Fijn uitje in de herfst: GaiaZOO

Als je het hebt over leuke uitjes voor in het weekend of de herfstvakantie dan is de dierentuin het antwoord. In dit artikel vertel ik je over het leuke uitje naar GaiaZOO. Een park die te weinig genoemd wordt naar mijn mening als het gaat om dierentuinen. Wij zelf zijn al een aantal keer naar GaiaZOO geweest. Dit is een prachtige dierentuin in Kerkrade, Limburg. Voor ons een uur rijden, maar zeker de reis waard. We zijn er al vaker geweest en ja ook in de herfst. Nou ik kan je verzekeren, ook nu is het een hartstikke leuk uitje voor jong en oud.

Vier gebieden in GaiaZOO

Al bij binnenkomst in de dierentuin wordt er een looproute aangegeven. Deze looproute wordt ook aangepast dus zodra ze merken dat er in een bepaald gebied al genoeg mensen zijn leiden ze de nieuwkomers naar een ander gebied. Dat kan in deze dierentuin ook gemakkelijk want er zijn maar liefst vier gebieden waar van de Rainforest en Taiga het grootste zijn. Naast deze twee gebieden heb je ook nog Limburg en Savanna.

Deze dieren maakten de meeste indruk

Er zijn in de dierentuin echt meer dan genoeg dieren te vinden. We kwamen als eersten wat apen tegen en ook hele grote vogels zoals gieren. Deze vogels waren toch echt wel indrukwekkend. Vooral wanneer ze hun vleugels spreiden. Maar er waren nog een aantal dieren die echt indruk maakten op beide kinderen en waar ze niet bij weg te slaan waren.

Gorilla’s

Als eerste de gorilla’s. In eerste instantie waren we teleurgesteld dat ze buiten niet te zien waren. Echter kun je ook in het binnen verblijf kijken en daar zaten ze dus allemaal. Lekker bij elkaar. Of samen te spelen en dollen. Ook ik kon uren blijven staan bij deze dieren. Zo mooi om te zien.

Miereneters

Daarna waren de miereneters aan de beurt. Of ja, die kwamen we eigenlijk per toeval tegen. Want we keken eigenlijk naar andere diertjes toen we opeens een van de miereneters in het binnenhok zagen liggen. Hij of zij lag te slapen dus we wilden eigenlijk net weg gaan. Tot er opeens een tweede miereneter binnen kwam lopen. Jeetje wat zijn dit aparte beesten, maar wat gaaf om te zien zeg. Hij kwam ook heel dicht bij het raam dus zo konden we het nog beter zien. Vooral onze dochter was helemaal gefascineerd door deze beesten.

Lees ook: Leuke uitjes in Noord Limburg

Giraffen

De derde favoriet waren de giraffen. Dat komt ook wel een beetje omdat de dierentuin bij ons in de buurt geen giraffen heeft. En omdat we er extra lang naar konden kijken aangezien de giraffen naast het restaurant staan waar we ons eten afhaalden.

Ook veel speeltuinen

Naast een heleboel natuur en hele mooie en gekke dieren zijn er ook op veel plekken speeltuinen te vinden. De vorige keer dat wij er waren was er zelfs een nieuwe speeltuin in aanbouw. Helaas voor ons ging hij pas een week later open. Maar dit keer konden de kinderen er dus wel spelen. Dat maakt GaiaZOO eigenlijk nóg leuker omdat het zo lekker divers is. Hebben de kinderen even een uitraas momentje nodig dan kan dit gewoon.

Zandsculpturenfestival ZOO van ZAND in GaiaZOO

Al vanaf 2 juni 2022 is er het zandsculpturenfestival ZOO van ZAND in dierentuin GaiaZOO. Er zijn maar liefst tien indrukwekkende zandsculpturen die in het teken staan van natuur- en soortbehoud. Met dit zandsculpturenfestival wil GaiaZOO laten zien dat de dierentuin er niet enkel ter recreatie is, maar ook voor educatie, onderzoek én het behoud van de natuur.

Zandkunstenaar Roger Geraedts is trots dat hij met het team op bijzondere wijze verhalen kan vertellen over kwetsbare diersoorten. “In GaiaZOO ervaar je hoe bijzonder onze aarde is. De natuur is zo mooi, perfect georganiseerd en wonderlijk, maar onze planeet is ook ontzettend kwetsbaar.” Dankzij een speciaal beschermlaag, is een zandsculptuur bestand tegen weer in wind. Waardoor de kunstwerken zelfs tot en met de herfstvakantie te bewonderen zijn in de dierentuin.  

2 reacties op “Fijn uitje in de herfst: GaiaZOO

Reageren is niet mogelijk.