Feestdagen, lijstjes en cadeautjes: de ultieme tip!

Feestdagen, lijstjes en cadeautjes de ultieme tip!

Het geven van cadeautjes aan jouw kind is natuurlijk altijd leuk om te doen: al helemaal als je de reactie ziet van jouw kind na het uitpakken van het cadeau. Zit er binnenkort een dag of moment aan te komen waarbij jij jouw kind weer mag verblijden met cadeaus, maar heb je eigenlijk geen idee wat je voor hem of haar moet kopen? Dan heb ik de ultieme tip voor je: hieronder praat ik je bij.

Verschillende momenten waarop je cadeaus kunt geven

Zoals net kort werd benoemd, is het altijd leuk om jouw kind een cadeautje te geven. Dit hoeven natuurlijk geen grote cadeaus te zijn, het kan ook gaan om een kleinigheidje met een groot gebaar. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een kleinigheidje aan jouw kind te geven als jouw kind een goede prestatie heeft behaald op school. En een cadeau hoeft overigens niet iets tastbaars te zijn: je kunt ook een leuk uitje ondernemen, zoals een relaxmomentje met jullie tweeën of het bezoeken van een park.

Feestdagen

Ook tijdens de feestdagen is het leuk om jouw kind te verwennen met cadeautjes. Denk bijvoorbeeld aan een kleinigheidje in de schoen tijdens Sinterklaas, of juist een zak vol cadeaus op pakjesavond. Ook zijn er veel gezinnen die in plaats van Sinterklaas juist pakjesavond vieren met Kerstmis. Daarnaast zijn er natuurlijk ook andere feestdagen waarop er cadeautjes kunnen worden gegeven. Wanneer en hoe je dit invult, ligt natuurlijk helemaal aan jou als ouder.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Verjaardag

De verjaardag van jouw kind is natuurlijk dé dag dat er cadeaus mogen worden gegeven. Jouw kind kijkt waarschijnlijk met volle spanning uit naar deze dag dat jouw kind cadeaus mag uitpakken. Maar, wat zijn eigenlijk leuke cadeaus om te geven aan jouw kind? Waarschijnlijk heb je zelf wel een idee, maar is dit ook écht wat jouw kind leuk vindt op dat moment? Of nog lastiger: een cadeautje verzinnen voor een ander kindje. Tijdens zulke momenten maken wij gebruik van een wel heel handig iets, zie de tip hieronder.

Tip: laat een wensenlijstje maken

Om erachter te komen wat jouw kind of een ander kind graag wil krijgen voor zijn of haar verjaardag, kun je het kind een wensenlijstje laten maken via Wensenlijstjes.nl. Via deze site kan het kind – of met jouw hulp – heel eenvoudig een verlanglijstje in elkaar zetten. Vervolgens kun je dit verlanglijstje versturen naar iedereen die op de verjaardag van het kind komt, zodat men ook weet wat er eventueel gekocht kan worden. Handig: zo hoeft het kind niet aan iedereen te vertellen wat de wensen zijn, maar kunnen ze via een klik op de knop zien waar het kind blij van wordt.

Daarnaast kun je via Wensenlijstjes.nl ook inspiratie vinden. Weet jouw kind niet goed wat hij of zij moet vragen? Dan kan jouw kind ook eens kijken bij de cadeau ideeën die worden opgesomd per leeftijd.

De voordelen van een wensenlijstje

Een wensenlijstje kan een boel voordelen opleveren: we zullen ze hieronder voor je opsommen.

  1. Een wensenlijstje voorkomt dat er dubbele cadeaus worden gekocht. Misschien heeft jouw kind wel in vol enthousiasme zijn of haar wensen aan iedereen verteld, waardoor meerdere mensen van plan zijn om hetzelfde cadeau te kopen. Zo’n situatie wil je natuurlijk voorkomen, want dat is zonde.
  2. Je weet precies wat je wel en niet kunt kopen voor jouw kind. Het is natuurlijk ook zonde dat je een cadeau hebt gekocht waar jouw kind eigenlijk helemaal niet blij mee is, of waar jouw kind niets mee doet. Denk daarom duurzaam en voorkom dat cadeaus onaangeraakt in de kast blijven staan.
  3. Met een verlanglijstje kunnen mensen ook meteen zien hoeveel een cadeau kost en of dit binnen hun budget past. Een wensenlijstje heeft dus voordelen voor zowel de persoon die cadeaus krijgt, als voor de personen die de cadeaus gaan kopen.
  4. Zo’n lijstje kun je het hele jaar door bij houden. Dus ziet je kind iets in de winkel wat hij of zij leuk vindt, dan kun je het direct op het wensenlijstje zetten. Scheelt weer je hoofd breken vlak voor er een cadeau moment is.