Ik doe mee aan de Fitgirls Recharge Week

De vorige uitdaging – Clean 9 – is nog maar net achter de rug of ik begin alweer aan de volgende. Per toeval kreeg ik een persbericht onder ogen over de landelijke Fitgirls Recharge Week. Deze week wordt georganiseerd door Fitgirls.nl in samenwerking met 7 Day Recharge en is bedoeld om vol energie, ontspannen en fit de zomer in te gaan. Ik besloot in een opwelling om mezelf in te schrijven, want ook al zie ik mezelf niet als een fitgirl (sporten staat niet in mijn woordenboek momenteel), ik wil wel meer energie, focus en geluk in het leven!

Wat is nu een fitgirl?

Ik moet eerlijk toegeven dat wanneer ik aan het woord fitgirl dacht er woorden bovenkwamen zoals macro’s, blokjesbuiken, cheatmeal, maatje 34 en nog veel meer. Maar is dat ook wat een fitgirl defineert? Nee eigenlijk helemaal niet. Op de website van fitgirl vond ik een hele mooie ‘definitie’.

Waar we naar streven is jou te stimuleren om de sterkste versie van jezelf te worden, zowel van binnen als van buiten. Je bent namelijk zoveel sterker dan je vaak in eerste instantie denkt, en dat leer je door jezelf mentaal én fysiek uit te dagen. Sport en gezonde voeding zijn essentiële hulpmiddelen om dat naar boven te laten komen. Want je lichamelijk fit voelen geeft je hele mindset een boost! Het is allemaal met elkaar verbonden. Het is een levensstijl zonder regels. Het is geen hype of streven naar het ideaalbeeld wat de Media als ‘perfect’ lichaam suggereren.

Wil je de rest van de definitie lezen dan kan dat door naar de website van Fitgirls te gaan. Ik vind het in ieder geval een erg mooi streven en ik wil heel graag de sterkste versie van mezelf worden. Een versie waarbij ik in mezelf geloof, vertrouwen heb in mijn eigen kunnen. Een versie waarbij ik van mijn eigen lichaam houd, toegeef wanneer het minder gaat en trots ben wanneer het goed gaat.

20160604_152637

Wat houdt de Fitgirls Recharge Week in?

Wanneer je meedoet met het Fitgirls Recharge programma dan ga je zeven dagen lang aan de slag met een combinatie van gezond eten, voldoende bewegen, ontspanning en leer je je focussen op de zaken die voor jou echt belangrijk zijn. Het is een online programma (inclusief het 7 Day Recharge boek van Hidde de Vries) die je heel makkelijk in je dagelijks leven kunt toepassen. Je hoeft dus geen week vrij te plannen of andere gekke taferelen uit te voeren.

Alles wat je nodig hebt zit in het programma inbegrepen; oefeningen, adviezen, yogavideo’s, meditaties, motivaties en heerlijke recepten. Het enige wat je zelf wel moet doen/kopen dat zijn de boodschappen. Maar die doe je toch al elke week.

Wanneer en waar?

In de week van 11 t/m 17 juli. (Ook mogelijk op een andere datum indien gewenst) Vanuit huis, online en via de speciale Fitgirls Recharge Facebookgroep.

Kosten?

Met de code FITGIRLS betaal je slechts €29,50 in plaats van €99,75 voor het complete programma inclusief het boek en je krijgt ook tijdelijk een gratis entree voor Thermen Bussloo t.w.v. 32,50 euro!

Voor meer inhoudelijke informatie en aanmelden ga naar : www.7dayrecharge.com.

Ik doe mee!

Zoals je wel begrepen hebt doe ik dus mee met dit programma. Ik eet al redelijk bewust maar misschien krijg ik door deze Recharge week wel meer inspiratie en tips om te variëren. De recepten die ik heb gezien zagen er in ieder geval al erg goed uit en het boodschappenlijstje is een fijn hulpmiddel om nog wat meer gezondere dingen in huis te halen. Maar naast gezond eten draait deze week natuurlijk ook om bewegen, sporten, en oefeningen voor je geest. Ik kijk bijvoorbeeld erg uit naar de yogafilmpjes en de meditatie die je elke ochtend mag doen.

Natuurlijk is het helemaal aan jezelf wat je wel of niet doet. Zo kun je enorm streng alle regeltjes volgen of besluiten om een aantal dingen niet op te volgen. Jij hebt de leiding over je eigen lichaam en geest, dus jij kiest. Zo heb ik ervoor gekozen om dus op 11 juli te starten, maar dat hoeft dus niet. Je kunt beginnen wanneer jij wilt.

testafbeelding

7 reacties op “Ik doe mee aan de Fitgirls Recharge Week

Reageren is niet mogelijk.