Food Hotspot | Vapiano Utrecht

Ben jij al bekend met Vapiano? Op 15 maart 2018 opende zij hun tiende restaurant in Utrecht en ondanks dat ik ze wel al van naam kende door hun restaurant in Eindhoven, was ik er nog nooit geweest. Zonde, weet ik nu. Want ik mocht de avond voor de opening bij de VIP opening zijn, samen met Carmelina die ik als introducee meenam.

Tijdens deze opening leerde ik het bedrijf kennen en raakte ik enthousiast. Niet voor niets dus dat hij nu ook wordt opgenomen in mijn hotspots.

rode loper vapiano

De Vapiano restaurants

Vandaag de dag zijn er alweer meer dan 191 Vapiano restaurant over de hele wereld. Het eerste restaurant werd geopend op 22 oktober 2002 in Hamburg, Duitsland en sindsdien heeft de keten zich uitgebreid over vijf continenten en gevestigd in maar liefst 32 landen.

Er is een mooi Italiaans spreekwoord wat centraal staat in alle restaurants, namelijk:

“Chi va piano, va sano e va lontano”

Wat ongeveer betekent dat wanneer je rustig en ontspannen leeft, je langer en in goede gezondheid zult leven. Deze levenshouding, want daarover kun je wel spreken als je naar de Italiaanse way of life kijkt, zorgt ervoor dat het bij Vapiano draait om contact maken, genieten en een geweldige ervaring beleven.

Vapiano Utrecht

Het nieuwe restaurant in Hoog Catharijne heeft 531 zitplaatsen welke zijn verdeeld over 1300 vierkante meter. Het restaurant heeft eigenlijk drie verdiepingen. Op de begane grond, naast de uitgang van Utrecht Centraal, heb je een een take away waar je de lekkerste pasta’s en pizza’s kunt afhalen om mee te nemen. Op de eerste verdieping bevindt zich de keuken en het restaurant en op de tweede verdieping is een heerlijk dakterras.

vapiano utrecht hotspot

In het restaurant vind je lange eikenhouten tafels, zowel hoog als als, waar je gezellig aan kunt zitten met vrienden, familie of gewoon met andere gasten. Overal zie je prachtige olijfbomen en andere planten en decoratie waardoor je jezelf even in een ander land waant.

Bestellen

Al je pasta’s, pizza’s, antipasti, risotto of salade kun je rechtstreeks bij de chefkok bestellen. De chef bereidt al je gerechten voor je neus en mocht je speciale dieetwensen hebben dan wordt daar direct rekening mee gehouden. Super handig, ook als je nog iets aan je favoriete gerecht wilt toevoegen. Op de tafels vindt je ook verse kruiden en allerlei oliën die je kunt gebruiken om je gerechten net even een extra smaak te geven.

vapiano utrecht eten

Om te bestellen krijg je bij binnenkomst een pasje waar je al je bestelde eten en drankjes op kunt zetten. Aan het eind van de avond reken je met dit pasje alles af.

Voorproefje voor de vakantie

Tijdens de VIP opening hebben we diverse gerechten getest, maar binnenkort gaan mijn man en ik nog eens terug naar Vapiano voor een klein voorproefje op onze vakantie in Italie. Ben je net zo’n fan van de Italiaanse keuken als wij dan raad ik het zeker aan eens binnen te lopen bij Vapiano. Voor een klein prijsje geniet je van de heerlijkste gerechten.

Ben jij al eens bij Vapiano geweest?

3 reacties op “Food Hotspot | Vapiano Utrecht

  • Ik ben er één keer geweest en ik was erg enthousiast. Leuk concept en gezellig. Er is er nu eentje in Almere geopend waar ik vaak kom, dus daar ga ik zeker een keer naartoe.

  • Ik ben er een paar keer geweest, oa ook met groepen studenten. Dat is helemaal ideaal, want ieder bestelt en betaalt voor zichzelf. Kunnen ze het ook zo duur of goedkoop maken als ze zelf willen.

Reageren is niet mogelijk.