vind die met die palmbomen erg mooi, leuk ingericht ook trouwens! Denk alleen dat ik toch snel uitgekeken raak op zo´n foto en dat is natuurlijk zonde. Zou het zelf niet zo snel nemen daarom.

 6. Mèlanie op 14 oktober 2016 om 22:43

  Wij hebben op onze slaapkamer fotobehang. Dit van de skyline van New York. Zo slaap ik elke avond in the city that never sleeps, mijn ultieme droomstad die heel hoog op mijn lijstje van bezichtigen staat.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje